<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A főnöke nem hagyja, hogy nyugodtan pihenjen? A munkahelyi e-mailjei tönkreteszik a nyaralását? Az izlandi turisztikai szervezet – a hozzájuk illő abszurd humorral  és kiváló marketing ötlettel – rátalált a probléma megoldására: amíg a szigetországban pihensz, egy ló válaszol majd leveleidre.

Az izlandi turisztikai szervezet, az Íslandsstofa, elindította az "Out Horse Your Email" nevű új szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy a turista, ha jónak látja, rábízza e-mailje megválaszolását egy-egy szép paripára. Az óriási, strapabíró billentyűzeten a ló személyes „out of office” üzeneteket küld, így nyugodtan pihenhet és élvezheti a nyaralást.

A kampány előtt végzett felmérés szerint a megkérdezettek 55 százaléka nyilatkozott úgy, hogy minden nap egyszer vagy többször ellenőrzi a munkával kapcsolatos leveleit, akkor is, ha szabadságon van, és 60 százalékuk úgy érzi, hogy főnöke vagy ügyfelei gyors választ várnak kérdéseikre, figyelmen kívül hagyva, hogy nyaralnak.

Nem ám valamiféle robotokról van szó, hanem élő lovakról, és speciálisan nekik készültek a billentyűzetek. Az állat persze bárhova lép, az out of office üzenetet küldi el.

Négylábú segítség. Fotó: expressen.seNégylábú segítség. Fotó: expressen.se

Mindannyian tudjuk, hogy a Covid-járvány idején a home office alapvetően elmosta a határokat a munka és a magánélet között – nyilatkozta Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, a Visit Iceland vezetője. Kutatásukból az derül ki, hogy az emberek ki vannak éhezve egy olyan nyaralásra, ahol valóban kiszabadulhatnak a mindennapokból. 

A három „turisztikai munkatársnak” neve is van:: Hrímnir Hvammurból, Hekla Þorkellshóllból és Litla Stjarna Hvítárhóllból érkezett a feladat végrehajtására. Hogy jót tesz-e a nyaralni vágyó karrierjének, ha ilyen e-mailt küld a főnöknek, az nem biztos – de nyilvánvalóan hasznos a mentális egészségének.

Izland ma az egyik legdivatosabb utazási célpont, és sokan terveznek oda kirándulást, hiszen egyedülállóan vad és romantikus vidék. Igaz, az élelmiszerek és az éttermek még a svédeknek is drágák. Reykjavík az egyik legdrágább város a Forex nagyvárosi indexében, 138-as értékével (a stockholmi 100-as értékkel szemben). Az indexben szereplő 83 város közül csak Genf, San Francisco és New York drágább.

Furcsa először, hogy a csapvíz rohadt tojásszagú (kén), de teljesen iható és jó ízű. Meg kell szokni bizonyos hónapokban azt is, hogy mást jelent a nappal és az éjszaka.

Izlandra, ahol összesen 330 ezren laknak, 2018-ban 2,3 millió turista érkezett. Aki ide tart,  elsősorban a természeti csodákat szeretné látni. Ez azt jelenti, hogy minden meglátogatott kis gejzírnél tele turistabuszok állnak rendelkezésre. Bár az utóbbi években a szigetországban is csökkent a látogatottság.

Februárban a hatóságok kénytelenek voltak bezárni egy gyönyörű völgyet, miután 100 ezer turista mocsárrá változtatta, akik azért zarándokoltak el oda, mert előtte látták a völgyet egy Justin Bieber videón. Most az idegenforgalmi hatóságok arra kérik a vendégeket, hogy tegyenek le egyfajta esküt Izlandra érkezéskor vagy online. 

Ez azt jelenti, hogy megígérik, „felelős turistaként” viselkednek majd, betartják az előírásokat, és nem kockáztatják az életüket merész szelfik, vagy nem tervezett úttalan séták révén. Viszont a gejzírek megtekintését, a gyógyfürdőket és a sört mindenkinek ajánlják.

Címkék: Turizmus Izland

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Turizmus Szépen épül vissza a hazai vendéglátás
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 10:14
A második és harmadik járványhullám ellen hozott tavaly év eleji korlátozó intézkedések egy évvel ezelőtt fokozatos feloldása miatt a következő hónapokban a növekedési ütem már lassulni fog, de a növekedés továbbra is fennmaradhat - vélik a Magyar Bankholding elemzői.
Turizmus "Nem az olcsó forint miatt jöttem ide, de én is érzem" - turistákat kérdeztünk a zuhanó forintról, videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. augusztus 6. 18:11
Vannak, akik azért jönnek Magyarországra, mert a valutájuk egyre többet ér, mások csak érzékelik a hatást. Megint mások egyszerűen izgalmasnak tartják az országot. 
Turizmus Sokat költenek Magyarországon az ukrán vendégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 10:37
Jönnek vissza a külföldi vendégek, az oroszok és az ukránok kevesen vannak, de az átlagnál többet költenek.
Turizmus Előre szólunk: szerdán törölhetik az Ön Lufthansa-járatát
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 13:25
Figyelmeztető sztrájkot tart a Lufthansa földi kiszolgáló személyzete a szakszervezet felhívására szerdán, a légitársaság utasainak fokozott járattörlésekre és késésekre kell felkészülniük.
Turizmus A világ legjobbjai között a Matild Palota
Elek Lenke | 2022. július 24. 12:38
Számos budapesti épület idézi fel a magyar főváros bohém múltját, de egyik sem olyan elbűvölő, mint az UNESCO által megőrzött Matild-palota – írja a tekintélyes amerikai Travel and Leisure. A bennfentesnek tűnő szerző ezután részletesen bemutatja a két palota történetét, majd megjegyzi, hogy „130 vendégszobájában és lakosztályában finom magyar hímzések és mozaikcsempék motívumai idézik a Gellért termálfürdőt, amely a város egyik leghíresebb szecessziós stílusú épülete.”
Turizmus Túlélőcsomag légiutasoknak - nincs garancia a kényelmes utazásra
Szakonyi Péter | 2022. július 17. 11:44
Kaotikus, őrületes, borzasztó. Minimum ilyen jelzőkkel illetik a reptereken uralkodó állapotokat. A nyári csúcsforgalomban a késések, járattörlések szinte mindennapossá váltak, az eltűnt csomagok, a bábeli káosz szintén. Mit tehet a nyaralásra induló a kényelmetlenségek elkerülése - vagy legalábbis mérséklése - érdekében? Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze. De figyelem! Egyik sem garancia a kényelmes utazásra.
Turizmus Rábukkantak az eredeti Orient Expresszre, a fehérorosz-lengyel határon
Elek Lenke | 2022. július 16. 14:58
Amikor 1883-ban elindult az Orient Expressz, azonnal legendává vált. Időnként ma is feltűnnek gyönyörűen rendbe hozott vagonjai a világ nagy pályaudvarain – közte a budapesti Nyugati pályaudvaron is – aztán sejtelmesen eltűnnek megint, mintha csak Agatha Christie talált volna ki számukra különleges búvóhelyet. Most arról ad hírt a Travel and Leisure, hogy 2024-ben tér vissza az eredeti luxusvonat, 17 gyönyörűen felújított kocsival.
Turizmus Vége a türelmi időnek a lejárt amerikai útlevelekkel szemben
Elek Lenke | 2022. július 2. 19:38
A megengedő szabályt eredetileg azért vezették be, hogy megkönnyítsék az utasok dolgát, figyelembe véve, hogy a világjárvány miatt évekre lelassult az útlevélfeldolgozás.
Turizmus Így nyaral a magyar idén: "Nem megyünk külföldre semmiképpen sem" - videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. június 19. 17:10
Nyugat-Európa helyett Horvátország, tíz nap helyett öt nap Isztambul, külföld helyett belföld. Megkérdeztük, hogyan hat az infláció az utazási tervekre. 
Turizmus Milyen a wellness, ha magyar? Itt lenne az ideje rendet tenni
Elek Lenke | 2022. június 19. 11:28
Minden valamirevaló fogadó, szálloda, panzió wellnessnek hirdeti újabban magát, holott csak egy kicsi jacuzzijuk van – panaszkodott a minap egy belföldön sok helyütt járt ismerősöm. Lehet ezt büntetlenül tenni? Nem átvágásról van-e szó Igen, mintha mostanában ez a szó devalválódott volna. Pedig ha tartalmas, ötletes, nívós, akkor valóban vonzerő.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG