<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Veszélybe sodorták a védelmi minisztériumot.

Pert indít a Google ellen a belga Védelmi Minisztérium, a vádak szerint a internetes szolgáltató a védelmi tárca külön kérésére sem törölt műhold képeiről nemzetbiztonsági szempontból érzékeny létesítményeket. Védelmi szempontokra hivatkozva a kormány külön kérvényt nyújtott be, hogy bizonyos épületek – repterek, atomreaktorok – képeit homályosítsa el, vagy törölje ki az adattárból, a cég azonban nem reagált a kérésekre – írja a Reuters.

A Google már korábban is sok megkeresést kapott különböző kormányhivataloktól, szerintük ugyanis a vállalat különböző programjai – Google Earth, Google Maps és a Street Wiew – alááshatják bizonyos épületek biztonságát. A Google szerint sajnálatos, hogy a védelmi minisztérium ilyen eszközökhöz folyamodott, mivel az utóbbi két évben velük is folyamatos összhangban működtek, és rendre eleget tettek az ilyen jellegű kéréseiknek.

Te is törölheted a képedet

A Google térkép szolgáltatását több mint egymilliárdan használják évente, a személyiségi jogok védelme pedig elkerülhetetlenül kikényszerítette a cégtől, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára is bizonyos képek kitörlését, elhomályosítását a rendszerben. A Google erre egyébként is figyel: a fényképek döntő többségén rendre ki vannak takarva az arcok, rendszámtáblák, stb. Sok esetben nem csak a személyes adatok védelme, hanem a biztonsági kockázat is döntő erejű: a családi erőszakok áldozatait fogadó menedékek környékét szinte mindig eltüntetik a kíváncsi szemek elől - írja a Daily Dot.

Razziáztak a Google-nél: ezeken kell változtatniuk

Kötelezettségvállalással zárult a Google elleni versenyfelügyeleti eljárás. Részletek >>>

Ettől függetlenül az évek során a cég számos olyan fotót készített, amivel kényelmetlen helyzetbe hoztak másokat – vagy éppen bűncselekményeket kaptak lencsevégre. 2010-ben az Egyesült Államokban egy Google-autó például szemtanúja volt, ahogy egy brooklyni bodega előtt pár úriember kábítószer kereskedelmet folytatott az utcán. Ugyanebben az évben a német lakosság három százaléka szavazott az cég utcanézet projektre ellen, így a Google nem folytatta ott a programot. Ennek köszönhetően a mai napig jellemzően csak a nagyobb városok (Berlin, Frankfurt) vannak teljesen leképezve, de még ezen felvételek többsége is 2010 előtt készült.

Bár magunk is kérhetjük a Googletől, hogy homályosítsa el arcunkat vagy otthonunkat, érdemes vigyázni: az egyszer törölt fényképek már soha nem hozatók vissza, a korábbi és a jövőben készült fényképek is homályosak lesznek. A vállalat egyébként nem rejti véka alá ezen szokását, a felhasználási feltétekben világosan kijelentik, hogy nem tartják meg az eredeti képeket sokáig és nem áll módjukban később kiadni ezeket.

Pofátlanul átvágott mindenkit a Google: még mindig gyűjtik az adatokat?
Úgy tűnik, a vállalatóriás mégsem tett eleget a hatályos törvényeknek és továbbra is megőriz minden személyes információt az általunk meglátogatott helyekről. A vizsgálat alapján be is perelik a céget, mivel megkerülte a nemrégiben bevezetett rendelkezést a személyes adatok gyűjtésével és tárolásával kapcsolatban. Összeszedtünk pár tippet, ami segíthet megvédeni az internetre felvitt adatainkat. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat 1500 milliárdos ajánlat érkezett a Budapest Airportért
Privátbankár.hu | 2021. október 16. 11:46
A magyar kormány vezette konzorcium újabb ajánlatot adott a budapesti repülőtérre.
Vállalat Eladta két ausztriai szállodáját a Hunguest Hotels
Privátbankár.hu | 2021. október 15. 19:14
Az Opus Global a tőzsde honlapján tette közzé az erről szóló tájékoztatást.  
Vállalat Két vállalat is túlszárnyalta a Teslát, persze hogy kínaiak
Király Béla | 2021. október 12. 18:57
Abban ma már mindenki egyetért, hogy az elektromos autók jelenti a jövőt. Az viszont nagy kérdés, hogy ezen a piacon mely cégek lesznek a legnagyobbak. A tőzsdei értékítélet szerint egyértelműen a Tesla a favorit, ám a tradicionális autógyártók is jönnek fel. Arról nem beszélve, hogy van két kínai vállalat is, amelyek igen látványosan nőnek, egyes elemzők őket tartják a Tesla legnagyobb riválisainak.
Vállalat Magyar-cseh banki szoftveres cég alakult
MTI | 2021. október 12. 17:20
Egyesült a magyar W.UP digitális banki fejlesztő cég és a cseh székhelyű Banking Software Company (BSC), a felek a szükséges hatósági jóváhagyások birtokában Finshape néven új cégcsoportot hoznak létre a nemzetközi terjeszkedés elősegítésére.
Vállalat Új üzemrészt avattak a Béres Zrt.-nél
MTI | 2021. október 12. 15:23
Új gyártó részleg kezdte meg működését a szolnoki Béres Gyógyszergyárban.
Vállalat A sikeres céges jövő záloga: kiberbiztonsági és ipar 4.0-s fórumot rendez a 4iG
PR | 2021. október 12. 15:05
A gyártás két aktuális slágertémája nem olyasvalami, amiről egy felelős vállalatvezető le akarna maradni. Együtt hatékonyabb termelést, megtakarításokat, fenntarthatóságot, biztonságot és kiszámíthatóságot garantálnak.
Vállalat Izraelben terjeszkedhet a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. október 12. 08:11
A Space-Communication nevű vállalat kerülhet az informatikai társaság és az Antenna Hungária Zrt. közös cégének a tulajdonába.
Vállalat Jócskán megnehezítette a vendéglátósok életét a kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 14:24
Szeptember elseje óta él az a rendelet, amely szakképesítéshez köt több konyhai munkát is.   
Vállalat Orbán Viktorék kimazsolázták a megszűnt állami trafikcég egyes feladatait
Csabai Károly | 2021. október 8. 05:38
A legfrissebb cégközlönyben megjelentek szerint az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tucatnyi tevékenysége közül hármat október 1-jén a Miniszterelnöki Kormányiroda vett át.
Vállalat Legjobb megoldást csak egy megállapodás hozhat
PR | 2021. október 7. 14:53
Tudja, hogyan érdemes reagálni a követeléskezelő megkeresésére, ha a legjobbat akarja kihozni a helyzetből? És azt, hogy mit ne csináljon, ha nem akar többet fizetni, mint amennyit amúgy is muszáj? Ugyan a követeléskezelő nem verőember, aki lesötétített autóval érkezik, és nem is végrehajtó, aki a plazmatévénkkel távozik, de az sem megoldás, ha nem foglalkozunk a megkeresésével, mert nem igaz, hogy úgysem tehet semmit.
hírlevél
depositphotos