BUX
36 785.28
+1.16%
+422.00
OTP
11 100.00
+1.65%
+180.00
MOL
1 808.00
+0.72%
+13.00
RICHTER
7 210.00
+1.91%
+135.00
MTELEKOM
381.00
-1.04%
-4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. szeptember 28. 15:02

Veszélybe sodorták a védelmi minisztériumot.

Pert indít a Google ellen a belga Védelmi Minisztérium, a vádak szerint a internetes szolgáltató a védelmi tárca külön kérésére sem törölt műhold képeiről nemzetbiztonsági szempontból érzékeny létesítményeket. Védelmi szempontokra hivatkozva a kormány külön kérvényt nyújtott be, hogy bizonyos épületek – repterek, atomreaktorok – képeit homályosítsa el, vagy törölje ki az adattárból, a cég azonban nem reagált a kérésekre – írja a Reuters.

A Google már korábban is sok megkeresést kapott különböző kormányhivataloktól, szerintük ugyanis a vállalat különböző programjai – Google Earth, Google Maps és a Street Wiew – alááshatják bizonyos épületek biztonságát. A Google szerint sajnálatos, hogy a védelmi minisztérium ilyen eszközökhöz folyamodott, mivel az utóbbi két évben velük is folyamatos összhangban működtek, és rendre eleget tettek az ilyen jellegű kéréseiknek.

Te is törölheted a képedet

A Google térkép szolgáltatását több mint egymilliárdan használják évente, a személyiségi jogok védelme pedig elkerülhetetlenül kikényszerítette a cégtől, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára is bizonyos képek kitörlését, elhomályosítását a rendszerben. A Google erre egyébként is figyel: a fényképek döntő többségén rendre ki vannak takarva az arcok, rendszámtáblák, stb. Sok esetben nem csak a személyes adatok védelme, hanem a biztonsági kockázat is döntő erejű: a családi erőszakok áldozatait fogadó menedékek környékét szinte mindig eltüntetik a kíváncsi szemek elől - írja a Daily Dot.

Razziáztak a Google-nél: ezeken kell változtatniuk

Kötelezettségvállalással zárult a Google elleni versenyfelügyeleti eljárás. Részletek >>>

Ettől függetlenül az évek során a cég számos olyan fotót készített, amivel kényelmetlen helyzetbe hoztak másokat – vagy éppen bűncselekményeket kaptak lencsevégre. 2010-ben az Egyesült Államokban egy Google-autó például szemtanúja volt, ahogy egy brooklyni bodega előtt pár úriember kábítószer kereskedelmet folytatott az utcán. Ugyanebben az évben a német lakosság három százaléka szavazott az cég utcanézet projektre ellen, így a Google nem folytatta ott a programot. Ennek köszönhetően a mai napig jellemzően csak a nagyobb városok (Berlin, Frankfurt) vannak teljesen leképezve, de még ezen felvételek többsége is 2010 előtt készült.

Bár magunk is kérhetjük a Googletől, hogy homályosítsa el arcunkat vagy otthonunkat, érdemes vigyázni: az egyszer törölt fényképek már soha nem hozatók vissza, a korábbi és a jövőben készült fényképek is homályosak lesznek. A vállalat egyébként nem rejti véka alá ezen szokását, a felhasználási feltétekben világosan kijelentik, hogy nem tartják meg az eredeti képeket sokáig és nem áll módjukban később kiadni ezeket.

Pofátlanul átvágott mindenkit a Google: még mindig gyűjtik az adatokat?
Úgy tűnik, a vállalatóriás mégsem tett eleget a hatályos törvényeknek és továbbra is megőriz minden személyes információt az általunk meglátogatott helyekről. A vizsgálat alapján be is perelik a céget, mivel megkerülte a nemrégiben bevezetett rendelkezést a személyes adatok gyűjtésével és tárolásával kapcsolatban. Összeszedtünk pár tippet, ami segíthet megvédeni az internetre felvitt adatainkat. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat A legnagyobbak is megszenvedték a pandémiát
MTI | 2020. augusztus 12. 17:35
Az Allianz csoport csökkenő működési és adózott eredményről jelentett.
Vállalat Paks II: ismét vásárolna az orosz fővállalkozó
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 15:55
Augusztus 10-ig jelentkezhettek az érdeklődő cégek a még július 29-én kiírt tenderre.
Vállalat Újabb tendert írt ki az orosz fővállalkozó Pakson - ezt vásárolnának most
Kollár Dóra | 2020. augusztus 12. 15:42
Viszonylag rövid határidővel írt ki újabb tendert az orosz fővállalkozó Pakson, a cégek augusztus 18-ig jelentkezhetnek. Mindeközben az Országos Atomenergiai Hivatal zöld utat adott két újabb felvonulási épületnek is.
Vállalat Rontotta éves előrejelzését az E.ON
MTI | 2020. augusztus 12. 11:22
Most 200 millió euróval kevesebb nyereségre számítanak, mint korábban.
Vállalat Új vezérigazgató a Keler élén
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 11. 14:41
Az igazgatóság július 31-ével Demkó-Szekeres Zsoltot nevezte ki a pozícióra. 
Vállalat Égető szüksége van az egészségügynek a mesterséges intelligenciára: a magyar fejlesztésekben nagy a potenciál
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 13:34
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az emberiség élethossznövekedése miatt 2030-ra akár 40 millió új egészségügyi munkahelyre is szükség lehet, addigra azonban 9,9 millió orvos, ápoló és szülésznő fog hiányozni a szakmából. Az EIT Health és a McKinsey&Company tanulmánya szerint a mesterséges intelligencia (AI) forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást, segítségével jobb és hatékonyabb ápolási eredmények érhetőek el és javulhat a betegek tapasztalata az egészségügyi rendszerekkel kapcsolatban is. A magyar startupok ígéretesnek tűnnek ebben a szegmensben.
Vállalat Mészáros Lőrincék kiszálltak az üzletből, amit most jóváhagyott a GVH
Baka F. Zoltán | 2020. augusztus 10. 12:15
Az Audax megveheti az EKER-t.
Vállalat A döccenő után: mi lesz az autóipar sorsa?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 8. 16:29
A magyar járműgyártás az utóbbi években komoly sikertörténet volt. A járvány miatt viszont előbb a gyártósorok álltak le, majd a vevők is eltűntek, így az értékesítés is lenullázódott. Rövid távon ez óriási problémákat okoz, a helyzet viszont talán nem olyan tragikus, mint amilyennek tűnik.
Vállalat Trump már rendeletben szorongatja a TikTokot
MTI | 2020. augusztus 7. 09:31
Megtiltott minden a céggel kapcsolatos ügyletet. A korlátozás szeptember 20-án lép életbe.
Vállalat Nevet vált a Kika, de az Ikea marad a piac királya
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 6. 18:28
Bár a Gazdasági Versenyhivatal már tavaly jóváhagyta a Kika lakberendezési lánc felvásárlását, az új tulajdonos csak most lépett a tettek mezejére. Csütörtökön bejelentették, megkezdődött a hat hazai Kika bútoráruház átalakítása, ősztől már XXXLutz néven várják a vásárlókat.
hírlevél