<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Közép-Kelet-Európa egyetlen, négy napos nemzetközi Afrika fóruma idén a 10. Hungary Helps Afrika Expo Budapest nevet kapta. Huszonkét szervezet mutatkozott be, 480 négyzetméteren, 15 afrikai országot képviselve. Köztük Benin először jött el Budapestre az Utazás kiállításra, ahol részletesen bemutatkozott.

A kiállítók részben azok a nonprofit szervezetek voltak, amelyek a Hungary Helps Program támogatásával számos afrikai országban példamutató és fenntartható fejlesztéseket valósítottak meg. Van, aki Tanzániában iskolát épít, van, aki Kongóban kórházat vagy iskolát tart fenn. Mások Maliban a menstruációs szegénység ellen küzdenek, vagy éppen a nyugat-afrikai mélyszegénységben élő gyermekek iskoláztatását támogatják. 

A Közép-Kelet Európában egyedülálló, hiánypótló rendezvény tudósít a magyar állam által támogatott afrikai projektek széles skálájáról és eredményeiről. Bemutatkoztak azok az önkéntesek, szervezeti képviselők is, akik lelkesen, elhivatottan, szakmai tapasztalataikkal segítik a kontinenst – tudtuk meg Sziklasi Ildikó Herminától, az Afrika Expo ötletgazdájától, háziasszonyától. 

Ezek a szervezetek önkéntes munkára teremtenek lehetőséget szakképzett, tettre kész fiatal magyarok számára, hogy valami hasznosat, valami értékeset vigyenek véghez az afrikai kontinensen, miközben saját jellemüket is fejlesztik, és élettapasztalatukat bővítik.

Bambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió – Afrika! Fotó: DepositphotosBambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió – Afrika! Fotó: Depositphotos

A látogatók turisztikai desztinációkkal is megismerkedhettek, az Utazz Afrikába Utazási Iroda standjánál személyesen találkozhattak az iroda csoportkísérőivel és munkatársaival, és minden hasznos információt megtudhattak a Tanzániába, Zanzibárra, Szenegálba, Algériába és más izgalmas régiókba szervezett utazásokról.  

A gyerekek interaktív módon ismerkedhettek meg Afrika képzőművészetével: gyöngyöt fűzhetnek, maszkot készíthettek, afrikai állatfigurákat is, papírból -, sok egyéb más szórakoztató családi program mellett, a gyereksaroknál.

Az Ethiopian Airlines által támogatott Afrika Színpadon és Közösségi Téren előadások, kerekasztal beszélgetések, egyéb színvonalas kulturális programok voltak. Láthattunk fergeteges tánc show-t, hallgathattunk balafon muzsikát. Jelen volt a Jane Goodall alapítvány is. Az Utazás Kiállítás nagy színpadán többször bemutatkoztak az afrikai országok. 

A színes, évek óta kedvelt bazárban iparművészeti és lakberendezési termékekre, maszkokra és különleges ékszerekre, ruhákra lelhetett a látogató.

Címkék: Turizmus Afrika

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Turizmus Rágógumi fal, tésztamúzeum, Carhenge – A világ legfurcsább turistalátványosságai
Elek Lenke | 2022. augusztus 14. 05:48
Miből lehet turista látványosság vagy kiállítás? Mindenből. Emlékezzünk csak Örkény zseniális egypercesére, amikor a portás összeállít fél óra alatt egy Hubauer Sándor emlékkiállítást.
Turizmus Szépen épül vissza a hazai vendéglátás
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 10:14
A második és harmadik járványhullám ellen hozott tavaly év eleji korlátozó intézkedések egy évvel ezelőtt fokozatos feloldása miatt a következő hónapokban a növekedési ütem már lassulni fog, de a növekedés továbbra is fennmaradhat - vélik a Magyar Bankholding elemzői.
Turizmus "Nem az olcsó forint miatt jöttem ide, de én is érzem" - turistákat kérdeztünk a zuhanó forintról, videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. augusztus 6. 18:11
Vannak, akik azért jönnek Magyarországra, mert a valutájuk egyre többet ér, mások csak érzékelik a hatást. Megint mások egyszerűen izgalmasnak tartják az országot. 
Turizmus Sokat költenek Magyarországon az ukrán vendégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 10:37
Jönnek vissza a külföldi vendégek, az oroszok és az ukránok kevesen vannak, de az átlagnál többet költenek.
Turizmus Előre szólunk: szerdán törölhetik az Ön Lufthansa-járatát
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 13:25
Figyelmeztető sztrájkot tart a Lufthansa földi kiszolgáló személyzete a szakszervezet felhívására szerdán, a légitársaság utasainak fokozott járattörlésekre és késésekre kell felkészülniük.
Turizmus A világ legjobbjai között a Matild Palota
Elek Lenke | 2022. július 24. 12:38
Számos budapesti épület idézi fel a magyar főváros bohém múltját, de egyik sem olyan elbűvölő, mint az UNESCO által megőrzött Matild-palota – írja a tekintélyes amerikai Travel and Leisure. A bennfentesnek tűnő szerző ezután részletesen bemutatja a két palota történetét, majd megjegyzi, hogy „130 vendégszobájában és lakosztályában finom magyar hímzések és mozaikcsempék motívumai idézik a Gellért termálfürdőt, amely a város egyik leghíresebb szecessziós stílusú épülete.”
Turizmus Túlélőcsomag légiutasoknak - nincs garancia a kényelmes utazásra
Szakonyi Péter | 2022. július 17. 11:44
Kaotikus, őrületes, borzasztó. Minimum ilyen jelzőkkel illetik a reptereken uralkodó állapotokat. A nyári csúcsforgalomban a késések, járattörlések szinte mindennapossá váltak, az eltűnt csomagok, a bábeli káosz szintén. Mit tehet a nyaralásra induló a kényelmetlenségek elkerülése - vagy legalábbis mérséklése - érdekében? Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze. De figyelem! Egyik sem garancia a kényelmes utazásra.
Turizmus Rábukkantak az eredeti Orient Expresszre, a fehérorosz-lengyel határon
Elek Lenke | 2022. július 16. 14:58
Amikor 1883-ban elindult az Orient Expressz, azonnal legendává vált. Időnként ma is feltűnnek gyönyörűen rendbe hozott vagonjai a világ nagy pályaudvarain – közte a budapesti Nyugati pályaudvaron is – aztán sejtelmesen eltűnnek megint, mintha csak Agatha Christie talált volna ki számukra különleges búvóhelyet. Most arról ad hírt a Travel and Leisure, hogy 2024-ben tér vissza az eredeti luxusvonat, 17 gyönyörűen felújított kocsival.
Turizmus Vége a türelmi időnek a lejárt amerikai útlevelekkel szemben
Elek Lenke | 2022. július 2. 19:38
A megengedő szabályt eredetileg azért vezették be, hogy megkönnyítsék az utasok dolgát, figyelembe véve, hogy a világjárvány miatt évekre lelassult az útlevélfeldolgozás.
Turizmus Míg nyaral, egy ló válaszol Izlandon az email-jeire
Elek Lenke | 2022. június 25. 12:56
A főnöke nem hagyja, hogy nyugodtan pihenjen? A munkahelyi e-mailjei tönkreteszik a nyaralását? Az izlandi turisztikai szervezet – a hozzájuk illő abszurd humorral  és kiváló marketing ötlettel – rátalált a probléma megoldására: amíg a szigetországban pihensz, egy ló válaszol majd leveleidre.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG