5p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Minden kétséget kizáróan a videójáték-ipar mérete milliárd dollárokban mérhető. Ez pedig nemcsak a videójáték-oldalak folyamatos növekedésének köszönhető, de rengeteg új felhasználó is csatlakozik folyamatosan. Napjaink fiatal generációi is szeretik a kikapcsolódás ezen formáját, így a játékipar tökéletes befektetési célpiac.

Szakértőnk, Boross Örs, szerencsejáték-befektetésekkel kapcsolatos szakértői tanácsokat is kínáló cikkek szerzője, most arra vonatkozóan ad tanácsot, hogyan lehet befektetni ebbe a jövedelmező üzletágba. A szerzőről további részletes betekintést itt kaphat. Közben pedig olvasson tovább, hogy megtudja, miként érdemes belevágni ebbe a koncepcióba.

Miért érdemes befektetni videójátékba?

A szerencsejáték szektor startup cégei az elmúlt évtizedekben gyors növekedésen mentek át. A szerencsejáték-platformok által generált bevétel 47,5%-kal nőtt 2020 első negyedévében. Az ezen a területen működő startupok fényes jövő előtt állnak - így nem nehéz elképzelni, mekkora hozamokat élveztek azok, akik olyan platformokba fektettek, mint például az online kaszinó.

Az iparág számos lehetőséget kínál befektetési céllal. Rengeteg, videójátékokat népszerűsítő létesítmény nyitja meg világszerte kapuit. Ez is mutatja, hogy a videójátékok jövője milyen fényes, és hogy normál körülmények között nem lehet veszíteni, ha okos befektetési döntéseket hozunk.

A befektetés akkor is tökéletes lehetőség, ha Ön aktív játékos. Egyszerre élvezheti a játékot és a profitszerzést, amely a játékidő végén jelenik meg. Mit jelent ez befektetőként? A videójátékba való befektetés az út. Ha még soha nem gondolt rá, akkor itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkodni rajta, mert kár lenne akkor rájönni, amikor már késő.

Hogyan fektessünk be?

Az alábbiakban bemutatunk néhány lehetőséget, amelyeket érdemes lehet megfontolni, ha Ön is feltette magának azt a kérdést, hogyan fektessen be az e-sportba.

Három módon lehet befektetni, vagyis pontosabban a nyilvános forgalomra bocsájtott részvényekbe fektetni - ezek jobb teret biztosítanak. Önnek, hogy kiválaszthassa, hogyan és mikor lépjen.

Emellett fontolóra veheti az online közvetítőn keresztül történő befektetést. A brókerek többsége jól ismeri azoknak a legjobbak közé tartozó játékcégeknek a mutatóit, amelyekbe be lehet fektetni. Végül befektethet akár startup játékcégekbe is.

Fektessen be startup vállalatokba

Ha Jeff Bezos 20 évvel ezelőtt megkereste volna Önt, hogy fektessen be az Amazonba, lecsapott volna az ötletre? Sokan nem akarnak, vagy nem mernek egy vállalat „jövőképébe” invesztálni. Startup szinten azonban a vállalatoknak nincs sok követelménye és korlátozása.

Annak ellenére, hogy aranyat érő opciónak tűnik, emlékeznie kell arra, hogy a startupok is zuhanhatnak hirtelen lefelé. Ezért meg kell győződnie arról, hogy a választott vállalat valóban a legjobb stratégiákat fektette-e le az erőforrásai kezelésére. Az sem árt, ha figyelembe veszi a hosszú távú terveiket is, hiszen ezek határozzák meg a csapásirányt.

Hogyan fektessünk be videójátékba nyilvánosan forgalmazott tőzsdei részvényekkel?

A nyilvánosan forgalmazott részvényekbe való befektetés napjainkban már egyáltalán nem bonyolult, mivel ez a legrégebb óta létező befektetési módszer. Mielőtt azonban nyilvános tőzsdére menne, fontos, hogy tisztában legyen az alapfogalmakkal. Ha nem minden érthető, próbálja ki óvatosan, hogy megtapasztalja, hogyan kell csinálni.

Néhány befektető a múltban mindenét elvesztette, mert abba invesztált, amihez nem ért. De ha esetleg nem is veszít ilyen esetben, akkor is csak minimális megtérülést (ROI) szerezhet. Érdemes tanulni mások múltban elkövetett hibáiból.

Minden esetre a videójátékba történő befektetés nyilvánosan forgalmazott részvényeken keresztül egész pontosan azt jelenti, hogy a tőzsdén nyilvánosan jegyzett társaságokból vásárolunk részesedést. Azok a vállalatok, amelyekbe ilyen esetben befektethetünk, többek között streaming cégek, hardvercégek és kiadványok. A hardvercégek profilja itt általában videójáték eszközöket takar.

Online brókeren keresztül történő befektetés

Egyes befektetőkben felmerülhet a kérdés, hogy miért ajánlott online brókert megbízni a befektetési lehetőségekkel. Az online brókerektől kaphatjuk meg a legjobb eszközöket, hogy elemezni és értelmezni tudjuk a piacot.

Annak ellenére, hogy soha nem 100%-os pontosságúak, annak az esélye, hogy a befektetésünket teljes egészében elveszítsük, minimális. Mielőtt beszáll, sok elemzés és kutatómunka lesz már Ön mögött, így könnyen meg fogja tudja jósolni a piac irányát.

Először is azonban nyitnia kell egy online brókerszámlát, hogy elindulhasson az online brókerrel való együttműködés. Ezt követően jöhet a gyors kutatás, hogy melyik videójáték-társaságba szeretne befektetni. Döntenie kell a pontos összegről is, amelyet be szeretne fektetni. Ne hagyja, hogy az interneten keringő szebbnél szebb ajánlatok összezavarják. Az online brókercég alkalmazásával a legjobb opciók közül válogathat.

Konklúzió

Végigolvasva a fenti lehetőségeket, látható, milyen könnyű is befektetni a videójátékba. Csak át kell látnia, hogyan kell befektetni az e-sportba és más szerencsejáték-lehetőségekbe, hogy elkerülje a felesleges hibákat. A befektetés a valaha volt legjobb megoldás életcéljaink eléréséhez.

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Autó zárszerviz – kit hívjunk, ha nagy a baj?
PR | 2024. május 28. 15:23
Bárkivel előfordulhat, hogy elveszíti az autókulcsát vagy más okból nem tudja kinyitni a járművét, mégis, amikor megtörténik a baj, mindannyian személyes kudarcként éljük meg ezeket a helyzeteket. Ilyenkor gyakran pánikba esünk és ideiglenes megoldásokat keresünk, amelyektől gyors, hatékony megoldást várunk. Ami persze elmarad.
Vállalat Megjött az eredmény a márkák szépségversenyéről
Privátbankár.hu | 2024. május 28. 08:33
Nem a legismertebb fogyasztói termékek, autók, üdítőitalok valamelyike lett a legjobb hírnevű márka az idei reputációs listán, hanem egy nemrégiben még alis ismert, szürke chipgyártó.
Vállalat Így segíthet egy inspiráló irodai környezet a legjobb kollégák megtartásában
Natív tartalom | 2024. május 27. 18:20
Egyre több szektorban válik kiemelten fontossá a munkavállalók megtartásának kérdése, vagy az, mivel motiválhatná egy vállalat a munkatársait. Ha egy cég a szakma legjobbjait szeretné a csapatában tudni, akkor biztos, hogy ma már a piacon elérhető legjobb irodai megoldásokat kell számukra felkínálnia. Nem árt, ha személyre szabható, prémium minőségű és stabil informatikai háttérrel rendelkezik az a bizonyos munkahely – sőt, még jobb, ha azonnal bérelhető – hívja fel a figyelmet a myhive irodamárka közleményében.
Vállalat Tökéletes konferenciahelyszín - megújult az egyik legkedveltebb fővárosi szálloda
PR | 2024. május 27. 08:55
A pesti Belváros közepén, a legendás Hungária Fürdő és a történelmi emlékű Continental szálloda helyén nyílt meg 2010-ben, a 272 szobás Continental Hotel Budapest****Superior, és rögtön az egyik legkedveltebb fővárosi szállodává vált. Az pedig ritka szakmai erény, hogy azóta őrzi rangos pozícióját, pedig a budapesti szállodai fejlesztések miatt az utóbbi években egyre erősödött a verseny.
Vállalat Megszállják Lengyelországot az ukrán vállalkozások
Mester Nándor | 2024. május 25. 14:02
Sok szolgáltató lát üzleti lehetőséget a szomszédos országban, közben folyamatosan növekszik a lakásvásárló ukránok száma is.
Vállalat Hazai fejlesztések segítik a felületkezelési ipart
Natív tartalom | 2024. május 24. 09:47
Pár éve még 90 százalékos volt a kézierő mértéke a felületkezelési szegmensben – hívja fel a figyelmet sajtóközleményében a Kematechnik Innomontage Kft. (KI-Group). A fejlesztő és felületkezelési gyártósorokat előállító vállalkozás vezetője, Bognár Péter kifejtette, hogy pár év alatt jutottunk el oda, hogy már alap tartozéknak számítanak az ipar 4.0-ás fejlesztések. A magyar cég a General Electric, a Bosch, a Grundfos, az Arago Csoport, a BKK, a MÁV és a Stadler számára is szállít, éves bevétele meghaladta a 8,5 millió eurót.
Vállalat A Microsoft emirátusi üzlete kulcstechnológiát szivárogtat a kínaikanak?
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 16:26
Egy amerikai republikánus kongresszusi képviselő arra figyelmeztet, hogy a Microsoft és az emirátusi G42 cég üzlete mesterséges intelligencia technológiát szivárogtathat ki harmadik országnak, akár Kínának is.
Vállalat Méretes bírságot szabott ki Brüsszel, fizethetnek az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 13:40
Az amerikai cégóriás megsértette a versenyszabályokat.
Vállalat Esett az Alteo bevétele
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 15:49
Az Alteo Nyrt. konszolidált árbevétele az első negyedévben meghaladta a 26,6 milliárd forintot az előző év azonos időszakában elért 36 milliárd forintot követően, a 26 százalékos csökkenést elsősorban a szignifikánsan alacsonyabb energiapiaci árkörnyezet okozta a hő- és villamosenergia-termelés szegmensben - közölte az energetikai szolgáltató- és kereskedővállalat.
Vállalat Lavinát indíthat el az egyik legmenőbb divatmárka csődje
Elek Lenke | 2024. május 21. 14:48
A Covidot és az ukrajnai háborút ma is megérzi a divatipar, több nagy nemzetközi márka jelentett a közelmúltban csődöt. A hongkongi tőzsdén jegyzett Esprit csoport szintén a csőd szélén táncol. Hét németországi vállalatuk nem tudja kifizetni a számláit, és fizetésképtelenséget jelentettek be.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG