<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Közép-Kelet-Európa egyetlen, négy napos nemzetközi Afrika fóruma idén a 10. Hungary Helps Afrika Expo Budapest nevet kapta. Huszonkét szervezet mutatkozott be, 480 négyzetméteren, 15 afrikai országot képviselve. Köztük Benin először jött el Budapestre az Utazás kiállításra, ahol részletesen bemutatkozott.

A kiállítók részben azok a nonprofit szervezetek voltak, amelyek a Hungary Helps Program támogatásával számos afrikai országban példamutató és fenntartható fejlesztéseket valósítottak meg. Van, aki Tanzániában iskolát épít, van, aki Kongóban kórházat vagy iskolát tart fenn. Mások Maliban a menstruációs szegénység ellen küzdenek, vagy éppen a nyugat-afrikai mélyszegénységben élő gyermekek iskoláztatását támogatják. 

A Közép-Kelet Európában egyedülálló, hiánypótló rendezvény tudósít a magyar állam által támogatott afrikai projektek széles skálájáról és eredményeiről. Bemutatkoztak azok az önkéntesek, szervezeti képviselők is, akik lelkesen, elhivatottan, szakmai tapasztalataikkal segítik a kontinenst – tudtuk meg Sziklasi Ildikó Herminától, az Afrika Expo ötletgazdájától, háziasszonyától. 

Ezek a szervezetek önkéntes munkára teremtenek lehetőséget szakképzett, tettre kész fiatal magyarok számára, hogy valami hasznosat, valami értékeset vigyenek véghez az afrikai kontinensen, miközben saját jellemüket is fejlesztik, és élettapasztalatukat bővítik.

Bambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió – Afrika! Fotó: DepositphotosBambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió – Afrika! Fotó: Depositphotos

A látogatók turisztikai desztinációkkal is megismerkedhettek, az Utazz Afrikába Utazási Iroda standjánál személyesen találkozhattak az iroda csoportkísérőivel és munkatársaival, és minden hasznos információt megtudhattak a Tanzániába, Zanzibárra, Szenegálba, Algériába és más izgalmas régiókba szervezett utazásokról.  

A gyerekek interaktív módon ismerkedhettek meg Afrika képzőművészetével: gyöngyöt fűzhetnek, maszkot készíthettek, afrikai állatfigurákat is, papírból -, sok egyéb más szórakoztató családi program mellett, a gyereksaroknál.

Az Ethiopian Airlines által támogatott Afrika Színpadon és Közösségi Téren előadások, kerekasztal beszélgetések, egyéb színvonalas kulturális programok voltak. Láthattunk fergeteges tánc show-t, hallgathattunk balafon muzsikát. Jelen volt a Jane Goodall alapítvány is. Az Utazás Kiállítás nagy színpadán többször bemutatkoztak az afrikai országok. 

A színes, évek óta kedvelt bazárban iparművészeti és lakberendezési termékekre, maszkokra és különleges ékszerekre, ruhákra lelhetett a látogató.

Címkék: Turizmus Afrika

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Turizmus Régiségvadászat: Budapest a legjobb tízben
Elek Lenke | 2022. november 26. 18:12
Számtalan szempont alapján rangsorolt lista létezik a turisztikai szakmában – még olyan is, amelyik a szerint osztályozza a városokat, hol lehet a legtöbb régiségre, előnyös áron bukkanni. A turisták egy része ugyanis kincsvadászatnak tekinti az európai kiruccanást.
Turizmus Harmincmilliárd forintos turisztikai csomag az ágazat támogatására - Nem jött-e későn?
Elek Lenke | 2022. november 22. 13:12
A turisztikai szektor támogatása érdekében - a Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére - a kormány több olyan intézkedésről is döntött, amely enyhíti a vállalkozások terheit, javítja gazdasági helyzetüket és segíti napi működésüket.
Turizmus Kérdéses, hogy gyorsan talpra áll-e az üzleti turizmus
Privátbankár.hu | 2022. november 7. 15:22
Kockázatot jelent, hogy számos európai országban az infláció érdemben meghaladja a bérnövekedést.
Turizmus Egyre kevesebb magyar akar hotelbe és panzióba menni
Privátbankár.hu | 2022. november 7. 09:10
Sokkal kevesebben utaznak, viszont több a külföldi turista.
Turizmus Az eltűnt idő nyomában – Lebomló szállodát épít a svájci órakirály
Elek Lenke | 2022. november 6. 18:51
Tízezer év múlva valószínűleg nyoma sem lesz a svájci Hôtel des Horlogersnek, de lehet, hogy már előbb, magától eltűnik. Ami nem gond: sőt, ez a tulajdonos akarata.
Turizmus Árharc a levegőben – Elkezdődött a karácsony előtti jegykáosz
Elek Lenke | 2022. október 31. 19:29
Régi mondás amerikai szenátusi körökben, hogy mindent, csak ne légisztrájkot karácsonykor, ahogy Michael Douglas a Szerelem a Fehér Házban című retro romkomban is megjegyzi. Hogy az idén lesz-e sztrájk, nem tudni, de árkáosz ma is észlelhető, amint arra a szakmai lapok folyamatosan érkező hírei utalnak.
Turizmus Nemsokára megint lehet közvetlenül Sanghajba repülni Budapestről
Privátbankár.hu | 2022. október 29. 14:20
November 11-én újraindítja a Budapest és Sanghaj közötti járatot a China Eastern Airlines - írta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán.
Turizmus Több ezer új embert vett fel a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. október 29. 08:57
Bővül a flotta is.
Turizmus Bizakodók a francia turisztikai szakemberek - A francia Alpok mutatkozott be Budapest belvárosában
Elek Lenke | 2022. október 23. 17:46
Bár a téli sportok hazai kedvelői közül relatíve kevesen utaznak Franciaországba, a szerdai workshopon Magyarországra érkező francia utazási irodák, szállodák és turisztikai szervezetek szerint idén is élénk a magyar érdeklődés síterepeik iránt – hangzott el a Hotel Kozmoban rendezett workshopon.
Turizmus Új fogalom: TikTok szállodák
Elek Lenke | 2022. október 23. 15:10
A közösségi oldalak egyre nagyobb szerepet játszanak a turizmusban is. Bár nagyon sokféle – szakmai és közönség- – lista létezik, amely osztályozza a szállodákat, bizton számíthat arra a hotelszakma, hogy például a TikToknak egyre nagyobb lesz a jövőben a befolyása, főleg a fiatalabb korosztály körében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG