Növekedési Kötvényprogram
Vállalat Az MNB még több pénzt önt a Növekedési kötvényprogramba
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 12. 17:03
A monetáris tanács döntése alapján január 13-i hatállyal 750 milliárd forintról 1150 milliárd forintra emelkedik a Növekedési kötvényprogram keretösszege, és módosulnak a program feltételei - közölte a honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Vállalat 11 milliárdhoz jutott a Vajda-Papír az MNB programjában
Privátbankár.hu | 2020. november 13. 07:40
Jelentős forráshoz jutott a családi tulajdonban lévő cég. 
Vállalat Újabb 20 milliárdhoz jut Garancsi István cége az MNB hátszelével
Király Béla | 2020. október 29. 10:55
A Magyar Nemzeti Bank által tavaly indított Növekedési Kötvényprogram 2019 őszén több kormányközeli céget megmozgatott, és több tízmilliárd forint értékben bocsátottak ki kötvényeket. Úgy tűnt azonban, hogy a járvány ezen a területen is törést hozott, ám az elmúlt napokban fordult a kocka, és a MOL Fehérvár FC tulajdonosának, Garancsi Istvánnak az építőipari cége újabb kötvénykibocsátást jelentett be.
Részvény / Deviza / Áru Nagy Márton nem nyúlna a MÁP Plusz kamatához
Csabai Károly | 2019. december 17. 17:07
Ekként foglalt állást a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az elmúlt hetekben felhevült vitában.
Vállalat 29 milliárd tőkéhez jutott a Hell Energy
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 15:22
Sikeresen zajlott a Hell Energy kötvénykibocsátási aukciója - közölte a társaság.
Állampapír / Kötvény Jegybanki forrásból cserélheti olcsóbbra bankhiteleit Orbán Viktor vejének cége
Privátbankár.hu | 2019. november 20. 15:37
A ma megtartott aukción a Tiborcz István közvetett többségi tulajdonában lévő Appeninn Holding Vagyonkezelő Nyrt. 20,1 milliárd forint értékben értékesített növekedési kötvényeket.
Részvény / Deviza / Áru Szépen kereshetett, aki hitt az Alteoban
Csabai Károly | 2019. november 11. 17:30
Az alternatív energiaszolgáltató tőzsdei részvénye 40 százalékkal kerül többe most, mint 2017 elején, amikor megkezdődött a társaság hároméves stratégiájának megvalósítása. Ebből az alkalomból érdemes visszatekinteni, alaposabban beleásni magunkat a részletekbe.
Vállalat Év végéig 60 milliárdnyi tőke áramlik a 4iG-be
Privátbankár.hu | 2019. október 31. 08:45
A Növekedési Kötvényprogram mellett Jászai Gellért a cégén keresztül is betesz még 30 milliárdot.
Részvény / Deviza / Áru BB- besorolást kapott a 4iG
Privátbankár.hu | 2019. október 30. 15:49
A 4iG Nyrt. teljesítette a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel előfeltételeként a szükséges független hitelminősítési eljárást.
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrinc és Orbán veje milliárdokat kér a befektetőktől
Csabai Károly | 2019. október 16. 10:30
A tulajdonukban lévő Appeninn Vagyonkezelő Nyrt. november 5-ére összetrombitált rendkívüli közgyűlésén az igazgatóság legfeljebb 20 milliárd forint kötvény kibocsátásához kér felhatalmazást, amelynek 70 százalékát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jegyezheti le.
Makro / Külgazdaság Idehaza is fontos dátum október 31-e
Privátbankár.hu | 2019. október 14. 15:20
Mondhatni, magától értetődő, hogy pont a Takarékossági Világnapon zárul le a takarékok integrációja. Az már kevésbé logikus, hogy ugyaneddig a napig kell a pénzintézeti ügyfeleknek egyeztetniük az adataikat a szolgáltatójukkal. Hol tartunk most ezekben az ügyekben? – ezek foglalkoztatták kollégánkat hétfő reggel. No meg az, hogy hány cég férhet még bele a jegybanki növekedési kötvényprogramba?
Állampapír / Kötvény Zöld jelzés az Appeninn növekedési kötvényeinek
Csabai Károly | 2019. október 1. 11:00
Az elnyert pozitív hitelminősítés alapján az év végéig 20 milliárd forint értékben dobhatja piacra a hitelviszonyt megtestesítő papírjait.
Állampapír / Kötvény Közel 30 milliárd forintnyi növekedési kötvényt adott el a Mol
Csabai Károly | 2019. szeptember 20. 13:33
A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint a Mol Nyrt. ma sikeres kötvényaukciót tartott intézményi befektetők részére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogram keretein belül.
Állampapír / Kötvény Újabb Mészáros Lőrinc-érdekeltség bocsáthat ki növekedési kötvényeket
Csabai Károly | 2019. szeptember 19. 13:30
A cégbirodalom központja, az Opus Global Nyrt., valamint az attól önállósodni próbáló, ám – ha közel egytized részben, de – még mindig az Opus által tulajdonolt 4iG Nyrt. után a Magyarország legnagyobb gázelosztója, a Tigáz Zrt.-ről – amelyben az Opus kisebbségi tulajdonos – derült ki, hogy szívesen vonna be forrást a jegybanki program keretében hitelpapírok értékesítéséből.
Állampapír / Kötvény Megvan az újabb növekedési kötvényes
Csabai Károly | 2019. szeptember 18. 12:08
A Budapesti Értéktőzsdén szereplő AutoWallis a papírok kibocsátához szükséges minősítést már megkapta, de még nem döntötte el, hogy a többféle forrásbevonási lehetőség közül a növekedési kötvényeket választja-e.
Részvény / Deviza / Áru Megúsztuk a zuhanást, de pattanásig feszült a hangulat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 17. 11:40
Hétfőn az olajár megugrása miatt többen tartottak attól, hogy komolyabb eséseket láthatunk a tőzsdéken, azonban kisebb mínuszokkal megúsztuk. A hangulat viszont továbbra is ideges, elindulatok olyan híresztelések is, hogy akár súlyosabb fegyveres konfliktusba is torkollhat a hétvégi szaúdi támadás.
Állampapír / Kötvény Először vásárolt az MNB növekedési kötvényt
Csabai Károly | 2019. szeptember 16. 15:39
A Pannonia Bio Zrt. 15 milliárd forint értékű, tízéves futamidejű, 2,4 százalékos éves kamatozású papírjaiból vett a jegybank, hogy mennyit, azt nem hozta nyilvánosságra.
Vállalat Jászai Gellért 4iG-jét nemsokára a jegybank is megtámogatja
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 8. 09:26
A vállalat közölte, hogy jelentkezik az MNB Növekedési Kötvényprogramjába.
Vállalat Kisebb vállalatoknak is jó lehetőség az MNB Növekedési Kötvényprogramja
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 4. 16:59
Az MNB tavasszal bejelentett 300 milliárd forintos Növekedési Kötvényprogramja (NKP) akár 15 nagy vállalatcsoportnak biztosíthatja a növekedéshez szükséges forrást. Ugyanakkor valószínű, hogy a forrást nem csak nagyvállalatok, hanem akár tucatnyi kisebb méretű vállalat is igénybe fogja venni, és az általuk kibocsátott kötvények jelentős hányadát a BÉT friss Xbond piacára fogják bevezetni.
Vállalat Megérkeztek a részletes információk az MNB újabb nagy dobásáról
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 10:37
2019. július 1-jén elindul a Magyar Nemzeti Bank vállalati kötvényvásárlási programja, melynek részletes feltételeit a ma közzétett terméktájékoztató tartalmazza. A program paramétereit a jegybank a bankszektor szereplőivel egyeztetve alakította ki, nagy mértékben támaszkodva az Európai Központi Bank vállalatikötvény-vásárlási programjának feltételeire és gyakorlatára. A program keretében a jegybank 300 milliárd forint keretösszeg erejéig vásárol hazai székhelyű, nem-pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket.
Makro / Külgazdaság 300 milliárdot szór ki az MNB a hazai cégeknek
Privátbankár.hu | 2019. március 26. 17:19
Az utóbbi években a hazai vállalati kötvénypiac mélypontra került, pedig az ilyen forrásbevonás jó alternatíva lehetne a cégeknek. Az MNB új programja segíthet.
Friss
hírlevél