Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Minden kétséget kizáróan a videójáték-ipar mérete milliárd dollárokban mérhető. Ez pedig nemcsak a videójáték-oldalak folyamatos növekedésének köszönhető, de rengeteg új felhasználó is csatlakozik folyamatosan. Napjaink fiatal generációi is szeretik a kikapcsolódás ezen formáját, így a játékipar tökéletes befektetési célpiac.

Szakértőnk, Boross Örs, szerencsejáték-befektetésekkel kapcsolatos szakértői tanácsokat is kínáló cikkek szerzője, most arra vonatkozóan ad tanácsot, hogyan lehet befektetni ebbe a jövedelmező üzletágba. A szerzőről további részletes betekintést itt kaphat. Közben pedig olvasson tovább, hogy megtudja, miként érdemes belevágni ebbe a koncepcióba.

Miért érdemes befektetni videójátékba?

A szerencsejáték szektor startup cégei az elmúlt évtizedekben gyors növekedésen mentek át. A szerencsejáték-platformok által generált bevétel 47,5%-kal nőtt 2020 első negyedévében. Az ezen a területen működő startupok fényes jövő előtt állnak - így nem nehéz elképzelni, mekkora hozamokat élveztek azok, akik olyan platformokba fektettek, mint például az online kaszinó.

Az iparág számos lehetőséget kínál befektetési céllal. Rengeteg, videójátékokat népszerűsítő létesítmény nyitja meg világszerte kapuit. Ez is mutatja, hogy a videójátékok jövője milyen fényes, és hogy normál körülmények között nem lehet veszíteni, ha okos befektetési döntéseket hozunk.

A befektetés akkor is tökéletes lehetőség, ha Ön aktív játékos. Egyszerre élvezheti a játékot és a profitszerzést, amely a játékidő végén jelenik meg. Mit jelent ez befektetőként? A videójátékba való befektetés az út. Ha még soha nem gondolt rá, akkor itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkodni rajta, mert kár lenne akkor rájönni, amikor már késő.

Hogyan fektessünk be?

Az alábbiakban bemutatunk néhány lehetőséget, amelyeket érdemes lehet megfontolni, ha Ön is feltette magának azt a kérdést, hogyan fektessen be az e-sportba.

Három módon lehet befektetni, vagyis pontosabban a nyilvános forgalomra bocsájtott részvényekbe fektetni - ezek jobb teret biztosítanak. Önnek, hogy kiválaszthassa, hogyan és mikor lépjen.

Emellett fontolóra veheti az online közvetítőn keresztül történő befektetést. A brókerek többsége jól ismeri azoknak a legjobbak közé tartozó játékcégeknek a mutatóit, amelyekbe be lehet fektetni. Végül befektethet akár startup játékcégekbe is.

Fektessen be startup vállalatokba

Ha Jeff Bezos 20 évvel ezelőtt megkereste volna Önt, hogy fektessen be az Amazonba, lecsapott volna az ötletre? Sokan nem akarnak, vagy nem mernek egy vállalat „jövőképébe” invesztálni. Startup szinten azonban a vállalatoknak nincs sok követelménye és korlátozása.

Annak ellenére, hogy aranyat érő opciónak tűnik, emlékeznie kell arra, hogy a startupok is zuhanhatnak hirtelen lefelé. Ezért meg kell győződnie arról, hogy a választott vállalat valóban a legjobb stratégiákat fektette-e le az erőforrásai kezelésére. Az sem árt, ha figyelembe veszi a hosszú távú terveiket is, hiszen ezek határozzák meg a csapásirányt.

Hogyan fektessünk be videójátékba nyilvánosan forgalmazott tőzsdei részvényekkel?

A nyilvánosan forgalmazott részvényekbe való befektetés napjainkban már egyáltalán nem bonyolult, mivel ez a legrégebb óta létező befektetési módszer. Mielőtt azonban nyilvános tőzsdére menne, fontos, hogy tisztában legyen az alapfogalmakkal. Ha nem minden érthető, próbálja ki óvatosan, hogy megtapasztalja, hogyan kell csinálni.

Néhány befektető a múltban mindenét elvesztette, mert abba invesztált, amihez nem ért. De ha esetleg nem is veszít ilyen esetben, akkor is csak minimális megtérülést (ROI) szerezhet. Érdemes tanulni mások múltban elkövetett hibáiból.

Minden esetre a videójátékba történő befektetés nyilvánosan forgalmazott részvényeken keresztül egész pontosan azt jelenti, hogy a tőzsdén nyilvánosan jegyzett társaságokból vásárolunk részesedést. Azok a vállalatok, amelyekbe ilyen esetben befektethetünk, többek között streaming cégek, hardvercégek és kiadványok. A hardvercégek profilja itt általában videójáték eszközöket takar.

Online brókeren keresztül történő befektetés

Egyes befektetőkben felmerülhet a kérdés, hogy miért ajánlott online brókert megbízni a befektetési lehetőségekkel. Az online brókerektől kaphatjuk meg a legjobb eszközöket, hogy elemezni és értelmezni tudjuk a piacot.

Annak ellenére, hogy soha nem 100%-os pontosságúak, annak az esélye, hogy a befektetésünket teljes egészében elveszítsük, minimális. Mielőtt beszáll, sok elemzés és kutatómunka lesz már Ön mögött, így könnyen meg fogja tudja jósolni a piac irányát.

Először is azonban nyitnia kell egy online brókerszámlát, hogy elindulhasson az online brókerrel való együttműködés. Ezt követően jöhet a gyors kutatás, hogy melyik videójáték-társaságba szeretne befektetni. Döntenie kell a pontos összegről is, amelyet be szeretne fektetni. Ne hagyja, hogy az interneten keringő szebbnél szebb ajánlatok összezavarják. Az online brókercég alkalmazásával a legjobb opciók közül válogathat.

Konklúzió

Végigolvasva a fenti lehetőségeket, látható, milyen könnyű is befektetni a videójátékba. Csak át kell látnia, hogyan kell befektetni az e-sportba és más szerencsejáték-lehetőségekbe, hogy elkerülje a felesleges hibákat. A befektetés a valaha volt legjobb megoldás életcéljaink eléréséhez.

Címkék: Vállalat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Szinte hihetetlen mit szeretne elérni a Mol
Király Béla | 2021. február 24. 19:33
Az olajvállalatok a közvélemény szemében ritkán szoktak a fenntarthatóság szinonimái lenni, ennek tükrében kifejezetten ambiciózus cél, hogy 2050-re a vállalat karbonsemleges legyen. A társaság a következő tíz évre szóló stratégiájában 30 százalékos emissziócsökkentést fog végrehajtani.
Vállalat 1,3 milliárd euróval rontotta a koronavírus-járvány az Allianz eredményét
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:57
2020-ban a teljes díjbevétel 1,3 százalékkal, 140 milliárd euróra csökkent, a működési eredmény 10,8 milliárd euró lett, nagyrészt a Covid-járvány 1,3 milliárd euróra rúgó negatív hatása miatt - írja az Allianz lapunkhoz eljuttatott közleményében. A cég adózott eredménye 14 százalékkal, 6,8 milliárd euróra csökkent. Az igazgatóság az előző évvel megegyező összegű, részvényenként 9,60 eurós osztalék kifizetésére tesz javaslatot. Idén 12 milliárd eurós működési eredményt tűzött ki célként az Allianz.
Vállalat A TikToktól és a YouTube-tól is várja a pénzt a magyar kormány
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 07:42
A Pénzügyminisztérium államtitkára úgy látja: az egész EU-ban csak mi tudjuk megadóztatni a nagy techcégeket, a jogvitákra pedig azt mondta: game over.
Vállalat Nagy kedvezményeket alkudott ki Ausztráliában a Facebook, cserébe visszaállítja a híráramlást
Tiszai Balázs | 2021. február 23. 10:19
Az ausztrál kormány az óriásvállalat kedvéért puhított a bigteches törvénytervezetén.
Vállalat Pedagógusok ingyenes tesztelésére várja a jelentkezőket a Generali
Privátbankár.hu | 2021. február 22. 09:48
A fertőzésveszélynek erősen kitett iskolai és óvódai pedagógusok számára hírdet koronavírus-szűrést a Generali a Biztonságért Alapítvány, amely már tavaly is szűrőbuszokkal segítette az oktatásban dolgozók tesztelését.
Vállalat Az önkormányzatokat is nehéz helyzetbe hozzák a csődközeli fürdők
Csécsi László | 2021. február 21. 15:35
Kevés szektort vetett vissza annyira a COVID-19, mint a gyógyfürdőket. Tavaly a külföldi látogatóik 70 százalékát veszítették el, a bevételeik a 2019-es érték kevesebb, mint felére csökkentek, miközben a működési költségeiket nem tudták ilyen nagy mértékben lefaragni. Nagyon várják már, hogy újra bevételhez jussanak, de a nyitás nem lesz egyszerű. A Magyar Fürdőszövetség kormányhoz eljutatott javaslatcsomagja egyelőre visszhang nélkül maradt.
Vállalat Visszatér a kuponrendszer?
Privátbankár.hu | 2021. február 19. 07:35
A BKIK ezzel pörgetné fel a forgalmat az éttermekben. A vendéglátóhelyeknek minimum másfél-két hét kell, hogy teljesen fel tudjanak készülni az újraindulásra.
Vállalat A svájci óragyártók forgalmán is meglátszik a járvány
MTI | 2021. február 18. 18:31
Folytatódott az ágazat eladáscsökkenése, a visszaesés már egy éve tart.
Vállalat Hazudott a Facebook a felhasználói számáról, hogy több hirdetőpartnert szerezzen
Privátbankár.hu | 2021. február 18. 12:38
Újabb felvonásához érkezett egy a vállalat ellen indított per: kiderült, hogy a techgigász több elérhető felhasználóval kecsegtette a potenciális hirdetőpartnereket az egyik amerikai államban, mint amekkora az állam népessége.
Vállalat Arrogáns és kiábrándító: A kritikus koronavírus-híreket is blokkolta az ausztrálok elől a Facebook
Privátbankár.hu | 2021. február 18. 11:58
Mark Zuckerberg cége a szerda este óta tartó hírstop keretében a fontos egészségügyi információkat is elérhetetlenné tette a szigetországi felhasználók előtt. A Facebook közlése szerint egyszerű hiba történt, és orvosolják.
Friss
hírlevél