TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia stratégiai partnere a Mol-dolgozók egykori pénztárát olvasztja magába, a tagságnak a CIG mellett Demján Sándor bankja is exkluzív ajánlatokkal kedveskedik. A CIG kötelékébe tartozó magyar cégek tovább nyomulnak.

Honlapján és levélben is értesíti a tagságát a Mobilitás Önkéntes Magánnyugdíjpénztár, hogy 2012. április 1-jétől összeolvad a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia Életbiztosító stratégiai partnerével, az egykori VIT-ből lett Pannónia Nyugdíjpénztárral. Erről a Mobilitás küldöttgyűlése döntött, mert szerintük csak így tartható fenn hosszú távon a pénztár, valamint önmagában a 8000 tagot számláló kassza "nem tudna integráló erőként" fellépni.

A pénztárhoz egy másik kassza ajánlata is beérkezett, de végül az egyetlen tőzsdén jegyzett biztosítótársaság partnerének ajánlatát fogadták el, a Pannónia lett a befutó. A tagoknak a beolvadással kapcsolatban semmilyen tennivalója nem lesz, a várakozási idő természetesen nem szakad meg. A tagi számlák 2012. március 31-i egyenlege levonások nélkül, teljes egészében átkerül a Pannónia Nyugdíjpénztárba. A Pannónia Nyugdíjpénztár a jogszabályok által biztosított valamennyi szolgáltatási és egyéb kifizetési lehetőséget biztosítja a tagok számára, akárcsak eddig a Mobilitás Nyugdíjpénztár.

A Mobilitás 1995-ben zárt pénztárként jött létre, csak a Mol dolgozói léphettek be, majd 5 évnyi működést követően nyitottak, s kezdtek felkeresni további munkáltatókat. A pénztár ma már közel 200 munkáltatóval áll kapcsolatban, köztük a Ganzzal, az Alcoával, a Nokiával vagy az E.ON-nal. A kassza vagyona jelenleg meghaladja a 14 milliárd forintot.

A Pannónia nem először olvaszt magába más kasszákat. A nyugdíjreform első felvonása után a működéshez szükséges 2000 főt el nem érő Postás és Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár is a Pannóniába olvadt be, tagsága így duzzadt 3500 főre (a Mobilitás teljes tagsága 8008 fő). A Pannónia által kezelt tagi vagyon (az önkéntes- és magánpénztári ágat együtt véve) ma már eléri a 60 milliárd forintot is. 

Mi lesz a tagsággal és a vagyonnal?

A küldöttközgyűlés azonban úgy határozott, hogy a Mobilitás tagjai által az évek során felhalmozott működési tartalékot nem kívánja átvinni a Pannónia Nyugdíjpénztárba.

A működési és likviditási tartalék javára történő levonást a Mobilitás küldöttközgyűlésének döntése alapján megszüntették, és ez a döntés 2011. június 1. napjára visszamenőleg hatályos. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a 2011. június 1-től 2012. március 31-ig a Pénztár számlájára bármilyen jogcímen beérkező tagi befizetések 100 százalékát írják jóvá az egyéni számlán - a pénztár így próbálja megtartani egykori tagjait, akiket a beolvadás esetleg elbizonytalanítana.

A két pénztár megállapodása szerint ráadásul a tagság számára jelentős, exkluzív kedvezményeket nyújtanak a Pannónia Nyugdíjpénztár partnerei, így a CIG Pannónia Általános Biztosító (EMABIT), a CIG Pannónia Életbiztosító, és a Demján Sándor által felvásárolt Gránit Bank is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
Friss
hírlevél