3p

A főnöke nem hagyja, hogy nyugodtan pihenjen? A munkahelyi e-mailjei tönkreteszik a nyaralását? Az izlandi turisztikai szervezet – a hozzájuk illő abszurd humorral  és kiváló marketing ötlettel – rátalált a probléma megoldására: amíg a szigetországban pihensz, egy ló válaszol majd leveleidre.

Az izlandi turisztikai szervezet, az Íslandsstofa, elindította az "Out Horse Your Email" nevű új szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy a turista, ha jónak látja, rábízza e-mailje megválaszolását egy-egy szép paripára. Az óriási, strapabíró billentyűzeten a ló személyes „out of office” üzeneteket küld, így nyugodtan pihenhet és élvezheti a nyaralást.

A kampány előtt végzett felmérés szerint a megkérdezettek 55 százaléka nyilatkozott úgy, hogy minden nap egyszer vagy többször ellenőrzi a munkával kapcsolatos leveleit, akkor is, ha szabadságon van, és 60 százalékuk úgy érzi, hogy főnöke vagy ügyfelei gyors választ várnak kérdéseikre, figyelmen kívül hagyva, hogy nyaralnak.

Nem ám valamiféle robotokról van szó, hanem élő lovakról, és speciálisan nekik készültek a billentyűzetek. Az állat persze bárhova lép, az out of office üzenetet küldi el.

Négylábú segítség. Fotó: expressen.se
Négylábú segítség. Fotó: expressen.se

Mindannyian tudjuk, hogy a Covid-járvány idején a home office alapvetően elmosta a határokat a munka és a magánélet között – nyilatkozta Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, a Visit Iceland vezetője. Kutatásukból az derül ki, hogy az emberek ki vannak éhezve egy olyan nyaralásra, ahol valóban kiszabadulhatnak a mindennapokból. 

A három „turisztikai munkatársnak” neve is van:: Hrímnir Hvammurból, Hekla Þorkellshóllból és Litla Stjarna Hvítárhóllból érkezett a feladat végrehajtására. Hogy jót tesz-e a nyaralni vágyó karrierjének, ha ilyen e-mailt küld a főnöknek, az nem biztos – de nyilvánvalóan hasznos a mentális egészségének.

Izland ma az egyik legdivatosabb utazási célpont, és sokan terveznek oda kirándulást, hiszen egyedülállóan vad és romantikus vidék. Igaz, az élelmiszerek és az éttermek még a svédeknek is drágák. Reykjavík az egyik legdrágább város a Forex nagyvárosi indexében, 138-as értékével (a stockholmi 100-as értékkel szemben). Az indexben szereplő 83 város közül csak Genf, San Francisco és New York drágább.

Furcsa először, hogy a csapvíz rohadt tojásszagú (kén), de teljesen iható és jó ízű. Meg kell szokni bizonyos hónapokban azt is, hogy mást jelent a nappal és az éjszaka.

Izlandra, ahol összesen 330 ezren laknak, 2018-ban 2,3 millió turista érkezett. Aki ide tart,  elsősorban a természeti csodákat szeretné látni. Ez azt jelenti, hogy minden meglátogatott kis gejzírnél tele turistabuszok állnak rendelkezésre. Bár az utóbbi években a szigetországban is csökkent a látogatottság.

Februárban a hatóságok kénytelenek voltak bezárni egy gyönyörű völgyet, miután 100 ezer turista mocsárrá változtatta, akik azért zarándokoltak el oda, mert előtte látták a völgyet egy Justin Bieber videón. Most az idegenforgalmi hatóságok arra kérik a vendégeket, hogy tegyenek le egyfajta esküt Izlandra érkezéskor vagy online. 

Ez azt jelenti, hogy megígérik, „felelős turistaként” viselkednek majd, betartják az előírásokat, és nem kockáztatják az életüket merész szelfik, vagy nem tervezett úttalan séták révén. Viszont a gejzírek megtekintését, a gyógyfürdőket és a sört mindenkinek ajánlják.

Címkék: Turizmus Izland

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus Sokkal többen jöttek Magyarországra
Privátbankár.hu | 2024. február 28. 08:30
Lendületesen kezdte az évet a magyar turizmus. 
Turizmus Közösen írtak történelmet - 2023-ban több mint 3 millió turista kereste fel Máltát
PR | 2024. február 26. 11:27
Az, hogy tavaly hárommillió turista utazott Máltára, kiemelkedő siker, hiszen csak 2024-re tervezték a szigetország turisztikai vezetői, hogy elérik a Covid előtti bevételi szintet. Amit végül is nemhogy elértek, de meg is haladták azt.
Turizmus Kényszerlépést tervez a Ryanair, áremelés jöhet
Buksza blog | 2024. február 26. 10:56
A repülés költsége 2023-ban az üzemanyagárak megugrása miatt nőtt, ami idén remélhetően nem fog újra gondot okozni, azonban van más, aminek a repülőjegyek drágulása a következménye.
Turizmus Vadlovakban gyönyörködni a Húsvét-szigeten 
Elek Lenke | 2024. február 25. 18:20
A világ egyik – minden lakott helytől leginkább távol esőbb - szigete még csak a közelmúltban kezdett felocsúdni a pandémia miatti bezárásoktól. A járvány éveit kultúrájuk és hagyományaik újra élesztésére használta a helyi lakosság, abban bízva, hogy ezzel visszacsábítják a turistákat. Ami létfontosságú számukra, ugyanis ma az itteni lakosok nagy része a turizmusból él.
Turizmus Hatalmasat kaszált a Magyarországon is aktív szállodalánc, 800 millió dollárt is visszaoszthatnak
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 11:52
Jól futott tavaly a 19 márkát és 6300 szállodát összefogó óriáscég.
Turizmus Turisztikai célpont lett Woodstock, a legendás rockfesztivál helyszíne
Elek Lenke | 2024. február 11. 18:31
Egy generáció legendája lett, szinte az utolsó énekes fellépte után rögtön, az 1969-es amerikai Woodstock Fesztivál. Ez a ma már nemcsak poptörténelmi, de kulturális szempontból is fontos helyszín idén először lesz hivatalosan is turista célpont. A Bethel Woods Center for the Arts a szokásos koncertnapokon ugyanis újabban szálláslehetőségeket is nyújt.
Turizmus Váratlanul lemondott az Expedia vezérigazgatója
Privátbankár.hu | 2024. február 9. 13:16
Ariane Gorin lesz az utódja.
Turizmus Gyorsabban telnek a romániai hotelek és panziók, mint hittük volna
Privátbankár.hu | 2024. február 5. 15:49
Romániában tavaly 9,8 százalékkal, 29,171 millióra nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma a kiadó szobákat és lakásokat is beleértve - közölte hétfőn az országos statisztikai intézet (INS). A világjárvány előtt, 2019-ben 29,870 millió vendégéjszakát jegyeztek fel Romániában a kiadó szobák és lakások adatai nélkül.
Turizmus Több lett a külföldi vendég
Privátbankár.hu | 2024. január 30. 12:05
Két számjegyű bővüléssel zárta a decembert a magyar turizmus. 
Turizmus Gigantikus reptérfejlesztést jelentettek be Madridban
Privátbankár.hu | 2024. január 26. 15:15
Az Adolfo Suárez-Madrid Barajas nemzetközi repülőteret 2,4 milliárd euró értékű munkálatokkal bővítik. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG