<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Ismét vért kívánt a robotpilóta, ezúttal két férfi az áldozat.

Alig tért magához a világ az után, hogy a Tesla megszellőztette egy két hónappal ezelőtt történt halálos kimenetelű baleset részleteit, az önvezető mód ismét karambolt okozott – ezúttal egy Model X-ben.

Az autó két utasa Pennsylvania államban, Pittsburghtől nagyjából 160 kilométerre utazott robotpilóta üzemmódban, amikor a kocsi a szalagkorlátnak ütközött, majd megpördült és fejre állt, írja az engadget.net. A Detroit Free Press értesülése szerint az autót a világ legnagyobb műkereskedője, Albert Scaglione vezette, mellette a veje ült. A két férfi könnyebben sérült meg a balesetben.

Kié a felelősség?

A baleset kapcsán a Tesla vezér, Elon Musk azzal érvelt, hogy a cég minden balesetet kivizsgáltat – a halálos végezetűben ráadásul az amerikai járműbiztonsági hivatal is nyomoz – de meglátásuk szerint nem megfelelően volt bekapcsolva az önvezető mód a most július elsején összetört Model X-ben.

A végzetes baleset kapcsán ráadásul Musk megerősítette, hogy a technológia jelenleg még béta fázisban van, így a sofőrnek készen kell állnia arra, hogy adott esetben átvegye az uralmat a kocsi felett, amennyiben úgy látja, hogy a robotpilóta nem végzi megfelelően a dolgát. Ez lett a végzete a szerencsétlenül járt autóvezetőnek is, aki ahelyett, hogy az útra figyelt volna, az egyik Harry Potter filmet nézte a tabletjén. (Ez ráadásul felveti a kérdést, hogy mennyire tehető felelőssé egy film készítője vagy épp az írónő a balesetben.)

A részvényekkel sincs minden rendben

A hír megszellőztetése után ismét negatívba fordultak az autógyártó papírjai. A befektetői hangulatnak az sem kedvez, hogy ismét alulmúlta a saját céljait a Tesla, erről bővebben itt írtunk korábban. >>>

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Az IKEA kivonulása jót tesz az orosz piacnak?
Elek Lenke | 2022. október 1. 18:20
Az Oroszországban több mint 20 éve működő svéd lakberendezési óriás távozását az ottani fogyasztók súlyos veszteségként élik meg, ugyanakkor az orosz bútorpiacnak lehet, hogy ezzel jót tesznek, mert nő a forgalmuk, miközben előbb-utóbb kénytelenek igazodni a svéd áruházlánc szabványaihoz, fogyasztóvédelmi gyakorlatához.
Vállalat Belép az űrtávközlésbe a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 20:47
A 4iG Nyrt. új megállapodást kötött az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának megvásárlási feltételeiről az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően - közölte a 4iG.
Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG