<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia stratégiai partnere a Mol-dolgozók egykori pénztárát olvasztja magába, a tagságnak a CIG mellett Demján Sándor bankja is exkluzív ajánlatokkal kedveskedik. A CIG kötelékébe tartozó magyar cégek tovább nyomulnak.

Honlapján és levélben is értesíti a tagságát a Mobilitás Önkéntes Magánnyugdíjpénztár, hogy 2012. április 1-jétől összeolvad a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia Életbiztosító stratégiai partnerével, az egykori VIT-ből lett Pannónia Nyugdíjpénztárral. Erről a Mobilitás küldöttgyűlése döntött, mert szerintük csak így tartható fenn hosszú távon a pénztár, valamint önmagában a 8000 tagot számláló kassza "nem tudna integráló erőként" fellépni.

A pénztárhoz egy másik kassza ajánlata is beérkezett, de végül az egyetlen tőzsdén jegyzett biztosítótársaság partnerének ajánlatát fogadták el, a Pannónia lett a befutó. A tagoknak a beolvadással kapcsolatban semmilyen tennivalója nem lesz, a várakozási idő természetesen nem szakad meg. A tagi számlák 2012. március 31-i egyenlege levonások nélkül, teljes egészében átkerül a Pannónia Nyugdíjpénztárba. A Pannónia Nyugdíjpénztár a jogszabályok által biztosított valamennyi szolgáltatási és egyéb kifizetési lehetőséget biztosítja a tagok számára, akárcsak eddig a Mobilitás Nyugdíjpénztár.

A Mobilitás 1995-ben zárt pénztárként jött létre, csak a Mol dolgozói léphettek be, majd 5 évnyi működést követően nyitottak, s kezdtek felkeresni további munkáltatókat. A pénztár ma már közel 200 munkáltatóval áll kapcsolatban, köztük a Ganzzal, az Alcoával, a Nokiával vagy az E.ON-nal. A kassza vagyona jelenleg meghaladja a 14 milliárd forintot.

A Pannónia nem először olvaszt magába más kasszákat. A nyugdíjreform első felvonása után a működéshez szükséges 2000 főt el nem érő Postás és Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár is a Pannóniába olvadt be, tagsága így duzzadt 3500 főre (a Mobilitás teljes tagsága 8008 fő). A Pannónia által kezelt tagi vagyon (az önkéntes- és magánpénztári ágat együtt véve) ma már eléri a 60 milliárd forintot is. 

Mi lesz a tagsággal és a vagyonnal?

A küldöttközgyűlés azonban úgy határozott, hogy a Mobilitás tagjai által az évek során felhalmozott működési tartalékot nem kívánja átvinni a Pannónia Nyugdíjpénztárba.

A működési és likviditási tartalék javára történő levonást a Mobilitás küldöttközgyűlésének döntése alapján megszüntették, és ez a döntés 2011. június 1. napjára visszamenőleg hatályos. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a 2011. június 1-től 2012. március 31-ig a Pénztár számlájára bármilyen jogcímen beérkező tagi befizetések 100 százalékát írják jóvá az egyéni számlán - a pénztár így próbálja megtartani egykori tagjait, akiket a beolvadás esetleg elbizonytalanítana.

A két pénztár megállapodása szerint ráadásul a tagság számára jelentős, exkluzív kedvezményeket nyújtanak a Pannónia Nyugdíjpénztár partnerei, így a CIG Pannónia Általános Biztosító (EMABIT), a CIG Pannónia Életbiztosító, és a Demján Sándor által felvásárolt Gránit Bank is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kié lesz a Facebook-profilom, ha meghalok? Mi lesz a bitcoinjaimmal?
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 13:34
Bonyolult és részleteiben még nem szabályozott a digitális javak átörökítése, pedig rohamos terjedésük miatt egyre fontosabbá válik, mi lesz a sorsuk halálunk után. Ezt mutatja, hogy már a hagyatéki eljárásokban is egyre gyakrabban jelennek meg a kriptopénzek, a közösségimédia-profilok vagy a felhőben tárolt dokumentumok. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy megfelelő szabályozás, rendelkezés híján a kriptojavakhoz való hozzáférés az örökösök számára kérdésessé válhat, vagy hogy a techóriások csak saját, egyedi szabályaik alapján engednek hozzáférést az arra jogosultaknak az elhunytak adataihoz. Míg például a Facebookon az elhunyt üzeneteit nem láthatják, addig a Google-nál akár az összes levelet elolvashatják, és az ott tárolt dokumentumokat is letölthetik az erre feljogosított személyek - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara összeállításából.
Személyes pénzügyek Lecsengőben a babaváró hitel
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 07:37
A Bank360 index alapján a lakossági hitelkereslet még nem érte el a válság előtti szintet 2021-ben. A babaváró kölcsön iránti érdeklődés egyre süllyedve mélypontjára ért decemberben.
Személyes pénzügyek Csúcson az áremelkedés - mennyit segít, ha visszaárazzuk a farhátat? A hét videója
Izsó Márton - Gáspár András | 2022. január 14. 19:21
Innen szép nyerni: az egyik legfontosabb inflációs mutató 20 éves csúcsra emelkedett, a Privátbankár Árkosár-indexe 15 éve nem látott szinten jár - mennyit segít, ha néhány alapélelmiszer árát visszaállítják az októberi szintre?
Személyes pénzügyek Százezreket spórolhat, aki előrehozza a személyi kölcsön felvételt
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:44
Egyre több banknál kapcsolják be a kamatrakétákat a személyi kölcsönöknél is, nem ritka a 2 százalékpontot meghaladó kamatemelkedés. A money.hu szakértői szerint megfontolandó a hitelfelvétel előrehozatala azoknak, akik az év során kölcsönből terveznek valamilyen beruházást – százezreket spórolhatnak.
Személyes pénzügyek A zöld hitel éve lehet 2022
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:46
A kamatemelkedések nagy nyertese lehet 2022-ben a kedvezményes zöld hitel, mert aki ezt fel tudja venni az új lakásához vagy házához, az sokkal olcsóbban juthat kölcsönhöz. A bankoknál már az októberi indulás óta nő az érdeklődés, és a folyósítások még csak az idén indulnak be igazán.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás, lakásvásárlás: változtak a támogatási feltételek, több határidő is lejár idén
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 12:42
Január elsejétől számos ponton megváltoztak a kormányzati otthonteremtési támogatások igénylésének és felhasználhatóságnak feltételei. Az elsősorban a CSOK-ot és lakásfelújítási támogatást érintő változások mellett azonban több véghatáridő is közeleg 2022-ben.
Személyes pénzügyek Ezért fagyaszthatták be Orbán Viktorék az élelmiszerárakat - durva áremelkedés történt
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. január 13. 05:38
Az új évben is folytatódik a masszív áremelkedési trend az élelmiszereknél: a Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérésének adatai szerint újabb csúcsra értek az árak a hipermarketekben, és az áremelkedés tempója is rekordott döntött. Az egyik áruházban pedig egy furcsa árcímkét is találtunk. Nem sokkal cikkünk publikálása előtt jött a hír: a kormány 6 termék esetében befagyasztja az élelmiszerárakat - már értjük, miért.
Személyes pénzügyek Mennyit spórolhatunk Orbán Viktor bejelentésével? Itt vannak az első számok
Gáspár András | 2022. január 12. 18:35
A Privátbankár Árkosár-felmérés eredményei alapján megbecsültük, mennyivel kell lejjebb vinniük az árakat februártól az üzleteknek. 4 és 26 százalék közötti áremelést törölhet el a kormány az első számításaink szerint, de van olyan termék, ami olcsóbb lett október óta, ezért egyelőre nem sok értelme van a bejelentett intézkedésnek - ez persze később még változhat.
Személyes pénzügyek Fordulat a járványban: ismét költekezésbe kezdtek a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:05
A járvány okozta mélypontról 2021-ben egyértelműen visszakapaszkodtak a személyi kölcsönök, és 2022-ben már elérheti a folyósításuk a 2019-es szintet - derül ki a Bank360.hu összeállításából. Az otthonfelújítási támogatás ugyan elvileg konkurense ennek a hitelnek, de a valóságban esetenként még növelte is a keresletet iránta.
Személyes pénzügyek Közel félmillió hiteladós várhatja izgatottan a postást
Csabai Károly | 2022. január 12. 06:07
Felszállt a füst ugyanis a kamatstoppal kapcsolatos ügyféltájékoztatás mikéntjéről. Így a bankok január második felében elkezdhetik kiküldeni a változó kamatozású lakossági jelzáloghitellel rendelkezőknek az értesítést arról, mennyivel enyhül a törlesztési terhük átmenetileg, 2022. június 30-áig. Ez az információ annak köszönhetően válhat ismertté, hogy a kormánynak, ha második nekifutásra is, de sikerült tisztáznia, a kamatstop – nomen est omen – a kamatokra vonatkozik, s nem a hitelfelvétel valamennyi költségét tartalmazó teljeshiteldíj-mutatóra (thm).
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló