<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kétarcú a koronavírus: míg iparágak sorát megakasztja, vagy egyenesen be is dönti, addig más területeket az égbe emel. A jelen krízis óriási nyertesei például azok a K+F vállalatok, amelyek példátlanul nagy lökést kaptak attól, hogy a felfordult világ teljesen új szokásokat és szabályokat kényszerített ránk.

A területek között, amelyek hirtelen egy kifényesedett jövő előtt találták magukat, vannak olyanok, amelyek sikerénél a „hát még jó!” az általános reakció, azonban olyan is akad, amelynek a diadalmenete talán nem ennyire elvárt és egyértelmű. A Piac & Profit magazin novemberi duplaszámában sorra vette a legjelentősebb és legérdekesebb Covid-nyertes szakosztályokat, például a robotikát, a telemedicinát vagy a húsmentes hús készítésére specializálódott gyártókat.

A pandémia kezdete óta az ipari robotok értékesítése elképesztő számokat produkál, és még közel sincs a csúcson. A nemzetközi piaci elemzésekben vezető ResearchAndMarkets.com szerint a szolgálati robotok globális piaca a tavalyi 14,39 milliárd dolláros értékről 63,8 milliárdra bővül 2025-re, az International Federation of Robotics (IFR) becslése szerint idén pedig világszerte 38 százalékkal fog növekedni a szolgálatba állított ipari robotok mennyisége. A növekedési dinamika a következő két évben is kitart a szervezet jóslata alapján.

Hasonlóan robbanásszerű a növekedés a telemedicina területén: a McKinsey konzultációs cég felmérése szerint a digitális megoldások átvétele, meghonosítása a pandémia előtti időszakhoz képest most huszonötszörös sebességgel történik. A Global Market Insights áprilisi előrejelzése szerint a telemedicina  2019-es, 45 milliárd dolláros értéke 2026-ra 175,5 milliárd dollárosra fog hízni.

És hogy jön a sorba a laborhús? Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete júliusi jelentése szerint – többek között a koronavírus miatt – idén a világ egy főre jutó húsfogyasztása kilenc éve nem látott mélységbe fog zuhanni. Mindeközben a nyugati féltekén hatalmasat ugrott a kereslet a hagyományos hús növényi alapú cserejátékosára. A Nielsen adatai szerint az amerikai élelmiszerboltok laborhúsforgalma május elejéig, mindössze kilenc hét leforgása alatt 264 százalékkal nőtt. Az iparág egyik vezető gyártójának, az Impossible Foodsnak a bolti jelenléte például júliusban már tizennyolcszor akkora volt, mint márciusban, és várakozásaik szerint a növekedésnek messze nincs vége: év végére ötvenszerese lesz a márciusinak. Ha kíváncsi arra, hogy mi a laborhúsgyártás óriási előnye a hagyományos húsiparral szemben, olvassa el a Piac & Profit legfrissebb számában, amely további érdekességeket is ismertet a hirtelen felgyorsult innovációkról.

 A lap írásából megtudhatja például, hogy melyik területen dübörög az automatizálás, és vajon a korábbi aggodalmak – miszerint a robotika nem elég fejlett ahhoz, hogy a gépek hatékonyan felismerjék és szortírozzák a tárgyakat – beigazolódtak-e a raktárakban. Arról is szólunk, hogy az eddigi tapasztalatok szerint lesz-e az embereknek munkájuk, ha robotokkal is helyettesíthetőek. Példákon keresztül mutatjuk be kire lesz szükség és kire nem.  

A cikk kitér arra is, milyen további változások, fejlesztési lehetőségek előtt tárja szélesre a kaput az okosorvoslás, az, hogy az enyhébb panaszokat tapasztaló pácienseknek nem kell összezsúfolódva várniuk, míg sorra kerülnek a doktornál. De vajon minden panaszra jó a teledoktor?  Erre a kérdésre is választ kaphat a magazinban.

Persze a COVID-innovációk kapcsán sokakban felmerül az is, mi lesz, ha elkészül a vakcina. Jön a nagy hátraarc? Erről is olvashat a Piac & Profit legfrissebb számában. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő a digitális kiadványra ITT.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lassan meglesz a kormány századik barátja
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:51
Ezúttal egy autóipari céggel kötöttek stratégiai együttműködési megállapodást. 
Vállalat Szakmunkások után kapkodnak a cégek
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:21
Erőteljes munkaerő-felvételbe kezdtek a vállalatok 2021-ben.
Vállalat Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 15:06
Egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lépnek be az athéni ingatlanpiacra. 
Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló