<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az Amazon forradalmasítaná a csomagkiszállítás gyakorlatát, a vásárlók azonban elég ijesztőnek találják a szokatlan megoldást.
Forrás: Amazon.com

Különleges tervvel állt elő az Amazon: elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég mostantól bevinné lakásunkba a megrendelt csomagot, amennyiben nem vagyunk otthon éppen – írja a Reuters. Az új stratégia alapja az Amazon Key, amely egy digitális ajtózár és egy kamera kombinációja. Az online vásárlók így ideiglenes jelszóval láthatnák el otthonukat és telefonjukon nézhetnék élő közvetítésben, amint a futás beviszi a csomagokat.

A rendszer már egy éve készül, az Amazon így kívánja kivédeni, hogy az értékes árukat az ajtó előtt hagyja, ha a tulajdonos nem tudna otthonában lenni a kiszállítás időpontjában. A rendszer egyébként a Google-t működtető Alphabetet is versenyre hívja, aki komoly fejlesztéseket folytat az okosotthonok biztonsága érdekében. A cég technológiai vezetője szerint ez nem holmi kísérlet, hanem szerves része a jövő csomagszállításának.

A telefonról nézhetjük végig

Az Amazon törzsvásárlói 250 dollár (66 ezer forint) ellenében vásárolhatják meg a felhő-alapú kamerát (Cloud Cam) és a zárrendszert, amelyet a vállalat be is szerel az ajtókba. A futárnak először kopognia és csengetnie kell majd, amennyiben azonban nem érkezik válasz, a szállító egy telefonalkalmazással nyitja ki az ajtót. Az Amazon ilyenkor egy gyors ellenőrzéssel meggyőződik róla, valóban a megfelelő futár és csomag áll az ajtó előtt. A kamera ekkor élő közvetítést küld a tulajdonos telefonjára, aki végignézheti csomagja elhelyezését.

Az új rendszer komoly aggodalmakat kelt a vásárlókban otthonuk biztonságával kapcsolatban. A Wedbush Securities szakembere szerint az emberek idegenkednek a gondolattól, hogy digitális zárak védjék otthonaikat. Egyszerűen rémisztő a gondolat is – tette hozzá.

Óriási összeget kell visszafizetnie az Amazonnak

Tiltott állami támogatásnak minősülnek az Amazonnak nyújtott luxemburgi adókedvezmények, az amerikai kereskedőóriásnak ezért 250 millió eurót (mintegy 78 milliárd forintot) vissza kell fizetnie az államnak - döntött az Európai Bizottság. További részletek >>>

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Jó hírt közölt a 4iG montenegrói leánya a magyar turistákkal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 11:09
A balkáni állam mobilszolgáltatója, a One korlátlan kapcsolattartást biztosít az országba látogatóknak.
Vállalat Jókora meglepetéssel rukkoltak elő Csányi Sándorék
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 06:28
Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál jobb, 162,128 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el korrekciós tételek hatása nélkül a második negyedévben, ami az előző negyedévit 83 százalékkal, az egy évvel korábbit 26 százalékkal meghaladta.
Vállalat Jócskán visszavetette az extraprofit-adó az Erste nyereségét
Csabai Károly | 2022. augusztus 10. 11:02
Az állam által is 15 százalékban tulajdonolt hitelintézetnek közel 19 milliárd forintot kellett befizetnie a kormány választási költekezése miatt kivetett sarcból, míg az orosz-ukrán háború miatt padlót fogott Sberbank kártalanítására csaknem 8 milliárdot. 
Vállalat Jobban teljesített a Magyar Telekom, mint várták
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 18:52
Közzétett negyedéves gyorsjelentését a vállalat.
Vállalat Pont azért tudunk adni ezeknek az embereknek, mert mindenünk megvan
Natív tartalom | 2022. augusztus 8. 12:58
A társadalmi vállalkozóként tevékenykedő Bálint Márta egy alkalmazáson keresztül mutatja meg, hogy mások segítése, az adományozás és az összekapcsolódás mennyire pozitív hatást gyakorol az egyénre és a közösségre.  
Vállalat Meglepő, de nem sokat várnak a magyarok a munkáltatójuktól
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 14:33
Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy mennyire vannak tisztában az emberek az ESG fogalmával Magyarországon, illetve mit várnak a nagyvállalatoktól a fenntarthatóság területén. A válaszok meglepő eredményt hoztak.
Vállalat Elképesztő eredményeket hozott a Molnak az olcsó orosz olaj
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 08:46
Éves és negyedéves viszonylatban is közel kétszeres eredményt könyvelhetett el a Mol-csoport.
Vállalat Jó hírt kaptak a Richter tulajdonosai
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 10:49
Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a gyógyszercég nyeresége forintban számolva, az árbevétel növekedése biztosan kétszámjegyű lesz
Vállalat Tovább terjeszkedhet a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 09:42
Az izraeli hatóságok az áldásukat adták ahhoz, hogy a magyar informatikai társaság megvehesse a Space-Communication Ltd. részvényeinek 20 százalékát.
Vállalat Ellentétesen teljesített a Richter a háborúban álló országokban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 06:56
Csaknem annyival nőtt a forgalma a hazai gyógyszercégnek Oroszországban, mint amennyivel csökkent Ukrajnában.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG