4p
A Terrorelhárítási Központ alternatív útvonalakat határozott meg az orosz elnök budapesti látogatása kapcsán. Ezeken az útvonalakon időszakos lezárások és megállási tilalom lép életbe.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása során több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kell készülni - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) szombaton az MTI-vel.

Mint kifejtették: Pintér Sándor belügyminiszter jelölése alapján kedden a TEK látja el Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációja biztosítását. A "kiemelten védett személy" budapesti tartózkodása során a küldöttség mozgásával párhuzamosan útvonal-korlátozások lesznek, de - mint kiemelték - azokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

A korlátozásokról részleteket közlő rendőrségi honlap (www.police.hu) szerint kedden 12 órától este 9 óráig időszakos lezárások lesznek a városban.

A repülőtér és a belváros közötti útvonal meghatározása - akárcsak a Merkel-látogatás esetén - az utolsó pillanatban dől majd el. Ennek fényében nemcsak a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, de - miként Merkel esetében - az M0-M3-as autópálya is alternatív útvonal lehet, de az orosz elnököt az M0-M5, sőt Budán keresztül az M0-M6-bevezető úton keresztül is behozhatják a városba - illetve kikísérhetik a reptérre.

Ennek nyomán lezárható utak listája:

Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 terminál „E” porta - 4-es számú főút - M0 autóút - M3 bevezető - Kacsóh Pongrác úti felüljáró - Kós Károly sétány - Hősök tere útvonal,

M5 bevezető - Könyves Kálmán körút - Üllői út - Kálvin tér - Múzeum körút - Astoria -Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út útvonal,

Mester utca - Vágóhíd utca - Soroksári út - Közraktár utca - Salkaházi Sára rakpart - id. Antall József rakpart - Eötvös tér - Széchenyi tér - József Attila utca útvonal,

M0 híd - 6-os számú főút - Kopaszi gát - 6-os számú főút bevezető szakasz - Rákóczi híd - Soroksári út - Salkaházi Sára rakpart - id. Antall József rakpart - Garibaldi utcai felhajtó - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zsilinszky út útvonal,

Ugyancsak időszakosan lezárható lesz - a konvoj parancsnokának döntése alapján - számos belvárosi útszakasz. Az orosz elnök az útvonaltervek alapján a Hősök terét és a Fiumei úti temetőt is felkeresi. A Parlamentből megy majd a Sándor palotába - természetesen itt is több alternatív útvonalat határoztak meg. Ezen útszakaszok listája alább található.

Hősök tere - Andrássy út - Felső erdősor - Lövölde tér - Rottenbiller utca - Fiumei út - Fiumei úti temető útvonal,

Hősök tere - Dózsa György út - Thököly út útvonal,

Hősök tere - Dózsa György út - Városligeti fasor - Lövölde tér útvonal,

Fiumei út - Rottenbiller utca - Lövölde tér - Felső erdősor - Andrássy út - Bajcsy Zsilinszky út - Alkotmány utca - Kossuth tér

Fiumei út - Thököly út - Dózsa György út - Podmaniczky utca útvonal,

Fiumei út - Rákóczi út - Károly körút - Bajcsy Zsilinszky út útvonal,

Kossuth Lajos tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zsilinszky út - József Attila utca - Széchenyi tér - Lánchíd - Hunyadi János út - Dísz tér - Szent György utca - Sándor-palota útvonal,

Károly körút - Astoria - Kossuth Lajos utca - Szabad sajtó út - Erzsébet híd - Attila út - Palota út útvonal,

Bajcsy Zsilinszky út - Nyugati tér - Szent István körút - Margit híd - Margit körút- Széna tér - Ostrom utca - Bécsi kapu - Országház utca - Tárnok utca útvonal,

Sándor-palota - Szent György tér - Szent György utca - Hunyadi utca - Lánchíd - József Attila utca - Andrássy út - Kós Károly sétány - Kacsóh Pongrác felüljáró - M3 bevezető - M0 - 4-es számú főút - Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 terminál „E” porta útvonal,

Palota út - Attila út - Szarvas tér - Erzsébet híd - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út - Thököly út - Dózsa György út - Hősök tere - Kós Károly sétány útvonal,

Astoria - Múzeum körút - Kálvin tér - Üllői út - Könyves Kálmán körút - M5 kivezető - Nagykőrösi út - M5 útvonal,

Tárnok utca - Fortuna utca - Bécsi kapu - Várfok utca - Vérmező út - Margit körút - Margit híd - Szent István körút - Nyugati tér - Váci út - Lehel út - Róbert Károly körút útvonal.

A zárással érintett útszakaszokon ideiglenes megállási tilalom lép életbe. A TEK persze a "műsorváltoztatás jogát" fenntartja...

Címkék: Utazás útlezárás

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG