Alphabet
Részvény / Deviza / Áru Nyugodtan várja a forint a megmérettetést, fontos határt lépett át a réz 
Eidenpenz József | 2024. április 26. 12:28
A részvénypiacok felélénkültek a kedvező amerikai gyorsjelentések hatására, ma nagy fontosságú inflációs adat érkezik. A BUX-ot az OTP húzza, a forint alig mozdul egy péntek esti bejelentés előtt. Újra megindult az arany, a réz pedig átlépett egy több éve nem látott határt.
Vállalat Szabálysértésen kapta az Apple-t, a Google-t és a Metát az Európai Bizottság  
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 14:16
Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az Apple, a Google és a Meta vállalat ellen, hogy megfeleltek-e a digitális piacokról szóló szabályozásnak (DMA) - jelentette be Margrethe Vestager digitális korra felkészült Európáért felelős uniós biztos hétfőn.
Makro / Külgazdaság Jönnek a digitális kapuőrök az EU-ban  
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 6. 13:33
Az Európai Bizottság első alkalommal minősített a digitális piacokról szóló jogszabály értelmében úgynevezett kapuőrré hat szolgáltatót, az Alphabet, az Amazon, az Apple, a ByteDance, a Meta és a Microsoft vállalatokat, a minősítés a cégek 22 alapvető platformszolgáltatását érinti - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Megkezdődik a nagy Friscói kísérlet, újabb inflációs pofon érkezett 
Eidenpenz József | 2022. február 2. 11:49
A tőzsdék hangulatát egyelőre nem tudta elrontani a vártnál sokkal magasabb európai inflációs adat sem. A Mol lemaradó, aminek az árak és marzsok romlása lehet az oka. A Facebook feladta a Diem-projektet, San Franciscóban pedig elindul a nagy kísérlet a vezető nélküli taxikkal.
Részvény / Deviza / Áru Nem hatott az OTP-re a német bank száguldása, remekelt a Google 
Eidenpenz József | 2021. április 28. 12:29
Az amerikai gyorsjelentési szezonban talán a legnagyobb pozitív meglepetést az Alphabet szerezte, a részvény száguld is a tőzsdén kívüli kereskedésben. Európában a Deutsche Bank javítja a hangulatot, a német fogyasztók hangulata viszont pocsék. A BUX épphogy pluszban van, a Mol tartja meg és az OTP húzza le. Olcsó-e a narancslé?
Részvény / Deviza / Áru Nincs megállás – széllel szemben is őrült vágtában a techcégek 
Király Béla | 2020. július 31. 18:30
A legnagyobb technológiai vállalatok eredményeit a csütörtöki zárás után, illetve a pénteki nyitás előtt ismerhették meg a befektetők. Ennek köszönhetően az Apple, a Facebook és az Amazon is elképesztő emelkedést mutat. Ugyanakkor a pénteki helyzet egy érdekes anomáliára is rávilágít.
Vállalat Túl nagy hatalma lett az amerikai techcégeknek - Zuckerberg a többieket mószerolja 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 30. 07:25
Az amerikai törvényhozók úgy gondolják, hogy túl nagy a hatalomra és befolyásra tett szert a négy legnagyobb amerikai internetes cég - az Amazon, az Apple, az Alphabet és a Facebook. Mindenki a maga igazát hangoztatta, csak Mark Zuckerbergtől jött egy váratlanabb húzás.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki a Youtube-on lóg, bizakodóak a német autógyárak 
Eidenpenz József | 2020. április 29. 11:38
A karantén, a mozgási korlátozások lassú feloldása az egyik fő téma a tőzsdéken ma is, a másik a nagy jegybankok várható lépései, a harmadik a teljes gőzzel folyó gyorsjelentési szezon. A forint a tegnapi gyengülés és az MNB ülése után stabilizálódott, az OTP szépen emelkedik. Oprimisták a német autógyárak, de gyanúsan nagy visszaesést mutat egy fontos mutató.
Részvény / Deviza / Áru Újabb cég lépte át az 1000 milliárdos álomhatárt 
Privátbankár.hu | 2020. január 18. 07:04
Sokáig elképzelhetetlen volt, hogy egy vállalat elérje az 1000 milliárd dolláros szintet. Az immár tíz éve tartó tőzsdei szárnyalás azonban több társaságot is az álomhatár közelébe vitt. Nem elsőként, de immár a Google holdingcége, az Alphabet is át tudta lépni.
Részvény / Deviza / Áru Tovább alkothatnak a Google zsenijei, őrült vágtában az OTP 
Eidenpenz József | 2019. december 4. 18:59
Meglepően hirtelen távozott a Google három alapítója közül kettő a társaság felső vezetői közül. Az azonnali hatályú szakítást egyelőre jól fogadta a tőzsde, mert lehet, hogy a műszaki zseniknek az adminisztratív teendők hiánya egyenesen szárnyakat ad. Meglepően hirtelen kilábaltak a tőzsdék az eheti gödörből is, az OTP ára valósággal robbant.
Vállalat Felemásan sikerült a Google anyacégének éve 
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 08:10
A várakozásokat meghaladó bevétellel zárta a harmadik negyedévet az Alphabet, a Google anyavállalata, amelynek ugyanakkor a becsültnél kisebb lett a profitja.
Részvény / Deviza / Áru Jönnek az új Apple-modellek, visszatér a főinkvizítor 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 10. 18:59
Keményvonalas ellenfelet kaptak a multik, egy olyan személy kerül az EU digitális ügyekért felelős vezetői székébe, aki korábban már súlyos büntetéseket szabott ki rájuk. Az USA-ban is versenyjogi eljárásokat kezdeményeztek a Facebook és a Google ellen. Az Apple is célkeresztbe kerülhet, ma viszont új telefonokat és üzleti modellt mutat be.
Részvény / Deviza / Áru Pihenőnap szerdán? – ez várható ma a pénz- és tőkepiacokon  
Csabai Károly | 2019. június 12. 11:33
Úgy tűnik ugyanis, az előző napok szárnyalása után a tőzsdék ma kifújják magukat, magyarul, enyhe negatív korrekciót hajtanak végre. De Trump is adott szabadnapot, nem is egyet, hanem többet a kínaiaknak, egészen a június 28-29-én esedékes G20-as csúcsig ugyanis jegeli a tárgyalásokat. Más kérdés, hogy a ma ezerrel folytatódó kánikulában valószínűleg mindenki inkább a szó szerinti hűsítést igényelné. Más jelek is uborkaszezonbéli napra utalnak.
Vállalat Költi a pénzt a Google – komolyan gondolják a költözést 
Privátbankár.hu | 2018. december 17. 13:58
Rengeteg pénzt kiad a techcég az új irodákra.
Részvény / Deviza / Áru Rekordmámorban a tőzsde, kelendő a marihuána 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 29. 18:55
Az amerikai tőzsdék újabb rekordokat állítanak be ma is, az európai hangulat visszafogottabb volt. Az Amazon, az Alphabet húzzák a tőzsdéket, Pesten pedig az OTP és a Telekom vannak az élen. A forint nagyot gyengült, megint aggasztónak látszik a törökök helyzete.
Részvény / Deviza / Áru A Facebook után a Google is fejőstehén lesz? 
Fellegi Tamás | 2018. április 24. 14:45
Az égig a Google anyavállalata, az Alphabet sem nőhet. Jóllehet igen szép negyedéves eredményt tett közzé, sok benne az egyszeri tétel, a nagy árbevétel növekedést pedig nagy költségnövekedés kísérte. Vajon eljött-e az idő, hogy a gyorsan növekedőből a fejőstehén korszakba lépjen az óriásvállalat?
Makro / Külgazdaság Végünk van? Gyilkológéppé vált egy mesterséges intelligencia 
BR | 2018. április 3. 20:31
Úgy tűnik, nem teljesen alaptalanok a sci-fikből ismert félelmek: a Google mesterséges intelligenciája ugyanis hiperagresszív magatartást tanúsít bizonyos stresszes szituációkban. Ez a fajta reakció kérdésessé teszi az öntanuló neurális hálózatos további fejlesztését – mit tehetünk, hogy megelőzzük a robokalipszist?
Vállalat Történelmi lépés: elindul az önvezető taxi, amiben tényleg nincs sofőr 
Privátbankár.hu | 2017. november 8. 09:11
Az Alphabethez (a Google anyacégéhez) tartozó Waymo elindítja taxiszolgáltatását Arizonában, egyelőre teszt-jelleggel. A hír attól érdekes, hogy ez lesz az első olyan szolgáltató, amely olyan önvezető autókkal szállítja az utasokat, amiben már nem ül emberi sofőr a volán mögött.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG