TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Tovább szárnyal Mészáros Lőrinc vejének cége, a Homlok Építő Zrt.

A felcsúti polgármester lánya, Mészáros Ágnes 2017-ben ment feleségül Homlok Zsolthoz, aki tulajdonostársként a rákövetkező évben be is vonta őt saját, viszonylag friss cégébe. Az üzletember ugyanis miután 2016 szeptemberében eljött a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-től megalapította a Homlok Építő Zrt.-t. A társaság több nagyértékű projektben is részt vállalt, ennek köszönhetően 2018-ban már meghatszorozta az előző évi árbevételét, a növekedés pedig 2019-ben sem állt le a legfrissebb éves beszámoló szerint.

Ugyan a növekedés mértéke már jócskán elmaradt az előző évitől, de még így sem panaszkodhatnak, hiszen 3,9 milliárd forint után tavaly 4,8 milliárd forint folyt be a cég kasszájába. Ezt növelte még 196 millió forintnyi egyéb bevétel, aminek a zöme a korábban képzett céltartalék felhasználásának köszönhető.

A bevételek emelkedésével párhuzamosan a kiadásai is nőttek a Homlok Építő Zrt.-nek. Anyagjellegűként 3,3 milliárdot számoltak el a korábbi 2,4 után, melyből csak a közvetített szolgáltatások értéke 1,7 milliárdot tett ki. Személyi jellegű ráfordításként 489,5 milliót költöttek el a korábbi 357,8 millió után. A növekedés hátterében a létszámbővülés áll, az átlagos statisztikai létszám tavaly 44 főre emelkedett az előző évi 32 után. Mindezek nyomán az is kiszámolható, hogy az átlagbér nagyjából változatlan maradt tavaly. Az adatok alapján bruttó 720 ezer forint átlag jön ki 2019-re a korábbi 714 ezer forint után.

Üzemi szinten az látszik, hogy a ráfordítások emelkedése meghaladta a bevételek növekedését, így a korábbi 846 millió forintos működési nyereség után tavaly ennél kevesebbet, 549 milliót realizáltak a társaságnál. Mivel a pénzügyi műveletek érdemi befolyással nem voltak erre az összegre, az adófizetési kötelezettség számításba vétele után 482 millió forint tiszta nyereség maradt a cég kasszájában. 2018-ban ennél többet, 763 milliót tudtak kimutatni.

A nyereség mérséklődése azonban nem akadályozta meg a tulajdonosokat abban, hogy a 2018-assal megegyező összegű osztalék fizetéséről határozzanak. Így összesen 250 millió forintot vettek ki a cégből, melyből 80 százalékos többségi tulajdonosként 200 millió forint vándorolt a Homlok-Mészáros házaspárhoz. A fennmaradó 50 millió forint pedig a 20 százalékban tulajdonos Homlok Tiborhoz (a cégadatok alapján Homlok Zsolt testvére lehet.)

A cikk eredetileg az mfor.hu oldalán jelent meg.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat 2,8 milliárdos kormányzati támogatás jut egy amerikai cég beruházásának
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 23. 18:27
Budapesten hozza létre új, globális termékfejlesztő központját az amerikai Diligent, a világ egyik vezető szoftverfejlesztő és -szolgáltató vállalata - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.
Vállalat Berobbantak a magyarországi cégek, túlütötte a növekedésük a régiós átlagot
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 16:32
Miközben a közép-kelet-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata 740 milliárd euróra, azaz 5,5 százalékkal növelte árbevételét tavaly, a rangsorban szereplő 73 magyarországi társaság ezt meghaladó, 6,3 százalékos forgalombővülést ért el. A régió harmadik legnagyobb árbevételű vállalata - a lengyelországi PKN Orlen és a csehországi Skoda Auto után - a Mol. A második legjelentősebb forgalmú magyarországi vállalat az Audi Hungaria, amelyet a villamossági termékeket gyártó Legrand követ.
Vállalat Tudatosság és technológia – kulcs a jövőhöz
Natív tartalom | 2020. november 23. 11:10
Ha akarjuk, ha nem: a jövőnk közös. Ez a felismerés vezetett el a globális klímavédelmi mozgalmakhoz és ezért jelentek meg a mindennapjainkat is gyökeresen átformáló technológiák, sokszor a legmeglepőbb területeken. Szinte észrevehetetlenül beszivárognak az életünkbe és olyan gyökeres pozitív változásokat indítanak el, amelyekre csak évtizedek múlva fognak rácsodálkozni a dédunokáink.
Vállalat 70 százalékos hatékonyságú az AstraZeneca Covid-vakcinája, de mehet ez még följebb is
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:18
Ezek még nem a végleges teszteredmények. Az Oxfordi Egyetem szerint azok akár 90 százalékosak is lehetnek.
Vállalat Kedvezményes vállalati hitelek: a bankszámladíjakon csúszhatnak el a cégek?
Privátbankár.hu | 2020. november 22. 17:24
A koronavírus-járvány gazdasági hatásait a kis- és középvállalati (kkv) szektor is megérzi - számukra az állam különböző adókedvezményekkel és kedvezményes vállalati hitelekkel igyekszik enyhíteni a válságot. A kedvező kamatozással igényelhető NHP Hajrá és Széchenyi-hitel konstrukcióknál a kamatot tekintve nincs különbség, az viszont nem mindegy, hogy melyik banknál történik meg az igénylés, hiszen a futamidő alatt a számlavezetés akár több százezer forintos többletköltséget is jelenthet. A Bank360.hu elemzői utánajártak, hogy a vállalkozások hogyan tehetik még olcsóbbá az egyébként is kedvezményes vállalati hiteleket egy ideális számlaválasztással.
Vállalat Karácsony Gergely összevon cégeket és megszüntet bizottságokat
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 20. 19:04
A kormány által gazdaságilag is szorongatott Fővárosi Önkormányzat összevonja öt szolgáltató cégét. Ezen kívül más takarékossági lépést is végrehajt  – közölte Karácsony Gergely főpolgármester péntek este.
Vállalat Hadat üzen az offshore cégeknek Karácsony Gergely
Privátbankár.hu | 2020. november 20. 15:55
A Főpolgármesteri Hivatal egyúttal arra kérte a BKV-t, hogy indítson vizsgálatot a buszbérlési ügyben.
Vállalat Eltiltották a cégvezetéstől, most feleségén keresztül bizniszel a győri vállalkozó
Szakonyi Péter | 2020. november 20. 11:02
Sikeresen jutatta be a termékeit egy sor kiskereskedelmi láncba az Absolut Product Kft. A “versenyképes” áron szállított árucikkeket gyártó cég mögött egy olyan üzletember sejlik fel, aki az elmúlt években több tucat társaságot vitt jégre, s akit eltiltottak a vállalatvezetéstől is. Egykori cégeinek adótartozása pedig megközelíti az egymilliárd forintot.
Vállalat Kilábalás a válságból - újabb kedvező jelet láthatunk, ezúttal a cégfelvásárlási piacon
Király Béla | 2020. november 20. 05:25
A válság hatására befagyott a vállalati felvásárlások globális piaca, ám az elmúlt napokban óriási pezsgésnek lehettünk szemtanúi. A jelek szerint a befektetők megnyugodtak, ami a kilábalás újabb jele lehet.
Vállalat Bértárgyalások: nem lesz könnyű menet
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 19. 18:34
Bizonytalanok a munkáltatók, béremelésben sem nagyon gondolkodnak.
Friss
hírlevél