Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Egyetlen céggel versenyeztek a munkáért, de a rivális pályázata érvénytelennek ítéltetett.

Eredményt hirdetett a Nemzeti Sportközpontok a Puskás Aréna őrzésére és rendezvénybiztosítására kiírt tenderén: a munkát a Fidesz kedvenc őrző-védő cégeként elhíresült Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg. A Valton ajánlata 14,5 millió forint volt, ennyit kérnek el a sportobjektum egy évi őrzés-védéséért.

Azt még augusztusban írtuk meg, hogy az NS közbeszerzést írt ki a Puskás biztosítására, összesen 1,8 milliárd forintos keretösszeggel, valamint azzal, hogy a majdani győztes alapból egy évig végezheti a munkát, de ez az időtartam legfeljebb két alkalommal további egy-egy évvel meghosszabbítható lesz.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 27-én. (Forrás: MTI/KKBK/Odpictures Art Studio Kft.)A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 27-én. (Forrás: MTI/KKBK/Odpictures Art Studio Kft.)

A Valtonnak egyetlen kihívója akadt a versenyben, az EUK-Holding Kft., ők viszont az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött összefoglaló dokumentum szerint a feladat becsült értékéhez képest aránytalanul olcsó ajánlatot tettek, és a Nemzeti Sportközpontok kérése ellenére nem igazolták, hogy miként lenne az egy évi őrzés olyan kevés pénzből összehozható. Ezért a pályázatukat érvénytelennek nyilvánították, a cég kiesett a versenyből, a Valton rivális nélkül maradva nyerhetett. Az nem derül ki az összefoglaló dokumentumból, hogy az EUK-Holding mennyiért vállalat a volna el az őrzést.

A Valton és a Nemzeti Sportközpontok szerződéskötési moratóriuma november 21-től 30-ig tart, az egy éves őrzési periódus a paktum megkötésétől számítva ketyeg.

Az őrző-védő főtevékenységén túl építő-bontó és ingatlanozó EUK-Holding amúgy tavaly 446 mmillió forintos nettó árbevételre 3,5 milliós profitot produkált, ami jelentős előrelépés 2018-hoz képest, akkor 405 milliós árbevételből 766 ezer forintos nyereség esett ki.

A Valton sikerszériáját taglalni nem kis feladat lenne, elég most felidézni annyit, hogy az egy évvel korábbi állapotokhoz képest 2019-ben a saját tőke 3,2 milliárdről 3,8 milliárdra nőtt, 7,3-ról 8,9 milliárd forintra nőtt a belföldi értékesítés nettó árbevétele, a nyereség pedig 1,068 milliárdról 1 milliárd 158 millió forintra emelkedett.

Ami az elnyert projekteket illeti, legutóbb szeptemberben lett övék egy nagy munka, a KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. által ingatlanok őrzés-védelmi feladatainak ellátására kiírt közbeszerzésen a Tasnádi László közvetett tulajdonában lévő ESG Holding Zrt., valamint a Novum Guard Kft. és a Valton-Sec Zrt. alkotta triászt hirdették ki győztesnek 1,6 milliárd forintos ajánlattal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat A show nem állhat le, de előzhet-e vakcináért a sportoló?
Marosi Gergely | 2021. január 25. 18:59
A sportvilágban 2021 olyannak tűnik, mint 2020 félrecsúszott maszkban – tragikomédiával kezdődő férfi kézilabda-világbajnokság, elhalasztott Formula–1-es nyitány, arrébb tolt vagy törölt események, elmaradó mérkőzések és pozitív tesztek. A show-nak viszont folytatódnia kell, mert egy újabb teljes lezárásra aligha van tartalék. A folytatás etikai kérdéseket vet fel, mint ahogy az is, ha a sportolók előrekerülnek a vakcinára váró sorban.
Vállalat Mészáros Lőrinc szállodalánca mindkét hullámban behúzta a kormányzati támogatásokat
Vég Márton | 2021. január 23. 16:07
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc a koronavírus-járvány első hullámakor leépítette a dolgozóinak közel a felét, majd kapott 17,7 milliárd forint állami támogatást a szállodái felújítására. A második hullámnál már elbocsátási-tilalom volt a támogatás feltétele, járt is a kormányzati segítség.
Vállalat Dől a közpénz a TV2 Csoporthoz
Privátbankár.hu | 2021. január 23. 10:30
Több mint 20 milliárdnyi közpénzt kapott tavaly a TV2 Csoport.
Vállalat Nehéz helyzetben a vendéglátósok – többen a mai napig nem kapták meg a bértámogatást
Székely Sarolta - Valkai Nikoletta | 2021. január 21. 19:19
Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy a vendéglátósok közül többen vannak olyanok, akik a mai napig nem kapták meg a kérvényezett bértámogatást. Pedig a papírokkal is rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság. Az ipartestület szerint sem szórványos esetről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium viszont hallgat.
Vállalat Közel négymilliárd forinttal emelték a Leisztinger-cégbirodalom bázisának tőkéjét
Baka F. Zoltán | 2021. január 21. 16:28
A Domestore tőkéje ezzel 17,5 milliárd forintra emelkedett.
Vállalat Egyre inkább úgy tűnik, 4 százalékkal fog nőni a minimálbér
Valkai Nikoletta | 2021. január 20. 14:16
Elhúzódó egyeztetés után ma sem született végső megállapodás az idei legkisebb bérekről. Készül viszont egy megegyezéstervezet, benne 4 százalékos emeléssel. 
Vállalat A győri Audit is elérte a globális csiphiány
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 12:11
A kecskeméti Mercedesszel szemben náluk nem lesz leállás, de két héten keresztül csak egy műszakban folytatják a gyártást.
Vállalat Alig indult újra a gyártás a kecskeméti Mercedesnél, megint le kell állni
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 11:05
Őket is elérte a globális félvezető-hiány. Egy hónap szünet után vasárnap éjjel kezdődött újra a termelés, de most újabb tíz nap leállás jön.
Vállalat A miniszterelnök barátai most a Citadellát újíthatják fel
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 10:10
20 milliárd forintos megbízást jelent mindez a miniszterelnök barátai kezében lévő cégeknek.
Vállalat 19 milliárdért újítják fel a Lánchidat
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 19. 07:46
Hosszas vajúdás után lezárult a felújításra kiírt tender.
Friss
hírlevél