<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia stratégiai partnere a Mol-dolgozók egykori pénztárát olvasztja magába, a tagságnak a CIG mellett Demján Sándor bankja is exkluzív ajánlatokkal kedveskedik. A CIG kötelékébe tartozó magyar cégek tovább nyomulnak.

Honlapján és levélben is értesíti a tagságát a Mobilitás Önkéntes Magánnyugdíjpénztár, hogy 2012. április 1-jétől összeolvad a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia Életbiztosító stratégiai partnerével, az egykori VIT-ből lett Pannónia Nyugdíjpénztárral. Erről a Mobilitás küldöttgyűlése döntött, mert szerintük csak így tartható fenn hosszú távon a pénztár, valamint önmagában a 8000 tagot számláló kassza "nem tudna integráló erőként" fellépni.

A pénztárhoz egy másik kassza ajánlata is beérkezett, de végül az egyetlen tőzsdén jegyzett biztosítótársaság partnerének ajánlatát fogadták el, a Pannónia lett a befutó. A tagoknak a beolvadással kapcsolatban semmilyen tennivalója nem lesz, a várakozási idő természetesen nem szakad meg. A tagi számlák 2012. március 31-i egyenlege levonások nélkül, teljes egészében átkerül a Pannónia Nyugdíjpénztárba. A Pannónia Nyugdíjpénztár a jogszabályok által biztosított valamennyi szolgáltatási és egyéb kifizetési lehetőséget biztosítja a tagok számára, akárcsak eddig a Mobilitás Nyugdíjpénztár.

A Mobilitás 1995-ben zárt pénztárként jött létre, csak a Mol dolgozói léphettek be, majd 5 évnyi működést követően nyitottak, s kezdtek felkeresni további munkáltatókat. A pénztár ma már közel 200 munkáltatóval áll kapcsolatban, köztük a Ganzzal, az Alcoával, a Nokiával vagy az E.ON-nal. A kassza vagyona jelenleg meghaladja a 14 milliárd forintot.

A Pannónia nem először olvaszt magába más kasszákat. A nyugdíjreform első felvonása után a működéshez szükséges 2000 főt el nem érő Postás és Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár is a Pannóniába olvadt be, tagsága így duzzadt 3500 főre (a Mobilitás teljes tagsága 8008 fő). A Pannónia által kezelt tagi vagyon (az önkéntes- és magánpénztári ágat együtt véve) ma már eléri a 60 milliárd forintot is. 

Mi lesz a tagsággal és a vagyonnal?

A küldöttközgyűlés azonban úgy határozott, hogy a Mobilitás tagjai által az évek során felhalmozott működési tartalékot nem kívánja átvinni a Pannónia Nyugdíjpénztárba.

A működési és likviditási tartalék javára történő levonást a Mobilitás küldöttközgyűlésének döntése alapján megszüntették, és ez a döntés 2011. június 1. napjára visszamenőleg hatályos. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a 2011. június 1-től 2012. március 31-ig a Pénztár számlájára bármilyen jogcímen beérkező tagi befizetések 100 százalékát írják jóvá az egyéni számlán - a pénztár így próbálja megtartani egykori tagjait, akiket a beolvadás esetleg elbizonytalanítana.

A két pénztár megállapodása szerint ráadásul a tagság számára jelentős, exkluzív kedvezményeket nyújtanak a Pannónia Nyugdíjpénztár partnerei, így a CIG Pannónia Általános Biztosító (EMABIT), a CIG Pannónia Életbiztosító, és a Demján Sándor által felvásárolt Gránit Bank is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Pénteken roham lesz a magyar boltokban? Lejár egy határidő
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 07:33
Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban: ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.
Személyes pénzügyek Több százezres pluszköltségre számíthat, aki marad a moratóriumban
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:25
Ezért nem ajánlja ezt az MNB.  
Személyes pénzügyek Kiderült, mibe menekítjük a pénzünket a háború miatt
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:07
Megtakarítási szokásaik átalakításával reagáltak a magyar háztartások a háborús bizonytalanságra és a megugró inflációra az első negyedévben.
Személyes pénzügyek A durva infláció ellenére meglepően optimisták a fiatalok
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:37
Derűlátóak a nettó fizetésük alakulását tekintve a dolgozó fiatalok - derül ki a K&H ifjúsági indexhez készült felmérésből. A 19-29 évesek 19 százaléka az inflációt meghaladó, 56 százalékuk pedig attól elmaradó béremelkedésre számít. Közel 23 százalékuk nem vár változást. Mindössze 2 százalékuk tudja elképzelni, hogy kevesebbet kap a jövőben, hasonlóan alacsony arányra évek óta nem volt példa. 
Személyes pénzügyek Az ellátás zavartalanságáért szigorított a Mol
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 11:47
A limitet pedig az átlagos tankolás fölé lőtték be.
Személyes pénzügyek Rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma – de megérkeztek az ukránok
Eidenpenz József | 2022. június 24. 05:46
Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók száma még sohasem volt ilyen magas, de alaposan megugrott az ukránok száma és az ázsiai menekülteké is. Elárasztják-e a munkaerőpiacot a menekültek? Miért nem helyezkednek el még többen?
Személyes pénzügyek Miért ne a teljes visszafizetés alapján válasszunk lakáshitelt?
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 15:14
A teljes visszafizetendő összeg azt mutatja meg, hogy a futamidő alatt összességében mennyit kell a kölcsön után rendeznünk a bank felé. Logikusnak tűnhet ez alapján kiválasztani a hitelt, ez a hozzáállás azonban nagyon is tévútra vezethet bennünket.
Személyes pénzügyek Ismert társkereső téveszthette meg a felhasználókat
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 14:31
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az Elittárs társkereső üzemeltetőjével szemben, amiért valószínűleg megtéveszti ügyfeleit a szolgáltatás lényeges jellemzőiről. A cég ugyanis többek között elhallgathatja, hogy a regisztrált felhasználók sem tudnak ingyenesen társat keresni az oldalon.
Személyes pénzügyek Megvan a nyilatkozat, amit be kell adni a törlesztési moratórium folytatásához
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 07:13
Megjelent Rogán Antal miniszter rendelete arról, hogy milyen szövegű nyilatkozatot kell beadniuk a hiteladósoknak annak érdekében, hogy július 31. után is a törlesztési moratóriumban maradhassanak december 31-ig - írja a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek A kormány megint azokon a lakáshiteleseken segített, akik nem voltak óvatosak
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:16
Aki drágább, de hosszabb távon fix kamatozású hitelt választott, az most szívhatja a fogát: a kormány megint megmentette azokat, akik az olcsóbb, de kockázatosabb hitel mellett döntöttek. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG