1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Meglepően olcsón megúszhatjuk a karácsonyi, szilveszteri vakációzást akár felsőbb kategóriás szállodákban is. Privátbankár.hu körkép
A karácsony a szeretet, a törődés ünnepe. Legtöbbünk ilyenkor néhány napra otthonába húzódik, s a szűkebb vagy tágabb értelemben vett családjával törődik. A szilveszter ezzel szemben a féktelen bulizás jegyében telik. Egyesek azonban ezeket az alkalmakat ragadják meg arra, hogy a hétköznapok forgatagából még jobban kiszakadva téli vakációzásba fogjanak – nekik próbálunk alábbi összeállításunkkal segíteni a tájékozódásban.

Magyarország turizmus szempontjából népszerűbb régióiban bőségesen találunk az ünnepekre szóló akciókat a szálláshelyeken. Ezek többnyire árkedvezményt jelentenek, némi extra figyelmességgel: uzsonnára forralt bor, kisebb ajándékok, karácsonyi dekoráció a szobákban, esetleg szentmise vagy egyéb ünnepi programok.

Érdemes tudnunk, hogy a nagyobb szállodákba, apartmanházakba az évnek e szakaszában sokszor nem érkezhetünk egyetlen éjszakára, az ünnepi programok minimum kettő vagy három napra szólnak – ezért éri meg a hoteleknek az árkedvezmény: egy éjszaka olcsóbb, mint máskor, viszont minimum két éjszakát kell náluk töltenünk. Azt is fontos megemlíteni, hogy minél több ideig maradunk, annál kedvezőbb áron jutunk hozzá egy éjszakányi üdüléshez.

Budapest drágább, a vidék olcsóbb

A fővárosban szó szerint százával várják az ajánlatok az érdeklődőket. Ezek közül az egyik legegyszerűbb egy a Vörösmarty tér tőszomszédságában lévő apartman akciója, amely semmi mást nem kínál, mint magának a Vörösmarty térnek, konkrétabban az ott rendezett karácsonyi vásárnak a közelségét, könnyű megközelíthetőségét. Két főre, két éjszakára ez 17 ezer forintba kerül ellátás nélkül, vagyis egy személyre 4250 forint éjszakánkét.

Számos nagyon hasonló árú és minőségű szolgáltatást találhatunk még a fővárosban, komolyabb ugrást csak a négy- vagy ötcsillagos hotelek kínálatában tapasztalhatunk. A budai hegyekben egy négycsillagos szállodában már 12-13 ezer forintot is elkérnek éjszakánként egy főre, s a kötelezően eltöltendő idő is hosszabb (két főre, három éjszakára például 73 800 forint), extra szolgáltatások nélkül. Ha olyan szállást preferálunk, ahol külön ünnepi programokkal is várnak minket, még azonos csillagszám esetén is jóval többet, akár 40 ezer forint körüli összeget is elkérhetnek.

Az igazi luxusszállók, a Duna-parti óriáshotelek vagy a Várnegyed exkluzív szállásai sokszor nem bajlódnak külön karácsonyi ajánlatokkal, inkább az újévi ünneplésre koncentrálnak programjaikkal, aminek persze az árát is megkérik. Negyvenezer forint alatt ne nagyon számítsunk szállásra, s ebben az összegben messze nem foglaltatik benne minden szolgáltatás. Esetükben a határ gyakorlatilag a csillagos ég, vacsorával, báli belépővel, egyéb programokkal a fent említett többszöröse is lehet a végösszeg – fejenként, egy éjszakára.

Vidéken ezzel szemben még ötcsillagos szállodában is megúszhatjuk akár húszezer forint alatt is a lakhatást. Persze az igazán menő helyeken, mint amilyen a hévízi régió, a Dunakanyar vagy a nagyvárosok, inkább harmincezerhez közelít a fejenkénti, éjszakánkénti átlagos ár, de akadnak ötvenezer környékén is ajánlatok. Érdekes, hogy a Balaton környékén (Füreden, Szemesen, Szárszón például) ennél jóval olcsóbban, 15-17 ezerért találni négycsillagos hoteleket, karácsonyi vacsorával, programokkal – úgy tűnik, a magyar tengernél csak nyaranta szállnak el az árak. Ugyanez igaz egyébként a többi hazai tó és kevésbé felkapott fürdőhely környékére, bár van néhány kiugró példa.

Zalakaroson például az egyik négycsillagos szállodában 160 ezer forintot kérnek fejenként három éjszakára, cserébe viszont latin és brazil táncshow-t, bűvészmutatványokat, fotóparádét, humoristákat kapunk az óév utolsó óráiban az „alapértelmezett” élményfürdők, wellness-szolgáltatások mellé. Kevésbé pompázatosnak ígérkező, de hasonló szolgáltatásért 87 ezer forintot kérnek Sárváron, 70 ezret Bükfürdőn és Egerben.

Privátbankár - Fokasz Oresztész

Címkék: Utazás

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG