<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Minden kétséget kizáróan a videójáték-ipar mérete milliárd dollárokban mérhető. Ez pedig nemcsak a videójáték-oldalak folyamatos növekedésének köszönhető, de rengeteg új felhasználó is csatlakozik folyamatosan. Napjaink fiatal generációi is szeretik a kikapcsolódás ezen formáját, így a játékipar tökéletes befektetési célpiac.

Szakértőnk, Boross Örs, szerencsejáték-befektetésekkel kapcsolatos szakértői tanácsokat is kínáló cikkek szerzője, most arra vonatkozóan ad tanácsot, hogyan lehet befektetni ebbe a jövedelmező üzletágba. A szerzőről további részletes betekintést itt kaphat. Közben pedig olvasson tovább, hogy megtudja, miként érdemes belevágni ebbe a koncepcióba.

Miért érdemes befektetni videójátékba?

A szerencsejáték szektor startup cégei az elmúlt évtizedekben gyors növekedésen mentek át. A szerencsejáték-platformok által generált bevétel 47,5%-kal nőtt 2020 első negyedévében. Az ezen a területen működő startupok fényes jövő előtt állnak - így nem nehéz elképzelni, mekkora hozamokat élveztek azok, akik olyan platformokba fektettek, mint például az online kaszinó.

Az iparág számos lehetőséget kínál befektetési céllal. Rengeteg, videójátékokat népszerűsítő létesítmény nyitja meg világszerte kapuit. Ez is mutatja, hogy a videójátékok jövője milyen fényes, és hogy normál körülmények között nem lehet veszíteni, ha okos befektetési döntéseket hozunk.

A befektetés akkor is tökéletes lehetőség, ha Ön aktív játékos. Egyszerre élvezheti a játékot és a profitszerzést, amely a játékidő végén jelenik meg. Mit jelent ez befektetőként? A videójátékba való befektetés az út. Ha még soha nem gondolt rá, akkor itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkodni rajta, mert kár lenne akkor rájönni, amikor már késő.

Hogyan fektessünk be?

Az alábbiakban bemutatunk néhány lehetőséget, amelyeket érdemes lehet megfontolni, ha Ön is feltette magának azt a kérdést, hogyan fektessen be az e-sportba.

Három módon lehet befektetni, vagyis pontosabban a nyilvános forgalomra bocsájtott részvényekbe fektetni - ezek jobb teret biztosítanak. Önnek, hogy kiválaszthassa, hogyan és mikor lépjen.

Emellett fontolóra veheti az online közvetítőn keresztül történő befektetést. A brókerek többsége jól ismeri azoknak a legjobbak közé tartozó játékcégeknek a mutatóit, amelyekbe be lehet fektetni. Végül befektethet akár startup játékcégekbe is.

Fektessen be startup vállalatokba

Ha Jeff Bezos 20 évvel ezelőtt megkereste volna Önt, hogy fektessen be az Amazonba, lecsapott volna az ötletre? Sokan nem akarnak, vagy nem mernek egy vállalat „jövőképébe” invesztálni. Startup szinten azonban a vállalatoknak nincs sok követelménye és korlátozása.

Annak ellenére, hogy aranyat érő opciónak tűnik, emlékeznie kell arra, hogy a startupok is zuhanhatnak hirtelen lefelé. Ezért meg kell győződnie arról, hogy a választott vállalat valóban a legjobb stratégiákat fektette-e le az erőforrásai kezelésére. Az sem árt, ha figyelembe veszi a hosszú távú terveiket is, hiszen ezek határozzák meg a csapásirányt.

Hogyan fektessünk be videójátékba nyilvánosan forgalmazott tőzsdei részvényekkel?

A nyilvánosan forgalmazott részvényekbe való befektetés napjainkban már egyáltalán nem bonyolult, mivel ez a legrégebb óta létező befektetési módszer. Mielőtt azonban nyilvános tőzsdére menne, fontos, hogy tisztában legyen az alapfogalmakkal. Ha nem minden érthető, próbálja ki óvatosan, hogy megtapasztalja, hogyan kell csinálni.

Néhány befektető a múltban mindenét elvesztette, mert abba invesztált, amihez nem ért. De ha esetleg nem is veszít ilyen esetben, akkor is csak minimális megtérülést (ROI) szerezhet. Érdemes tanulni mások múltban elkövetett hibáiból.

Minden esetre a videójátékba történő befektetés nyilvánosan forgalmazott részvényeken keresztül egész pontosan azt jelenti, hogy a tőzsdén nyilvánosan jegyzett társaságokból vásárolunk részesedést. Azok a vállalatok, amelyekbe ilyen esetben befektethetünk, többek között streaming cégek, hardvercégek és kiadványok. A hardvercégek profilja itt általában videójáték eszközöket takar.

Online brókeren keresztül történő befektetés

Egyes befektetőkben felmerülhet a kérdés, hogy miért ajánlott online brókert megbízni a befektetési lehetőségekkel. Az online brókerektől kaphatjuk meg a legjobb eszközöket, hogy elemezni és értelmezni tudjuk a piacot.

Annak ellenére, hogy soha nem 100%-os pontosságúak, annak az esélye, hogy a befektetésünket teljes egészében elveszítsük, minimális. Mielőtt beszáll, sok elemzés és kutatómunka lesz már Ön mögött, így könnyen meg fogja tudja jósolni a piac irányát.

Először is azonban nyitnia kell egy online brókerszámlát, hogy elindulhasson az online brókerrel való együttműködés. Ezt követően jöhet a gyors kutatás, hogy melyik videójáték-társaságba szeretne befektetni. Döntenie kell a pontos összegről is, amelyet be szeretne fektetni. Ne hagyja, hogy az interneten keringő szebbnél szebb ajánlatok összezavarják. Az online brókercég alkalmazásával a legjobb opciók közül válogathat.

Konklúzió

Végigolvasva a fenti lehetőségeket, látható, milyen könnyű is befektetni a videójátékba. Csak át kell látnia, hogyan kell befektetni az e-sportba és más szerencsejáték-lehetőségekbe, hogy elkerülje a felesleges hibákat. A befektetés a valaha volt legjobb megoldás életcéljaink eléréséhez.

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Vállalat Eldőlt, az AutoWallis lesz a Renault és a Dacia hazai importőre
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:51
Jóváhagyták a felvásárlást.
Vállalat Kettéosztódik az Ernst & Young?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:17
Jövő év végére érhet véget a folyamat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG