<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elkerülhetetlen volt a lépés, ha meg akarnak felelni a számviteli jogszabályoknak és biztosítani akarják a cég jövőjét. Márpedig ez nem is lehet kérdés, mivel az RM International Zrt. részt vesz a Budapest-Belgrád gyorsvasút-építés projektjében.

Az RM International Kft.-ről egyelőre nehéz volt elmondani azt, hogy fel lenne készülve a 750 milliárd forint értékű projektre, ami a Budapest-Belgrád gyorsvasút megépítését jelenti. Mint arról lapunk is írt, a 2019-es beszámoló alapján még rosszabb bőrben volt a cég, mint egy évvel korábban, pedig akkor sem alakultak szépen a számok. Végeredményben 7,8 millió forint veszteséget könyveltek el, az előző évi 178 milliós mínusz után. Így a cég eredetileg csekély saját tőkéje tetemes mínuszba fordult. Tavaly kicsivel több mint -180 millió forint volt.

Igaz, projektcégről beszélünk, tehát amíg nem történnek meg az első kapavágások, addig alapfokozaton pörög a cég, ami azt jelenti, hogy a kiadásokat sincs miből fedezni. Ez veszteséget generál, a veszteség pedig számszakilag apasztja a cég saját tőkéjét, ami a hatályos jogszabályok alapján nem lehet két egymást követő évben mínusz tartományban. A tulajdonosoknak kell beavatkozni.

Az RM International Zrt. esetében a tulajdonosok Mészáros Lőrinc két régi, közbeszerzéseken kiválóan szereplő cége, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az R-Kord Kft. Június végén a kialakult helyzet megoldásáról döntöttek. A negatív saját tőke rendezésének több módja is van a pótbefizetéstől kezdve a tőkeemelésig,

Mészáros Lőrincék azonban ázsiós tőkeemelést hajtottak végre mégpedig 190 millió forint értékben összesen - találtunk rá a cégbírósági papírok között.

Az ázsiós tőkeemelés egyszerűen fogalmazva annyit tesz, hogy a befizetett pénz egy része a cég a jegyzett tőkéjét növeli, a másik (jelentősebb) része pedig a tőketartalékba kerül.

A 190 millió forintot a két tulajdonos cég egyenlő arányban megosztva biztosította az RM számára. A Mészáros és Mészáros Kft. valamint az R-Kord Kft. is 95-95 millió forintot utalt a cégnek. A teljes összegből - mint az már a társaság cégkivonatából kiderült - 1 millió forinttal emelték a jegyzett tőkét, így az 6 millióra nőtt. A maradék 189 millió forint pedig az ázsiós tőkeemelés szabályai szerint a tőketartalék sorra kerülhetett, aminek majd csak a jövő évben leadott 2020-as beszámolóban lesz nyoma.

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
Vállalat Gördülő Generációk
PR | 2023. január 27. 10:57
Megvásárolta az ország egyik meghatározó magyar tulajdonú flottakezelő cégét az AutoWallis. Az idén harminc éves Nelson Flottalízing Kft-re egy jelentős átalakulási folyamatot követően tett ajánlatott a tőzsdén jegyzett társaság. A Nelson korszerűsítését követő tulajdonváltás ötlete egy fiatal, 29 éves menedzserhez köthető - aki cseppet sem véletlenül került a céghez.
Vállalat Enged a Google az uniós hatóságok nyomásának
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 16:50
A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben - közölte a versenyhatóság.
Vállalat Nagyot húzott a Tesla tavaly év végén
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 08:40
Rekordnyereséget jelentett a Tesla Inc. amerikai elektromos járműgyártó a tavalyi utolsó negyedévről.
Vállalat Erős pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak
Natív tartalom | 2023. január 25. 13:28
Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet. Balogh Péterrel, a Magyar Bankholding nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Vállalat Nagyot fékezett Bill Gates szeme fénye
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 09:22
A Microsoft negyedéves profitja 13 százalékkal csökkent.  
Vállalat Újabb önkéntes pénztár tűnt el a süllyesztőben
Csabai Károly | 2023. január 23. 14:21
Közel tíz évig tartó felszámolási eljárás után törlik a Prémium Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztárt.
Vállalat Putyin nem engedi, hogy földbe álljanak az orosz légitársaságok
Mester Nándor | 2023. január 19. 19:39
De egyre aggasztóbb a forgalom csökkenése és az alkatrészhiány.
Vállalat "Az A38-ban az a zseniális, hogy városi közegben úgy tud működni, hogy egyáltalán nem zavarja a környezetét." Váncza László, az A38 tervezője
PR | 2023. január 19. 18:52
Nemrég nyerte meg Média Építészeti Díjat épület kategóriában, Príma díjban részesült, és a Prima Primissima jelöltje Váncza László építész, akit azonban itt, mint az A38 Hajó megalkotóját kérdeztük a Hajó 20. születésnapja alkalmából.
Vállalat Nagy nyertesek, még nagyobb vesztesek: ezek a világ legértékesebb márkái
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 10:52
Az Amazon lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2023-es Global 500 ranglistája alapján.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG