Növekedési Kötvényprogram
Vállalat Kifújt a jegybank kötvényprogramja, kimerült a keret 
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 07:17
Április végére kimerült a 2019 nyarán elindított jegybanki Növekedési kötvényprogram (Nkp) 1550 milliárd forintos keretösszege.
Makro / Külgazdaság Mostantól érdemes figyelni, ki kit vesz meg a hazai építőiparban 
Mester Nándor | 2021. november 23. 05:21
Annyira nagy a nyomás az építőiparon, hogy megszaporodhat az elhulló kisebb cégek száma. Könnyű prédák lehetnek ezek a nagyobb portfóliót építőknek vagy a telekre vadászó vállalatoknak.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsde 30 százalékát vinné tőzsdére az MNB, meg bankokat, biztosítókat is 
Eidenpenz József | 2021. október 28. 10:18
Az MNB még novemberben ajánlást készít bankoknak, biztosítóknak, hogy részvényeiket vigyék tőzsdére. A tőzsde tőzsdére vitele is a legfontosabb célok közé tartozik, a jegybank a BÉT 30 százalékának megfelelő részvénycsomagot tervez piacra dobni. A Növekedési Kötvényprogram a jegybank mérlegszűkítése közepette sem szűnik meg – hangzott el a BÉT50 konferencián.
Ingatlan Túljegyezték a NER egyik oszlopos építőipari tagjának a kötvényeit 
Privátbankár.hu | 2021. október 21. 10:30
Az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében megtartott aukción közel 30 milliárd forint új forrást vont be a kormány egyik nagy barátjának számító Bayer Construct.
Vállalat MVM: sikeres volt az 55 milliárd forintos kötvényaukció 
MTI | 2021. szeptember 1. 18:04
Első közvállalatként 55 milliárd forint névértékű aukciót hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési kötvényprogram (NKP) keretében az MVM Zrt. szerdán.
Makro / Külgazdaság Kevesebb állampapírt, viszont több növekedési kötvényt vesznek Matolcsy Györgyék 
Csabai Károly | 2021. augusztus 24. 15:51
Erről is döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa mai ülésén, amelyen a jegybanki alapkamatot 30 bázisponttal, 1,5 százalékra emelte. A júniusi 5,3-ról júliusra 4,6 százalékosra lassult infláció Virág Barnabás monetáris politikáért felelős alelnök közlése szerint az ősszel újra felgyorsulhat, s novemberben még a júniusinál is nagyobb szintet érhet el. 
Vállalat Óriási beruházásra készül a Hell Energy 
Király Béla | 2021. július 21. 15:46
A Scope Ratings által végzett minősítés alapján a Hell Energy Kft. B+ besorolást kapott, ami megnyitja az utat a vállalat előtt egy újabb, a Növekedési Kötvényprogram keretében végzett kötvénykibocsátáshoz. A vállalat ebből egy nagyszabású, 80 milliárdos beruházást valósítana meg.
Pénzügyi szektor A NER-es cégek dominálnak Matolcsy Györgyék kötvényprogramjában 
Csabai Károly | 2021. július 6. 05:28
A két évvel ezelőtt elindult növekedési kötvényprogramban közel 60 hazai vállalat jutott forráshoz, összesen csaknem 1380 milliárd forintos értékben, 6-11 év közötti lejáratra, 3 százalék alatti átlaghozammal. A döntő többség élt azzal a lehetőséggel, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piacra dobott mennyiség akár 70 százalékát is megvehette. Május végéig az MNB összesen mintegy 720 milliárd forintnyi növekedési kötvénnyel gazdagodott, ami azt jelenti, hogy az 1150 milliárdos keretéből a jegybanknak még bőven maradt lehetősége vásárolni.
Ingatlan Külföldön is bevásárolna az Otthon Centrum a friss pénzből 
Privátbankár.hu | 2021. április 20. 15:21
Egyebek mellett külföldi felvásárlásokat hajtana végre az Otthon Centrum a most kibocsátott kötvényekből bejövő pénzből.
Állampapír / Kötvény Habzsolja a vállalati kötvényeket az MNB - vajon kiktől vesz megint? 
Mester Nándor | 2021. március 27. 05:38
Megint újabb vállalati kötvények kerülhetnek az MNB-hez az általa indított Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében. Az egyik legnagyobb hazai építőipari és ingatlanfejlesztő cégcsoport, a KÉSZ ugyanis bejelentette, hogy májusban 20 milliárd forint értékben szeretne kötvényeket kibocsátani, ennek egy részét az MNB fogja megvásárolni. Előzőleg több jelentősebb ingatlanos és építőipari cég, valamint nagy vagyonkezelő vállalat is hasonló módon jutott friss forráshoz, azok egy részét felvásárlásra és kapacitás bővítésre fordították.   
Vállalat Sikeres volt a 4iG kötvényaukciója 
Privátbankár.hu | 2021. március 25. 17:21
Mintegy 15 milliárd forintot vont be az informatikai cég az MNB Növekedési Kö9tvényprogramja (NKP) keretében.
Állampapír / Kötvény Csavart egyet a Növekedési Kötvényprogramon az MNB 
Privátbankár.hu | 2021. március 9. 17:58
Hamarosan közvállalatok kötvényeit is elkezdik vásárolni, szigorúan a másodpiacon - a többi vállalat esetében pedig az eddigiekkel ellentétben akár egy adott kötvénysorozat 50 százalékánál nagyobb állományt is megvásárolhtnak.
Vállalat A 4iG 15 milliárd forintot vonna be az MNB programjában 
Privátbankár.hu | 2021. február 8. 12:09
Ez a második nekifutása az informatikai cégnek, eredetileg 2019 végén került volna sor a kibocsátásra, de akkor a cél, a TSystems megvételének meghiúsulása miatt ez lekerült a napirendről. A most betervezett 15 milliárd forintból Magyarországon, valamint Közép- és Kelet-Európában terjeszkedne tovább a 4iG.
Vállalat Az MNB még több pénzt önt a Növekedési kötvényprogramba 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 12. 17:03
A monetáris tanács döntése alapján január 13-i hatállyal 750 milliárd forintról 1150 milliárd forintra emelkedik a Növekedési kötvényprogram keretösszege, és módosulnak a program feltételei - közölte a honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Vállalat 11 milliárdhoz jutott a Vajda-Papír az MNB programjában 
Privátbankár.hu | 2020. november 13. 07:40
Jelentős forráshoz jutott a családi tulajdonban lévő cég. 
Vállalat Újabb 20 milliárdhoz jut Garancsi István cége az MNB hátszelével 
Király Béla | 2020. október 29. 10:55
A Magyar Nemzeti Bank által tavaly indított Növekedési Kötvényprogram 2019 őszén több kormányközeli céget megmozgatott, és több tízmilliárd forint értékben bocsátottak ki kötvényeket. Úgy tűnt azonban, hogy a járvány ezen a területen is törést hozott, ám az elmúlt napokban fordult a kocka, és a MOL Fehérvár FC tulajdonosának, Garancsi Istvánnak az építőipari cége újabb kötvénykibocsátást jelentett be.
Részvény / Deviza / Áru Nagy Márton nem nyúlna a MÁP Plusz kamatához 
Csabai Károly | 2019. december 17. 17:07
Ekként foglalt állást a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az elmúlt hetekben felhevült vitában.
Vállalat 29 milliárd tőkéhez jutott a Hell Energy 
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 15:22
Sikeresen zajlott a Hell Energy kötvénykibocsátási aukciója - közölte a társaság.
Állampapír / Kötvény Jegybanki forrásból cserélheti olcsóbbra bankhiteleit Orbán Viktor vejének cége 
Privátbankár.hu | 2019. november 20. 15:37
A ma megtartott aukción a Tiborcz István közvetett többségi tulajdonában lévő Appeninn Holding Vagyonkezelő Nyrt. 20,1 milliárd forint értékben értékesített növekedési kötvényeket.
Részvény / Deviza / Áru Szépen kereshetett, aki hitt az Alteoban 
Csabai Károly | 2019. november 11. 17:30
Az alternatív energiaszolgáltató tőzsdei részvénye 40 százalékkal kerül többe most, mint 2017 elején, amikor megkezdődött a társaság hároméves stratégiájának megvalósítása. Ebből az alkalomból érdemes visszatekinteni, alaposabban beleásni magunkat a részletekbe.
Vállalat Év végéig 60 milliárdnyi tőke áramlik a 4iG-be 
Privátbankár.hu | 2019. október 31. 08:45
A Növekedési Kötvényprogram mellett Jászai Gellért a cégén keresztül is betesz még 30 milliárdot.
Részvény / Deviza / Áru BB- besorolást kapott a 4iG 
Privátbankár.hu | 2019. október 30. 15:49
A 4iG Nyrt. teljesítette a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel előfeltételeként a szükséges független hitelminősítési eljárást.
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrinc és Orbán veje milliárdokat kér a befektetőktől 
Csabai Károly | 2019. október 16. 10:30
A tulajdonukban lévő Appeninn Vagyonkezelő Nyrt. november 5-ére összetrombitált rendkívüli közgyűlésén az igazgatóság legfeljebb 20 milliárd forint kötvény kibocsátásához kér felhatalmazást, amelynek 70 százalékát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jegyezheti le.
Makro / Külgazdaság Idehaza is fontos dátum október 31-e 
Privátbankár.hu | 2019. október 14. 15:20
Mondhatni, magától értetődő, hogy pont a Takarékossági Világnapon zárul le a takarékok integrációja. Az már kevésbé logikus, hogy ugyaneddig a napig kell a pénzintézeti ügyfeleknek egyeztetniük az adataikat a szolgáltatójukkal. Hol tartunk most ezekben az ügyekben? – ezek foglalkoztatták kollégánkat hétfő reggel. No meg az, hogy hány cég férhet még bele a jegybanki növekedési kötvényprogramba?
Állampapír / Kötvény Zöld jelzés az Appeninn növekedési kötvényeinek 
Csabai Károly | 2019. október 1. 11:00
Az elnyert pozitív hitelminősítés alapján az év végéig 20 milliárd forint értékben dobhatja piacra a hitelviszonyt megtestesítő papírjait.
Állampapír / Kötvény Közel 30 milliárd forintnyi növekedési kötvényt adott el a Mol 
Csabai Károly | 2019. szeptember 20. 13:33
A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint a Mol Nyrt. ma sikeres kötvényaukciót tartott intézményi befektetők részére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogram keretein belül.
Állampapír / Kötvény Újabb Mészáros Lőrinc-érdekeltség bocsáthat ki növekedési kötvényeket 
Csabai Károly | 2019. szeptember 19. 13:30
A cégbirodalom központja, az Opus Global Nyrt., valamint az attól önállósodni próbáló, ám – ha közel egytized részben, de – még mindig az Opus által tulajdonolt 4iG Nyrt. után a Magyarország legnagyobb gázelosztója, a Tigáz Zrt.-ről – amelyben az Opus kisebbségi tulajdonos – derült ki, hogy szívesen vonna be forrást a jegybanki program keretében hitelpapírok értékesítéséből.
Állampapír / Kötvény Megvan az újabb növekedési kötvényes 
Csabai Károly | 2019. szeptember 18. 12:08
A Budapesti Értéktőzsdén szereplő AutoWallis a papírok kibocsátához szükséges minősítést már megkapta, de még nem döntötte el, hogy a többféle forrásbevonási lehetőség közül a növekedési kötvényeket választja-e.
Részvény / Deviza / Áru Megúsztuk a zuhanást, de pattanásig feszült a hangulat 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 17. 11:40
Hétfőn az olajár megugrása miatt többen tartottak attól, hogy komolyabb eséseket láthatunk a tőzsdéken, azonban kisebb mínuszokkal megúsztuk. A hangulat viszont továbbra is ideges, elindulatok olyan híresztelések is, hogy akár súlyosabb fegyveres konfliktusba is torkollhat a hétvégi szaúdi támadás.
Állampapír / Kötvény Először vásárolt az MNB növekedési kötvényt 
Csabai Károly | 2019. szeptember 16. 15:39
A Pannonia Bio Zrt. 15 milliárd forint értékű, tízéves futamidejű, 2,4 százalékos éves kamatozású papírjaiból vett a jegybank, hogy mennyit, azt nem hozta nyilvánosságra.
Vállalat Jászai Gellért 4iG-jét nemsokára a jegybank is megtámogatja 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 8. 09:26
A vállalat közölte, hogy jelentkezik az MNB Növekedési Kötvényprogramjába.
Vállalat Kisebb vállalatoknak is jó lehetőség az MNB Növekedési Kötvényprogramja 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 4. 16:59
Az MNB tavasszal bejelentett 300 milliárd forintos Növekedési Kötvényprogramja (NKP) akár 15 nagy vállalatcsoportnak biztosíthatja a növekedéshez szükséges forrást. Ugyanakkor valószínű, hogy a forrást nem csak nagyvállalatok, hanem akár tucatnyi kisebb méretű vállalat is igénybe fogja venni, és az általuk kibocsátott kötvények jelentős hányadát a BÉT friss Xbond piacára fogják bevezetni.
Vállalat Megérkeztek a részletes információk az MNB újabb nagy dobásáról 
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 10:37
2019. július 1-jén elindul a Magyar Nemzeti Bank vállalati kötvényvásárlási programja, melynek részletes feltételeit a ma közzétett terméktájékoztató tartalmazza. A program paramétereit a jegybank a bankszektor szereplőivel egyeztetve alakította ki, nagy mértékben támaszkodva az Európai Központi Bank vállalatikötvény-vásárlási programjának feltételeire és gyakorlatára. A program keretében a jegybank 300 milliárd forint keretösszeg erejéig vásárol hazai székhelyű, nem-pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket.
Makro / Külgazdaság 300 milliárdot szór ki az MNB a hazai cégeknek 
Privátbankár.hu | 2019. március 26. 17:19
Az utóbbi években a hazai vállalati kötvénypiac mélypontra került, pedig az ilyen forrásbevonás jó alternatíva lehetne a cégeknek. Az MNB új programja segíthet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG