<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Minden kétséget kizáróan a videójáték-ipar mérete milliárd dollárokban mérhető. Ez pedig nemcsak a videójáték-oldalak folyamatos növekedésének köszönhető, de rengeteg új felhasználó is csatlakozik folyamatosan. Napjaink fiatal generációi is szeretik a kikapcsolódás ezen formáját, így a játékipar tökéletes befektetési célpiac.

Szakértőnk, Boross Örs, szerencsejáték-befektetésekkel kapcsolatos szakértői tanácsokat is kínáló cikkek szerzője, most arra vonatkozóan ad tanácsot, hogyan lehet befektetni ebbe a jövedelmező üzletágba. A szerzőről további részletes betekintést itt kaphat. Közben pedig olvasson tovább, hogy megtudja, miként érdemes belevágni ebbe a koncepcióba.

Miért érdemes befektetni videójátékba?

A szerencsejáték szektor startup cégei az elmúlt évtizedekben gyors növekedésen mentek át. A szerencsejáték-platformok által generált bevétel 47,5%-kal nőtt 2020 első negyedévében. Az ezen a területen működő startupok fényes jövő előtt állnak - így nem nehéz elképzelni, mekkora hozamokat élveztek azok, akik olyan platformokba fektettek, mint például az online kaszinó.

Az iparág számos lehetőséget kínál befektetési céllal. Rengeteg, videójátékokat népszerűsítő létesítmény nyitja meg világszerte kapuit. Ez is mutatja, hogy a videójátékok jövője milyen fényes, és hogy normál körülmények között nem lehet veszíteni, ha okos befektetési döntéseket hozunk.

A befektetés akkor is tökéletes lehetőség, ha Ön aktív játékos. Egyszerre élvezheti a játékot és a profitszerzést, amely a játékidő végén jelenik meg. Mit jelent ez befektetőként? A videójátékba való befektetés az út. Ha még soha nem gondolt rá, akkor itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkodni rajta, mert kár lenne akkor rájönni, amikor már késő.

Hogyan fektessünk be?

Az alábbiakban bemutatunk néhány lehetőséget, amelyeket érdemes lehet megfontolni, ha Ön is feltette magának azt a kérdést, hogyan fektessen be az e-sportba.

Három módon lehet befektetni, vagyis pontosabban a nyilvános forgalomra bocsájtott részvényekbe fektetni - ezek jobb teret biztosítanak. Önnek, hogy kiválaszthassa, hogyan és mikor lépjen.

Emellett fontolóra veheti az online közvetítőn keresztül történő befektetést. A brókerek többsége jól ismeri azoknak a legjobbak közé tartozó játékcégeknek a mutatóit, amelyekbe be lehet fektetni. Végül befektethet akár startup játékcégekbe is.

Fektessen be startup vállalatokba

Ha Jeff Bezos 20 évvel ezelőtt megkereste volna Önt, hogy fektessen be az Amazonba, lecsapott volna az ötletre? Sokan nem akarnak, vagy nem mernek egy vállalat „jövőképébe” invesztálni. Startup szinten azonban a vállalatoknak nincs sok követelménye és korlátozása.

Annak ellenére, hogy aranyat érő opciónak tűnik, emlékeznie kell arra, hogy a startupok is zuhanhatnak hirtelen lefelé. Ezért meg kell győződnie arról, hogy a választott vállalat valóban a legjobb stratégiákat fektette-e le az erőforrásai kezelésére. Az sem árt, ha figyelembe veszi a hosszú távú terveiket is, hiszen ezek határozzák meg a csapásirányt.

Hogyan fektessünk be videójátékba nyilvánosan forgalmazott tőzsdei részvényekkel?

A nyilvánosan forgalmazott részvényekbe való befektetés napjainkban már egyáltalán nem bonyolult, mivel ez a legrégebb óta létező befektetési módszer. Mielőtt azonban nyilvános tőzsdére menne, fontos, hogy tisztában legyen az alapfogalmakkal. Ha nem minden érthető, próbálja ki óvatosan, hogy megtapasztalja, hogyan kell csinálni.

Néhány befektető a múltban mindenét elvesztette, mert abba invesztált, amihez nem ért. De ha esetleg nem is veszít ilyen esetben, akkor is csak minimális megtérülést (ROI) szerezhet. Érdemes tanulni mások múltban elkövetett hibáiból.

Minden esetre a videójátékba történő befektetés nyilvánosan forgalmazott részvényeken keresztül egész pontosan azt jelenti, hogy a tőzsdén nyilvánosan jegyzett társaságokból vásárolunk részesedést. Azok a vállalatok, amelyekbe ilyen esetben befektethetünk, többek között streaming cégek, hardvercégek és kiadványok. A hardvercégek profilja itt általában videójáték eszközöket takar.

Online brókeren keresztül történő befektetés

Egyes befektetőkben felmerülhet a kérdés, hogy miért ajánlott online brókert megbízni a befektetési lehetőségekkel. Az online brókerektől kaphatjuk meg a legjobb eszközöket, hogy elemezni és értelmezni tudjuk a piacot.

Annak ellenére, hogy soha nem 100%-os pontosságúak, annak az esélye, hogy a befektetésünket teljes egészében elveszítsük, minimális. Mielőtt beszáll, sok elemzés és kutatómunka lesz már Ön mögött, így könnyen meg fogja tudja jósolni a piac irányát.

Először is azonban nyitnia kell egy online brókerszámlát, hogy elindulhasson az online brókerrel való együttműködés. Ezt követően jöhet a gyors kutatás, hogy melyik videójáték-társaságba szeretne befektetni. Döntenie kell a pontos összegről is, amelyet be szeretne fektetni. Ne hagyja, hogy az interneten keringő szebbnél szebb ajánlatok összezavarják. Az online brókercég alkalmazásával a legjobb opciók közül válogathat.

Konklúzió

Végigolvasva a fenti lehetőségeket, látható, milyen könnyű is befektetni a videójátékba. Csak át kell látnia, hogyan kell befektetni az e-sportba és más szerencsejáték-lehetőségekbe, hogy elkerülje a felesleges hibákat. A befektetés a valaha volt legjobb megoldás életcéljaink eléréséhez.

Címkék: Vállalat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Több tízezer vállalkozás sorsa válik könnyebbé
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 09:39
Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium (PM) kiva-kalkulátora.
Vállalat Reszkess, Elon Musk: 300 ezer villanyautót fog ontani magából évente a Xiaomi új gyára
Litván Dániel | 2021. november 27. 18:55
A kínai óriáscég bejelentette, hogy Peking mellett építi fel elektromos autós divíziójának első üzemét, ahol évi 300 ezer autó készülhet majd.
Vállalat Kettős irányításra tér át a Poli-Farbe
Szakonyi Péter | 2021. november 27. 17:03
Visszalép az operatív feladatoktól Szabó Antal. A hazai piacon vezető festékipari cégének vezetését januárban adja át a cég két igazgatójának. A tavalyi csúcsév után idén csökken a vállalkozás árbevétele és nyeresége is.
Vállalat Hátrányos helyzetűek után is kaphatnak majd tapasztalatszerzést segítő támogatást a cégek
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 09:12
A jövő héten életbe lépő változtatást az ITM jelentette be, az állami hozzájárulás a szociális hozzájárulási adó összegének 100 százaléka is lehet.
Vállalat Mégsem olyan hatékony a koronavírus elleni pirula
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 08:03
A Merck tegnap közölt adatai jóval gyengébb hatásfokot mutatnak, mint a korábban közreadott számok.
Vállalat Garantiqa: kezességvállalási szándéknyilatkozat percek alatt
PR | 2021. november 26. 12:39
Kezességvállalási ügylettel még nem rendelkező hazai mikro- kis- és közepes vállalatok számára indította el a Garantiqa Direkt szolgáltatást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A Garantiqa Direkt lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődő kkv-k garanciaképességüket és annak összeghatárát egy egyszerű webes felületen és immáron mobiltelefonos applikáción keresztül, rendkívül gyorsan, percek alatt lekérdezhessék. A Garantiqa 2021 október végén már több, mint 2260 milliárd forintnyi hitel mögött áll ott kezességvállalásával.
Vállalat Mostantól egyszerűbben igényelhetnek kezességvállalási szándéknyilatkozatot a cégek
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 16:44
Kezességvállalási ügylettel még nem rendelkező hazai mikro- kis- és közepes vállalatoknak indította el új szolgáltatását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Vállalat Listázták a régiós óriásokat - hány magyar fért be közéjük?
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 12:14
Bár Közép- és Kelet-Európa 500 legnagyobb vállalatának árbevétele 2020-ban csökkent, a cégek jól alkalmazkodtak a járványhelyzethez. A térség legnagyobb vállalata továbbra is a lengyel olajmamut, a magyar nagyvállalatok közül csak a Mol és az Audi Hungaria fért bele a TOP 10-be.
Vállalat Csak a gazdagoknak lesz idén édes a karácsony?
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 10:25
Az édességgyártók várakozásai szerint kevesebb szezonális édesség fogyhat el idén a hazai piacon, az értéket tekintve azonban enyhe növekedéssel számolnak - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
Vállalat A forint mélyrepülése a legnagyobb magyar cégeknek is betesz
Király Béla | 2021. november 24. 05:03
Hétfőn történelmi mélypontra került a magyar fizetőeszköz az euróhoz képest, ami a hazai szereplők számára, legyen szó vállalatokról vagy éppen a lakosságról is, komoly gazdasági hatással bír. Lássuk a legnagyobb tőzsdei cégek esetében mi a helyzet.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló