<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kijött a JP Morgan Chase második negyedéves jelentése.

Csökkenő bevétel mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a második negyedévben a JP Morgan Chase, amely az amerikai nagyvállalatok közül elsőként hozta nyilvánosságra gyorsjelentését. A legnagyobb amerikai bankcsoportra úgy tekintenek, mint a szélesebb értelemben vett gazdaság állapotát híven tükröző barométerre.

A kedden közzétett beszámoló adatai szerint a JP Morgan Chase bevételei 31,4 milliárd dollárt tettek ki április-júniusban, 7 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 33,8 milliárd dollárnál. Ezen belül a nettó kamatbevételek 8 százalékkal, 12,9 milliárd dollárra, míg a nem kamatjellegű bevételek 7 százalékkal, 18,5 milliárd dollárra csökkentek.

A pénz- és tőkepiacok robusztus teljesítménye, valamint az összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciók erős növekedése mellett is lassult a kereskedési tevékenység és gyengén alakult a fogyasztói hitelezés a koronavírus-járvány megfékezésével párhuzamosan újrainduló gazdaságban.

A befektetési banki üzletág bevételei 28 százalékkal, 8,1 milliárd dollárra estek vissza, ami jórészt a kötvénykereskedés erős, 44 százalékos visszaesésének tudható be. Elemzők számítottak a csökkenésre, mivel a tavalyi második negyedévben, a járvány első hullámából való felocsúdás időszakában rekorderedményt tudott elkönyvelni a bank a befektetési üzletágban.

Nem erre számítottak.
Nem erre számítottak.

Ahogy a járványügyi korlátozásokat lazították, és a gazdasági helyzet normalizálódott, csökkent a pénzügyi piacokon tapasztalt példátlan volatilitás, amely a bank kereskedési eredményeit tavaly április-júniusban megdobta.

Az adózott eredmény 11,95 milliárd dollárt, részvényenként 3,78 dollárt tett ki az idei második negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 4,68 milliárd dollárral, egy részvényre vetítve 1,38 dollárral. A teljes profit 155 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 174 százalékkal emelkedett éves összevetésben. Elemzők 29,97 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 3 dollár 21 centes nyereségre számítottak.

A vártnál nagyobb nyereség részben annak köszönhető, hogy újabb 3 milliárd dollár szabadult fel a koronavírus-válság miatt nem fizető hitelekre félretett tartalékokból. Ezt az egyszeri tételt nem számolva 3,03 dollárra rúg az egy részvényre jutó nyereség. A JP Morgan Chase még mindig 23 milliárd dollárt tart a nemfizető hitelekre képzett céltartalékban.

Az amerikai nagybankok közül a Goldman Sachs ugyancsak kedden, a Bank of America és a Citigroup szerdán, a Morgan Stanley pedig csütörtökön hozza nyilvánosságra második negyedéves beszámolóját.

Tőzsdenyitás előtt egy órával az elektronikus kereskedésben 0,98 százalékos mínuszban, 156,45 dolláron forogtak a JP Morgan Chase részvényei. Az utóbbi 52 hét alatt 91,38 és 167,44 dollár között mozgott az árfolyam. Az egy évvel ezelőtti szintnél több mint 64 százalékkal volt magasabb a hétfői 158 dolláros záróárfolyam.

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Óriási pénzeső hullott a Mol egyik versenytársára
Privátbankár.hu | 2023. február 7. 13:50
Eddigi több mint egy évszázados történetének legnagyobb nyereségét érte el tavaly a BP londoni székhelyű globális olaj- és földgázipari vállalat tavaly.
Vállalat Újabb techóriás készül több ezer ember kirúgására
Privátbankár.hu | 2023. február 6. 13:42
Bajban van az egyik legjelentősebb gyártó.
Vállalat Van kiút a válságból - Helyezze stabil alapokra vállalkozását Dubaiban!
PR | 2023. február 6. 09:48
A Morgan and Stanley legfrissebb jelentése szerint 2023-ban az Európai Unió tagállamai valószínűleg recesszióba süllyednek. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a zsugorodó gazdaság, az elszabadult infláció és a továbbra is magas energiaárak miatt a mostaninál is mélyebb válságra készülhet Magyarország, amit a vállalkozások nagy része már nehezen vagy egyáltalán nem lesz képes túlélni. Azok a vállalkozók viszont, akik az előttünk álló szűk másfél hónapnál hosszabb távra terveznek, akár dönthetnek úgy is, hogy a válságot maguk mögött hagyva, egyenesen gyorsítósávra navigálják a vállalkozásukat egy virágzó, biztonságos és stabil gazdasági környezetben, Dubaiban.
Vállalat Úgy veszik a kínaiak a Ferrarikat, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 17:18
A Ferrari NV olasz sportautó-gyártó tavalyi adózott eredménye 939 millió euró lett, 13 százalékkal magasabb a 2021. évinél.
Vállalat Megnyílt a Mol első lengyelországi benzinkútja
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 13:56
A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
Vállalat Új vezetők érkeztek a Vodafone akvizíció után a 4iG-hez
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 12:32
A 4iG Nyrt. igazgatósága a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében új felsővezetőket nevezett ki a cégcsoporthoz frissen csatlakozott társaság, valamint a 4iG Nyrt. irányításába.
Vállalat Iratokat vár a Teslától az amerikai igazságügyi minisztérium
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:49
Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz - derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.
Vállalat Kiderült, mennyit keresett a Pfizer a Covid-vakcinán
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:26
 A Pfizer amerikai gyógyszeripari cég nyeresége és bevétele is nőtt tavaly a negyedik negyedévben, az éves árbevétel rekord nagyságú volt.
Vállalat Csúnya számokat közölt a Samsung
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 17:07
A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye jelentősen, csaknem 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt - derült ki a cég kedden közzétett jelentéséből.
Vállalat Lezárult a 4iG-Vodafone biznisz
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:06
A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG