5p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már most sem biztos, hogy szükséged van rá, főleg, ha értesz idegen nyelvet. Számos módon el lehet érni külföldi és hazai adókat az interneten, a Youtube-on keresztül, a tévétársaságok honlapjain vagy néhány keretprogram segítségével. Tucatszám vannak ingyenes élő adások is.
Új megoldás

Az év elején jelentették be, hogy a Youtube – Youtube TV néven – televíziós szolgáltatást is indít, hol másutt, mint az interneten keresztül. Egyelőre csak az USA polgárai családonként 35 dollárért számos csatornát nézhetnek, máris rengeteg vezető tévétársaság csatlakozott a szolgáltatáshoz.

Meglepő módon ettől függetlenül, a normál Youtube-on is több tucat élő (live) adást láthatunk, igaz, főleg hírtelevíziókat. Van ilyen adása az USA-ból a CNN-nek, az MSNBC-nek, a Bloombergnek („Global News Coverage on Bloomberg Live” címmel), a Fox News-nak, van NBC2 adás.

Van egy magyar nyelvű hírtelevízió

Magyarul az Euronews-t láthatjuk élőben, ezen kívül csak helyi televíziókat találtunk, amelyek az adott körzet lakóinak, vagy az onnét származóknak lehetnek érdekesek (pl. Zemplén, Budaörsi).

(A Youtube TV kínálata)

Számos más adót gyűjtöttünk össze június 12-én, de inkább nem linkeljük ezeket, csak felsoroljuk, mert úgy tűnik, gyakran változik a helyük. Érdemesebb a Youtube keresőjébe beírni a nevüket, a „live” kifejezéssel együtt. Némelyik vélhetően csak időszakosan vagy a nap bizonyos szakában üzemel.

Élő adások a Youtube-on (június 12.)

- Afrika, angolul: Africanews, ANN7, Channels Television, TVC News Nigeria, TVC News.

- Ázsia, angolul: Al-Jazeera (Al-Dzsazíra, Közel-Kelet), CGTN (Kína), TRT World (török).

- Törökül vagy feliratozva: BloombergHT Canlı Yayın (üzleti).

- Európa: Sky News (Nagy-Britannia), France 24 (Franciaország, angolul), Euronews (EU, több nyelven), DW (Deutsche Welle, német, több nyelven), RT (Russian Telegraph, orosz, több nyelven), Rosszija 24 (orosz, oroszul), MUZ-TV Onlajn (orosz, zenei), Kuran Hidayah (orosz, iszlám vallási), TechTV (London, angol, technika), Fashion TV (divat), Málaga 24H (spanyol), Córdoba Internacional (spanyol-mohamedán adó

- Ausztrália: ABC News

- Latin-Amerika, spanyolul: CNN En Español, NTN24, teleSur, Canal 6 San Rafael, Televisión Pública Argentina, Canal 7 Mendoza, Mirá LN+, TN (Todo Noticias), El Venezolano TV, VPI (Venezolanos por la información), TiVa TV, Telemedellín, HispanTV (iráni adó spanyolul), Canal 8 de Mar del Plata.

Jó vadászterületet jelentenek a televíziók nem élő Youtube-csatornái is, ahol hosszabb-rövidebb műsorokat lehet megnézni, illetve a televíziók saját weboldalai. Sok társaság az élő műsort is elérhetővé teszi, mások csak részleteket vagy egyes műsorokat. A Bloomberg üzleti televízió például itt érhető el, nagy felbontásban, ingyen.

Visszanézni a műsorokat

Ami a magyar televíziókat illeti, az alacsony nézettségű közszolgálati csatornák elérhetőek az interneten is, elég jó minőségben (a minőségük állítható). Néhány másik adó is elérhető online, esetenként késleltetve (pl. HírTV, ATV).

Sok helyen van médiatár, filmtár, amelyben vissza lehet nézni korábbi műsorokat. Egyes országokban, társaságoknál, mint német csatornák (pl. ZDF) nem engedik, hogy külföldről megnézzék ezeket, de erre is van orvosság: VPN vagy proxy, amely azt imitálja, mintha más országban lennénk. Ennek talán legegyszerűbb módja az Opera nevű böngésző, ahol ez egy beépített, a címsorból két kattintással elérhető szolgáltatás.

