4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb cég tűnt fel a Hosszú Katinkához köthető vállalkozások sorában. Az Iron International Kft. névre keresztelt céget csak öt napja, augusztus 29-én jegyezték be. Az új cég mellett megnéztük azt is, hogy mi a helyzet azon társaságokkal, amelyek már eddig is az olimpiai bajnok úszó érdekeltségébe tartoztak.

Új céggel gyarapodott Hosszú Katinka birodalma. Az Igazságügyi Minisztérium cégjegyzékének adatai alapján az úszónő nem közvetlenül jelenik meg a kft tulajdonosai között, hanem az Iron Swim Kft.-n keresztül, amely vállalkozás az úszóiskoláját is üzemelteti. Érdekesség, hogy a cég másik tulajdonosa egy ciprusi társaság, a Rimland Limited, amelyet az ottani céginformációs rendszer szerint idén márciusban jegyeztek be. A Rimland Limited mögött egy Aklaw Services Limited nevű, szintén Cipruson bejegyzett ügyvédi iroda áll.

Az Iron-cégcsalád újabb tagjának vezetése a külföldi résztulajdonos megjelenése ellenére is a családban maradt, hiszen aláírásra jogosult tagként egyedül Katinka öccse, Hosszú Ádám szerepel. A cég egyetlen bejegyzett tevékenységi köre a „sportegyesületi tevékenység”, így feltételezhető, hogy az úszónő által alapított ’Iron Swim Budapest’ profi, világversenyeken eredményes versenyzőket felvonultató klub kerül majd az Iron International-hoz, külön választva ezt a Duna Arénában működő úszóiskolát üzemeltető Iron Swim Kft. mindennapjaitól, amely szabadidő képzést jelölt meg fő profilként. 

Mi a helyzet a többi céggel?

Olimpiai és világbajnok úszónk nevéhez így összesen már három cég kötődik. Ezek közül a legjelentősebb az Iron Swim Kft., amelyen keresztül jelenleg az úszóiskolát is üzemeltetik. Ahogy arról a céges beszámolók közzététele után is írtunk, a 2018-as alapítású cég a tavalyi mérlege alapján több mint 17 milliós veszteséggel zárta első pénzügyi évét. Mindazonáltal ez egy frissen induló vállalkozásnál egyáltalán nem szokatlan, eltelhet néhány év is, amíg a tevékenység átfordul pozitívba.

A beszámolóból kiderült, hogy az értékesítés nettó árbevétele 30,17 millió forint volt, a beszámolóhoz kapcsolt kiegészítő melléklet szerint ez elsősorban a marketing, a reklámok, és az úszóiskola által realizált bevételekből állt össze.

Szintén az ekkor közzétett adatokból derült ki, hogy a 18,49 millió forintos „anyagjellegű ráfordítások” sor tételei közt megjelent egy 13,05 milliós költség is, „bérleti díj” címkeként. Feltételezhető, hogy ide tartozott a Duna Aréna bérlése is – a kiegészítő melléklet alapján az Iron Swim beszámolója a 2018. június 25-e és december 31-e közti hat hónapos időszakot fedi le, azaz, hogyha a ráfordítások közt szereplő „bérleti díjak” sor ténylegesen ezt takarta, akkor Hosszúék havonta több mint 2,1 millió forintos bérleti díjat fizettek, ahogy azt az úszónő egy korábbi interjú során is sejtetni engedte.

A harmadik vállalkozás, az olimpikon volt férjével (Shane Tusup) közös cége, az Iron Corporation körül nagy a csend. A céginformációs adatbázis szerint ugyan a vállalkozás még létezik, és most éppen végrehajtás alatt sem áll, de a 2018-as évre vonatkozó beszámolót még mindig nem adták be. Igaz, a 2016-ra vonatkozó kimutatás is csak idén júniusban került be az adatbázisokba.

Nem Hosszú az egyetlen vállalkozó olimpikon

A világ egyik legsikeresebb vízilabdázója, Kásás Tamás a visszavonulása után a medence helyett a vendéglátóipart választotta. A Tommy di Napoli étterem a Császár-Komjádi Sportuszoda mellett üzemel, már közel öt éve. Az előző évekhez képest azonban úgy tűnik, hogy 2018-ban igazán beindult a biznisz.

A közzétett beszámoló alapján az üzemi tevékenység eredménye 2017-ről 2018-ra több mint ötvenszeresen nőtt, 196 ezer forintról közel 11 millióra, míg értékesítés nettó árbevétele 15,63 millióról 66 millió forintra emelkedett.  Az éttermet üzemeltető cég adózott eredménye így 9,99 millió forint lett. Részletek korábbi cikkünkben. >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Telekom-ügyfél? Fontos bejelentést tett a szolgáltatója
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 11:18
Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott fenntarthatósági stratégiájának (2021-2030) harmadik évéről számolt be a Magyar Telekom Fenntarthatósági Jelentésében, amelyet az Éves Jelentéssel egy napon, április 16-án publikált. 
Vállalat Profitboom, forgalomcsökkenéssel: erre volt képes az Ericsson
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 12:55
Az Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről jelentett kedden.
Vállalat A Tesla-vezér minden tizedik dolgozót kirúgja
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 15:12
Egy vállalati belső levél is kiszivárgott, amelyben Musk lényegében elbúcsúzott az érintettektől.
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
Vállalat Horvát céggel kötött üzletet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:12
A Janaf kőolajvezeték-üzemeltető 2,2 millió tonna kőolajat szállít 2024 végéig.
Vállalat Nagyon jól megy a Duna House-nak idén eddig
Privátbankár.hu | 2024. április 9. 09:04
Közel 4 milliárd forintot zsebeltek be csak jutalékokból, de minden szegmens jól teljesített az első negyedévben.
Vállalat Az Appeninn elkezdett kaszálni ingatlanjain
Privátbankár.hu | 2024. április 5. 11:51
Tavaly 142 százalékkal 19,5 millió euróra növelte ingatlan-bérbeadási bevételeit az Appeninn-csoport, adózott eredménye 22,8 millió euróra emelkedett.
Vállalat Az Autowallis megújítja vezetését - kik a jelöltek?
Privátbankár.hu | 2024. április 5. 11:10
Az AutoWallis új igzagatósági és felügyelő bizottsági tagokat választ április 26-ai rendes közgyűlésén, és nem tervez osztalékot fizetni.
Vállalat Óvatos a Vertikal Group, nem költi el a profitot
Privátbankár.hu | 2024. április 3. 16:51
A Vertikal Group Nyrt. a tavalyi 765 millió forint adózott eredményét az eredménytartalékba helyezné a további növekedés finanszírozására az igazgatóság - közölte a környezetgazdálkodással foglalkozó társaság szerdán.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG