2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyelőre kiszámíthatatlan, hogy idén nyáron több amerikai turista árasztja-e el Európát, mint tavaly, mert az utazni vágyok céljai és lehetőségei ellentmondanak egymásnak.

Európa divatba jött az Egyesült Államokban mint utazási célpont, ám a dolog nem olyan egyszerű, hogy az amerikai polgár felül a repülőgépre és átruccan az öreg kontinensre – írta a Yahoo Finance egy friss felmérés alapján. A Hopper utazási szolgáltató cég közvélemény-kutatása szembeállítja a turisták terveit azzal, hogy mibe fájna azok megvalósítása.

Párizsi vakáció, de mennyiért?
Párizsi vakáció, de mennyiért?
Fotó: Depositphotos

A helyzet ugyanis az, hogy az idei nyári európai vakáció többe kerül, mint az elmúlt évben. Például egy szállás, amelyért 2023 nyarán 500 dollárt (183 ezer forint) kellett fizetni, idén 550 dollárba (201 ezer forint) kerül. Általában elmondható, hogy a szállások költsége átlagosan tíz százalékkal emelkedett – derül ki a hotelárakat monitorozó internetes portálok adataiból. Emellett nem lett olcsóbb a nevezetességek megtekintése sem. Például az Eiffel-toronyba szóló beugróért 20 százalékkal kell többet fizetni idén, mint tavaly.

Árfolyamok és grafikonok

Van azért jó hír is. Nevezetesen a hosszú repülőút az Újvilágból Európába olcsóbb lett. Egy jegy átlagosan nagyjából 892 dollárba (326 ezer forint) kerül, ami 16 százalékkal alacsonyabb az egy évvel ezelőtti repülési költségnél. Emellett azzal lehet spórolni, különösen Angliában vagy Franciaországban, hogy az utazó a városközpontoktól minél távolabbi helyen száll meg. Jó ötlet lehet az is, ha szerényebb szállást választ, mint amit megengedhetne magának. Külön kérdés a franciaországi olimpia hatása az utazásokra. Szakértők szerint a nyár kellős közepén rendezett játékok távol tarthatják az utazókat Európától, ami árkedvezményekkel kecsegteti azokat, akik mégis rászánják magukat, hogy a sport ünnepe alatt induljanak útnak.

Címkék: Turizmus Turizmus

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus Az amerikai repterek is megszenvedték az informatikai leállást
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 19:14
Rengeteg járatot törölni kellett.
Turizmus Ferihegy legalább egy brossúrával lemaradt a nagy repterektől, ahol dübörögnek a munkagépek
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 07:42
Több nagy európai, amerikai és ázsiai reptéren is hatalmas beruházások zajlanak. Ferihegyen erre még csak ígéret van.
Turizmus Az öböl, ahol a világ legdrágább Guinness-sörét adják
Kormos Olga | 2024. július 13. 05:49
Tenger, hegyek, napsugarak. E három tényező, így együtt, egyből leveszi a lábáról az embert, és a Kotori-öbölben ezekből busásan bőkezű a természet. Sőt, a szállás, az élelmiszer és a benzin is olcsóbb Magyarországnál, így minden összeállhat egy kellemes nyaraláshoz Montenegróban, ahol legutóbb a Világjáró körülnézett.
Turizmus Katari tulajdonos is megjelenhet Ferihegyen
Privátbankár.hu | 2024. július 9. 17:46
Lesz 3. terminál, de egyelőre csak a 2-est bővítik.
Turizmus Búcsú a Malpensától Milánóban
Privátbankár.hu | 2024. július 7. 12:02
Átkeresztelik a milánói repteret: Berlusconi nevét veszi fel
Turizmus Crema után Cremona – kulturális turizmus Itáliában
Elek Lenke | 2024. július 5. 16:35
Lehet-e idegenforgalmi attrakció a hegedűkészítés? Igen, bár feltehetően egy szűkebb, zeneértő réteg számára. Mára Amerika kezdi felfedezni Itália eddig nem nagyon szem előtt lévő értékeit is.
Turizmus Horvátországba készül nyaralni? Rosszabb lehet az utazás, mint valaha
Privátbankár.hu | 2024. július 2. 13:35
Már júniusban óriási dugók alakultak ki a horvát autópályákon, a nyár közepén még rosszabb lehet a helyzet - ráadásul az árat is megemelték.
Turizmus Méregdrága „homokvár a semmi közepén”, az új lengyel kormány is végigvinné
Privátbankár.hu | 2024. június 30. 14:57
A 2023 őszén hatalomra került lengyel kormány átveszi elődje liblingjét, a Varsó és Łódź között építendő közlekedési csomópont megépítését, amit a szakértők egy része értelmetlennek tart.
Turizmus Hatalmasat ugrott a külföldi turisták érdeklődése hazánk iránt
Privátbankár.hu | 2024. június 28. 09:49
A külföldi vendégek száma 29, az általuk itt töltött vendégéjszakák száma 21 százalékkal emelkedett egy év alatt. A belföldiek esetében ez a szám 10, illetve 5,1 százalék a KSH közlése szerint.
Turizmus Nesze neked Ferihegy: tényleg megépül a varsói óriásreptér
Privátbankár.hu | 2024. június 26. 17:55
Felépítenék 2031-re azon nemzetközi óriásrepülőteret Varsó és Lódz város között, amelyet az előző kormány stratégiai beruházásként vett tervbe - jelentette be szerdai sajtóértekezletén Donald Tusk lengyel kormányfő.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG