<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mintegy 15 milliárd forintot vont be az informatikai cég az MNB Növekedési Kö9tvényprogramja (NKP) keretében.

A 4iG Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (NKP) sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A felajánlott mennyiség névértéken 15 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat pedig 15,45 milliárd forint volt.

A tőkepiaci társaság az ajánlatokat elfogadta, így az aukción összesen 15,45 milliárd forint forrást vont be, melyet az előzetes bejelentésének megfelelően a tervezett hazai és régiós akvizíciós tevékenységére kíván fordítani.

Boldog lehet Jászai Gellért (jobbra), a 4iG vezérigazgatója (fotó: MTI)Boldog lehet Jászai Gellért (jobbra), a 4iG vezérigazgatója (fotó: MTI)

A 4iG Nyrt. tájékoztatása szerint az aukció eredményeként a kibocsátandó tíz éves futamidejű, 2,73 százalékos átlaghozamú vállalati kötvények március 29-én kerülnek forgalomba. A sikeres kötvénykibocsátási ügyletben befektetési szolgáltatóként az OTP Bank, jogi tanácsadóként, pedig az Oppenheim működött közre.

A korábban bejelentettekkel összhangban a 4iG a kötvénykibocsátásból származó forrást hazai és régiós expanziójához kívánja felhasználni. A társaság vállalásának megfelelően a kibocsátást követő 90 napon belül kezdeményezi a kötvények regisztrációját a Budapesti Értéktőzsde által működtetett Xbond multilaterális kereskedési rendszerben.

A 4iG idén februárban teljesítette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában szereplő feltételeket. A jegybank megbízásából a vizsgálatot végző Scope Ratings az informatikai vállalatot kibocsátóként BB-/stabil, a társaság adósságkitettségét pedig BB- kategóriába sorolta. A hitelminősítés során a független, német központú intézet a 4iG magyar informatikai piac kulcsfontosságú szegmenseiben betöltött stabil helyzetét vette figyelembe.

A Scope Ratings március 4-én jelentette be, hogy a 4iG Nyrt. kibocsátói és fedezetlen adósságára vonatkozó minősítését is felülvizsgálja, és kilátásba helyezte a társaság felminősítését. Az elemzőcég a döntését a 4iG által bejelentett Hungaro DigiTel akvizíciójával indokolta, melynek sikeres lezárása kedvezően hathat a tőkepiaci társaság üzleti kockázati profiljára.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat 1500 milliárdos ajánlat érkezett a Budapest Airportért
Privátbankár.hu | 2021. október 16. 11:46
A magyar kormány vezette konzorcium újabb ajánlatot adott a budapesti repülőtérre.
Vállalat Eladta két ausztriai szállodáját a Hunguest Hotels
Privátbankár.hu | 2021. október 15. 19:14
Az Opus Global a tőzsde honlapján tette közzé az erről szóló tájékoztatást.  
Vállalat Két vállalat is túlszárnyalta a Teslát, persze hogy kínaiak
Király Béla | 2021. október 12. 18:57
Abban ma már mindenki egyetért, hogy az elektromos autók jelenti a jövőt. Az viszont nagy kérdés, hogy ezen a piacon mely cégek lesznek a legnagyobbak. A tőzsdei értékítélet szerint egyértelműen a Tesla a favorit, ám a tradicionális autógyártók is jönnek fel. Arról nem beszélve, hogy van két kínai vállalat is, amelyek igen látványosan nőnek, egyes elemzők őket tartják a Tesla legnagyobb riválisainak.
Vállalat Magyar-cseh banki szoftveres cég alakult
MTI | 2021. október 12. 17:20
Egyesült a magyar W.UP digitális banki fejlesztő cég és a cseh székhelyű Banking Software Company (BSC), a felek a szükséges hatósági jóváhagyások birtokában Finshape néven új cégcsoportot hoznak létre a nemzetközi terjeszkedés elősegítésére.
Vállalat Új üzemrészt avattak a Béres Zrt.-nél
MTI | 2021. október 12. 15:23
Új gyártó részleg kezdte meg működését a szolnoki Béres Gyógyszergyárban.
Vállalat A sikeres céges jövő záloga: kiberbiztonsági és ipar 4.0-s fórumot rendez a 4iG
PR | 2021. október 12. 15:05
A gyártás két aktuális slágertémája nem olyasvalami, amiről egy felelős vállalatvezető le akarna maradni. Együtt hatékonyabb termelést, megtakarításokat, fenntarthatóságot, biztonságot és kiszámíthatóságot garantálnak.
Vállalat Izraelben terjeszkedhet a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. október 12. 08:11
A Space-Communication nevű vállalat kerülhet az informatikai társaság és az Antenna Hungária Zrt. közös cégének a tulajdonába.
Vállalat Jócskán megnehezítette a vendéglátósok életét a kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 14:24
Szeptember elseje óta él az a rendelet, amely szakképesítéshez köt több konyhai munkát is.   
Vállalat Orbán Viktorék kimazsolázták a megszűnt állami trafikcég egyes feladatait
Csabai Károly | 2021. október 8. 05:38
A legfrissebb cégközlönyben megjelentek szerint az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tucatnyi tevékenysége közül hármat október 1-jén a Miniszterelnöki Kormányiroda vett át.
Vállalat Legjobb megoldást csak egy megállapodás hozhat
PR | 2021. október 7. 14:53
Tudja, hogyan érdemes reagálni a követeléskezelő megkeresésére, ha a legjobbat akarja kihozni a helyzetből? És azt, hogy mit ne csináljon, ha nem akar többet fizetni, mint amennyit amúgy is muszáj? Ugyan a követeléskezelő nem verőember, aki lesötétített autóval érkezik, és nem is végrehajtó, aki a plazmatévénkkel távozik, de az sem megoldás, ha nem foglalkozunk a megkeresésével, mert nem igaz, hogy úgysem tehet semmit.
Friss
hírlevél
depositphotos