<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kijött a JP Morgan Chase második negyedéves jelentése.

Csökkenő bevétel mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a második negyedévben a JP Morgan Chase, amely az amerikai nagyvállalatok közül elsőként hozta nyilvánosságra gyorsjelentését. A legnagyobb amerikai bankcsoportra úgy tekintenek, mint a szélesebb értelemben vett gazdaság állapotát híven tükröző barométerre.

A kedden közzétett beszámoló adatai szerint a JP Morgan Chase bevételei 31,4 milliárd dollárt tettek ki április-júniusban, 7 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 33,8 milliárd dollárnál. Ezen belül a nettó kamatbevételek 8 százalékkal, 12,9 milliárd dollárra, míg a nem kamatjellegű bevételek 7 százalékkal, 18,5 milliárd dollárra csökkentek.

A pénz- és tőkepiacok robusztus teljesítménye, valamint az összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciók erős növekedése mellett is lassult a kereskedési tevékenység és gyengén alakult a fogyasztói hitelezés a koronavírus-járvány megfékezésével párhuzamosan újrainduló gazdaságban.

A befektetési banki üzletág bevételei 28 százalékkal, 8,1 milliárd dollárra estek vissza, ami jórészt a kötvénykereskedés erős, 44 százalékos visszaesésének tudható be. Elemzők számítottak a csökkenésre, mivel a tavalyi második negyedévben, a járvány első hullámából való felocsúdás időszakában rekorderedményt tudott elkönyvelni a bank a befektetési üzletágban.

Nem erre számítottak.Nem erre számítottak.

Ahogy a járványügyi korlátozásokat lazították, és a gazdasági helyzet normalizálódott, csökkent a pénzügyi piacokon tapasztalt példátlan volatilitás, amely a bank kereskedési eredményeit tavaly április-júniusban megdobta.

Az adózott eredmény 11,95 milliárd dollárt, részvényenként 3,78 dollárt tett ki az idei második negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 4,68 milliárd dollárral, egy részvényre vetítve 1,38 dollárral. A teljes profit 155 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 174 százalékkal emelkedett éves összevetésben. Elemzők 29,97 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 3 dollár 21 centes nyereségre számítottak.

A vártnál nagyobb nyereség részben annak köszönhető, hogy újabb 3 milliárd dollár szabadult fel a koronavírus-válság miatt nem fizető hitelekre félretett tartalékokból. Ezt az egyszeri tételt nem számolva 3,03 dollárra rúg az egy részvényre jutó nyereség. A JP Morgan Chase még mindig 23 milliárd dollárt tart a nemfizető hitelekre képzett céltartalékban.

Az amerikai nagybankok közül a Goldman Sachs ugyancsak kedden, a Bank of America és a Citigroup szerdán, a Morgan Stanley pedig csütörtökön hozza nyilvánosságra második negyedéves beszámolóját.

Tőzsdenyitás előtt egy órával az elektronikus kereskedésben 0,98 százalékos mínuszban, 156,45 dolláron forogtak a JP Morgan Chase részvényei. Az utóbbi 52 hét alatt 91,38 és 167,44 dollár között mozgott az árfolyam. Az egy évvel ezelőtti szintnél több mint 64 százalékkal volt magasabb a hétfői 158 dolláros záróárfolyam.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
Vállalat Évek óta nem történt ilyen: lekörözte a BMW a Mercedest
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 17:02
Az alkatrészek hiánya miatt öt százalékkal kevesebb Mercedest adtak el, mint 2020-ban. Ezzel a BMW mögé estek vissza az eladási rangsorban.
Vállalat Barátságos pincérrobotok készülhetnek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 14:21
De jönnek majd nővér- és kórházi fertőtlenítőrobotok is, és ez még csak a kezdet lehet a Debreceni Egyetem és az Enjoy Robotics együttműködésében.
Vállalat Jól hajrázott tavaly a Samsung Electronics
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 08:26
Nagyot nőtt a működési nyeresége az utolsó negyedévben.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló