TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

De a harmadik harmad is ismerőshöz került, Balásy üzlettársának cégéhez.

A cikk eredetileg laptársunk oldalán, az Mfor.hu-n jelent meg.

Még áprilisban hirdetett tendert a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Magyar Államkincstár kommunikációs és rendezvényszervezési feladatainak ellátására, a közbeszerzés győzteseinek névsorát pedig a múlt héten tették közzé. Ez egy "három az egyben"-közbeszerzés volt, ami most azt jelenti, hogy volt egy adott feladatcsomag, melyet háromszor kellene elvégezni, és mindhárom lehetőséget feldobták az indulóknak.

Háromfelé megy a pénz (Fotó: MTI) Háromfelé megy a pénz (Fotó: MTI)

A befutók közt nincs nagy meglepetés: a legnagyobbat a kormány kedvenc kommunikációs szakemberének, Balásy Gyulának a cégei nyerték. Itt legfeljebb azon lehet hüledezni, hogy mindhárom rész helyett ő csak kettőt vitt el, de rögtön visszasüllyed az égbe szaladt szemöldök, ha megvizsgáljuk a másik nyertest, mert ő meg Balásy üzlettársa. Erről mindjárt bővebben, először nézzük a tender feladatait!

MÁK-os munka, háromszor

A győztes cégeknek komplex kommunikációs szolgáltatást kell szállítaniuk a MÁK részére, összesen 127 millió forintért - ez az összeg bomlik tehát három részre. A feladatok közt print és online kampány tervezése, kivitelezése, pr-feladatok ellátása, rendezvényszervezés és médiavásárlás is szerepel az Államkincstár igényeinek megfelelően. Az első csomagban egy 100 fős projektnyitó rendezvény, egy 100 fős, budapesti projektzáró és három, az ország különböző régióiban tartandó, egyenként 150 fős szakmai konferencia tető alá hozása is feladat. Erre 39 millió 400 ezer forint jut, a MÁK pedig az összeg 70 százalékára vállalt lehívási kötelezettséget.

A második csomag ugyanígy néz ki, de ott nyitórendezvénnyel már nem kell foglalkozni, és itt 38 757 315 forintból kell megoldani a feladatokat.

A harmadik csomag már kicsit más, ebben szintén feladat egy 100 fős, budapesti projektzárón való munkálkodás, projektnyitóval pedig itt sem kell foglalkozni, ellenben három helyett itt már hat 150 fős konferenciát kell megrendezni az ország hat régiójában. Erre a csomagra 49 546 300 forint jut. Az egész összeg egyébként uniós forrás, a GINOP-program keretében mennek majd a kifizetések.

Meglepetés befutó (bocs, mégsem)

Az első két feladat-csomagot vitték el a Balásy-cégek: a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a Lounge Design Szolgáltató Kft., alvállalkozóként pedig bevonják Balásy 2018-ban vásárolt rendezvényszervező vállalkozását, a Moonlight Event Kft.-t is. Az ő sikerük nem meglepetés, mióta Rogán Antal egykori, pasa-parki szomszédja, Csetényi Csaba, valamint - a nem-szomszéd - Kuna Tibor kiestek a neres pixisből, Balásy az, aki immár egyedüliként rendre tarol a hasonló kommunikációs tendereken.

A harmadik, közel 50 millió forintos csomag viszont már a Springer & Jacoby Reklámügynökség Kft.-nél landolt, akik alvállalkozónak az Astoria Concept Kft.-t és a Pro Event Produkciós Kft.-t vonják be. A hamburgi gyökerű Springer & Jacoby Balásyék felett aratott győzelme, mint a cikk elején már jeleztük, csak addig meglepő, míg meg nem nézzük a cég tulajdonosi hálóját. A vállalatba ugyanis tavaly júliusban beszállt Mamusits Péter Dávid, aki viszont nem ismeretlen Balásynak, hiszen együtt alapították, tulajdonolják és vezetik is a 2011-ben életre hívott Lounge Communication Kft. nevű tanácsadó (és pr-es, reklámos, satöbbis) céget. A Springer & Jacoby másik két tulajdonosa Sikos Péter Erik és Szűcs László.

Bulvárérdekesség: az alvállalkozó Astoria Concept filmes-reklámfilmes cég két tulajdonosát az egész ország ismeri, ők a Família Kft. emlékezetes ikrei, Spáh Dávid és Spáh Károly. Nővérük, Spáh Diána Éva is ott van az Astoria tulajai között.

A hármas tenderen egyébként indult még a Perfektum PR Kommunikációs és Rendezvényszervezési Kft. is, nekik tehát egyik feladatcsomagot sem sikerült elvinniük.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Jelentős megállapodást kötött a Richter
Csabai Károly | 2020. december 3. 11:33
A hazai gyógyszercég 263,5 millió dollárért, mai árfolyamon mintegy 78 milliárd forintért megvásárolja a Johnson & Johnson belgiumi leányvállalatának fontos, fogamzásgátló termékét, amelyet az Egyesült Államokon kívüli piacokon, a világ 60 országában értékesíthet.
Vállalat Magyar kézbe került vissza a Budapesti Erőmű Zrt.
Privátbankár.hu | 2020. december 3. 11:21
Cseh kézből.
Vállalat Megvásárolná az állam a debreceni reptér többségét
Privátbankár.hu | 2020. december 3. 07:35
51 százalékot szerezne meg az állam a debreceni önkormányzattól és vagyonkezelőjétől a repteret üzemeltető cégből, amelyet mostanában komoly állami támogatással igyekeznek a felszínen tartani.
Vállalat Koronavírus: nagyobb a baj, mint azt a biztosítók gondolták
Király Béla | 2020. december 3. 05:11
Úgy tűnik, a biztosítók rosszul mérték fel előzetesen a koronavírus járvány gazdasági hatásait, emiatt komolyabb költségeik lesznek, mint amivel számoltak. A költségek és a veszteségek olyan súlyosak, hogy az érintett ágazatokban a biztosítók világszerte áremeléseket hajtottak végre.
Vállalat Óriási keresztelő: átnevezik az MVM-et
Privátbankár.hu | 2020. december 2. 15:17
Az MVM Magyar Villamosművek januártól MVM Energetika néven fut tovább. Az NKM helyett is NVM néven futnak majd a cégek.
Vállalat A britek engedélyezték a Pfizer-BioNTech-vakcina forgalmazását
MTI | 2020. december 2. 09:42
A szigetország ezzel a világon elsőként hagyott jóvá koronavírus-oltást.
Vállalat A követelésük 60 százalékához jutottak hozzá a Malév károsult utasai
Szakonyi Péter | 2020. december 1. 18:59
Nyolc év után végre pénzükhöz jutottak a Malév csődjében ragadt utasok - legalábbis egy részük. A nemzeti légitársaság leállása után hoppon maradtaknak a le nem utazott jegyek árának egy részét az IATA fizette vissza az elmúlt hetekben - de hogy mennyit és kinek, azt most is homály fedi. Az azonban bizonyosnak látszik, hogy maguk az utasok fizették az IATA perköltségeit is. Hogy mennyit? Az is titkos.
Vállalat A pandémia árnyékában borultak virágba - friss magyar fintech-sikerek
Natív tartalom | 2020. december 1. 13:25
Távolságot tartunk, nem érintkezünk, sőt, leginkább ki se mozdulunk otthonról – de a pénzügyeket attól még változatlanul intéznünk kell. Hogy ezt könnyebben és biztonságosabban tudjuk megtenni, abban segítenek a PSC CEE és az Ff.next megoldásai. Mindkét magyar fintech cég a gödör helyett a kihívást látta meg a járványhelyzetben, és némi iránymódosítással, valamint annál több innovációval mindketten sikeresen reagáltak is rá. További közös vonásuk, hogy mindkettejüket az OXO csoport támogatja.
Vállalat Vállalati egészségprogramok: megéri belevágni?
PR | 2020. december 1. 11:54
Az egészségügyi kiadások egy vállalat esetében elsősorban költségként jelennek meg. Egy hatékony vállalati egészségprogram révén azonban a cégvezetők a munkavállalók egészségére fordított összegekre beruházásként is tekinthetnek, ami visszatérül. De mennyire számszerűsíthető egy vállalati egészségprogram megtérülése?
Vállalat Atlétikai stadion: nettó 2,88 milliárdos megbízásról jött a hír
Privátbankár.hu | 2020. december 1. 08:41
Három év múlva rendezik a vébét.
Friss
hírlevél