A Youtube mint filmtár

Egy másik megoldás, vagy inkább trükk, hogy ha a kiszemelt műsort, például egy német dokumentumfilmet nem tudjuk megnézni, akkor beírjuk a Youtube keresőjébe. Van rá talán 30-50 százaléknyi esély, hogy oda feltöltötte valaki, és ott mégis meg tudjuk nézni. A Youtube egyébként is kész kalózmozi-gyűjtemény, keressünk például rá a „teljes film” (full movie, ganzer Film, película completa stb.) kifejezésre.

A Filmon.com weboldala és mobilalkalmazása talán több száz televízióadást is tartalmaz, részben ingyen. A legújabb filmeket és sorozatokat valószínűleg hiába keressük, egyes adók időkorlátosak, és csak a fizetős verzióban érhetők el, de így is marad rengeteg. Ingyen inkább hírtelevíziók, filmmúzeum-jellegű vagy C, D kategóriás filmeket vetítő adások jellemzőek, de van gyerekcsatorna vagy ismeretterjesztő is. Egy próbát megér.

Szebben tévézni

A Schoener-Fernsehen nevű német oldal és mobilalkalmazás főleg a németeseknek nagy öröm, de angol és francia nyelvű csatornákat is tartalmaz. A nagy részüket sajnos nemrég fizetőssé tették, igaz, nevetséges, havi egy eurós összegért. Ingyen csak mintegy tucatnyi német adó látható jelenleg, egyszerű regisztráció mellett. Jó a műsorújságja, érdemes belenézni.

Ezen kívül még rengeteg olyan weboldal van, ahol megpróbálják az ingyenesen elérhető csatornákat összegyűjteni. A kísérletező kedvűek például a „best free online tv channel site” keresőkérdésre kaphatnak ilyen találatokat a Google-ben.

Az iPanda Live televízióval búcsúzunk, amely szerencsére mentes a politikától, és a szerzői jogokkal sem lehet sok baja – ugyanis a nap 24 órájában egy kínai pandamackó-rezervátum lakóit mutatja. („24/7 HD Panda Live @ iPanda”)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Sokan megtalálták a tutit a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 13:40
Ezt jelzi, hogy rengeteg pénzt raktak oda.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Személyes pénzügyek Mellbevágó adat, a nyugdíjasok több pénzt hoznak az államkasszának, mint amennyit kapnak
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 10:01
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 3. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 2. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Hat csapat már bemasírozott a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 16:41
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Személyes pénzügyek Húszból csak egy pénzügyi guru tudja, mit beszél?
Eidenpenz József | 2024. április 2. 05:41
Nagyon sok kisbefektető, megtakarító az internetről, közösségi médiából, influenszerektől próbál tájékozódni a pénzügyekről. Ám kutatások szerint ezek túlnyomó része nem ért ahhoz, amit csinál. Ráadásul ez még a jobbik eset, mások ugyanis még manipulálhatják is a követőiket, ami károkat okozhat. A szakértők szabályozást sürgetnek a kontárok és csalók kiszűrésére. Hogyan ismerhetjük fel a rossz influenszereket?
Személyes pénzügyek Ki mit hoz be? Ki mit visz ki? Árverésre ment a whisk(e)y
Kenessei András | 2024. március 29. 14:07
A világ egyik legismertebb árverezőháza izgalmas aukción vitte kalapács alá a Föld egyik legismertebb égetett szeszfajtáját, amelynek erőteljes angolszász, pontosabban kelta utódnépi kötődése van. Az árverés, a várakozásokat beváltva, nagy sikerrel zárult.
Személyes pénzügyek Nagyon sok hitelt kellett felvenniük a magyar családoknak, a bankok is megmozdultak
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:38
Történelmi magasságokban járt januárban a személyi kölcsönökben felvett összeg, lassan azért ezen a piacon is csökkennek a kamatok, de nem minden pénzintézetnél.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG