<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az Amazon forradalmasítaná a csomagkiszállítás gyakorlatát, a vásárlók azonban elég ijesztőnek találják a szokatlan megoldást.
Forrás: Amazon.com

Különleges tervvel állt elő az Amazon: elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég mostantól bevinné lakásunkba a megrendelt csomagot, amennyiben nem vagyunk otthon éppen – írja a Reuters. Az új stratégia alapja az Amazon Key, amely egy digitális ajtózár és egy kamera kombinációja. Az online vásárlók így ideiglenes jelszóval láthatnák el otthonukat és telefonjukon nézhetnék élő közvetítésben, amint a futás beviszi a csomagokat.

A rendszer már egy éve készül, az Amazon így kívánja kivédeni, hogy az értékes árukat az ajtó előtt hagyja, ha a tulajdonos nem tudna otthonában lenni a kiszállítás időpontjában. A rendszer egyébként a Google-t működtető Alphabetet is versenyre hívja, aki komoly fejlesztéseket folytat az okosotthonok biztonsága érdekében. A cég technológiai vezetője szerint ez nem holmi kísérlet, hanem szerves része a jövő csomagszállításának.

A telefonról nézhetjük végig

Az Amazon törzsvásárlói 250 dollár (66 ezer forint) ellenében vásárolhatják meg a felhő-alapú kamerát (Cloud Cam) és a zárrendszert, amelyet a vállalat be is szerel az ajtókba. A futárnak először kopognia és csengetnie kell majd, amennyiben azonban nem érkezik válasz, a szállító egy telefonalkalmazással nyitja ki az ajtót. Az Amazon ilyenkor egy gyors ellenőrzéssel meggyőződik róla, valóban a megfelelő futár és csomag áll az ajtó előtt. A kamera ekkor élő közvetítést küld a tulajdonos telefonjára, aki végignézheti csomagja elhelyezését.

Az új rendszer komoly aggodalmakat kelt a vásárlókban otthonuk biztonságával kapcsolatban. A Wedbush Securities szakembere szerint az emberek idegenkednek a gondolattól, hogy digitális zárak védjék otthonaikat. Egyszerűen rémisztő a gondolat is – tette hozzá.

Óriási összeget kell visszafizetnie az Amazonnak

Tiltott állami támogatásnak minősülnek az Amazonnak nyújtott luxemburgi adókedvezmények, az amerikai kereskedőóriásnak ezért 250 millió eurót (mintegy 78 milliárd forintot) vissza kell fizetnie az államnak - döntött az Európai Bizottság. További részletek >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
Vállalat Évek óta nem történt ilyen: lekörözte a BMW a Mercedest
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 17:02
Az alkatrészek hiánya miatt öt százalékkal kevesebb Mercedest adtak el, mint 2020-ban. Ezzel a BMW mögé estek vissza az eladási rangsorban.
Vállalat Barátságos pincérrobotok készülhetnek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 14:21
De jönnek majd nővér- és kórházi fertőtlenítőrobotok is, és ez még csak a kezdet lehet a Debreceni Egyetem és az Enjoy Robotics együttműködésében.
Vállalat Jól hajrázott tavaly a Samsung Electronics
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 08:26
Nagyot nőtt a működési nyeresége az utolsó negyedévben.
Vállalat A minimálbér-emelés kirúgással is jár a cégeknél? 
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 16:38
Hazai vállalkozások árulták el idei terveiket.
Vállalat Lecsapott két gyorsétteremre és három sörgyárra a GVH
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 14:16
Legalább két italgyártó termékét kell árusítani, a hatósági vizsgálat szerint ennek a feltételnek nem felelt meg a KFC és a Burger King. 
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló