<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Máshogy kell felkészülni egy motoros túrára, mint egy hagyományos nyaralásra.

Egyre több magyar motoros tervez külföldi kirándulást a nyári időszakban, ám egy ilyen túra sok szempontból jóval komolyabb  felkészülést igényel, mint egy autós családi nyaralás – hívja fel a figyelmet a K&H Biztosító szakértője.

Nem kötelező, de jó ha van zöldkártya

„Egy motoros túra során több dologra is ügyelni kell a felkészülés, illetve a biztosítási védelem kapcsán. Egyrészt figyelembe kell venni, hogy egy közúti baleset során a motorkerékpárokban sokszor az értékükhöz viszonyítva igen komoly anyagi kár keletkezik, másrészt defekt, vagy más meghibásodás esetén gyakrabban kell az elszállításról gondoskodni, mint az autóknál” – mondta Kéringer Csaba, a K&H Biztosító Nem-élet termékmenedzsment és kockázatvállalás vezetője.

A kötelező biztosítással kapcsolatban az a legfontosabb, hogy szerződésünk díja rendezett legyen. Emellett fontos, hogy tartsuk magunknál az érvényes szerződés meglétét külföldön is hitelesen igazoló zöldkártyát. Bár e nyomtatvány megléte a legtöbb európai országban elvben nem kötelező, a tapasztalatok szerint közúti ellenőrzés során gyakran kérik a hatóságok. „A zöldkártya beszerzése  nem jelent komoly nehézséget, díjmentesen kiállítják a biztosítók” – mondta Kéringer Csaba.

Érdemes begyűjteni a fontos telefonszámokat

A szakértő szerint a bajra is fel lehet készülni például a gépjármű segítségnyújtás biztosítással, amely mindössze napi pár száz  forintért a 12 évesnél nem idősebb motorokra is megköthető. A gépjármű segítségnyújtás biztosítás fedezi egy bizonyos összegig  a helyszíni javítás, szervizbe szállítás, gépjárműtárolás, haza- vagy továbbutazás, bérautó, szállás illetve a telefonálás és faxolás költségeit, valamint telefonon keresztül limit nélküli vésztolmácsolást, szállásszervezést és szervizzel történő kapcsolattartást is nyújt. (Különféle assistance szolgáltatást nemcsak biztosítók nyújtanak, hanem sokszor a márkakereskedések is. Ezek általában egy-két évre érvényes, díjmentes szolgáltatást jelent. - a szerk. )

„A motoros túrák alatt létfontosságú, hogy ha baj történt, azt azonnal jelezni tudjuk: ezért feltétlenül tartsuk magunknál a segítségnyújtó központ telefonszámát, előzetesen térképezzük fel, hogy az útvonalunk környezetében hol találunk motorunk esetleges javításához felkészült márkaszervizt, és legyen nálunk a külföldön is elfogadott nemzetközi kárbejelentő lap is. Ha pedig közúti baleset részeseivé válunk, akkor mindenképpen értesítsük a rendőrséget, mert az általuk felvett jegyzőkönyv az eset körülményeinek tisztázását egyszerűbbé teszi” – mondta Kéringer Csaba.   

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló