<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az UniCredit Jelzálogbank 23,2 milliárd forint (63,8 millió euró) értékű papírjával debütált e piaci szegmensben.

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. nyilvános aukció keretében sikeresen kibocsátotta első fix kamatozású, 10 éves lejáratúUCJBG 2031/A elnevezésű zöldjelzáloglevél (kibocsátott, zöldeszközzel fedezett kötvény) sorozatát. Az eredeti ajánlati összeg 20 milliárd forint volt, a nyilvános aukció keretében beérkezett ajánlatok összértéke 37,05 milliárd forint (101,8 millió euró egyenértékes) lett, amiből a bank 23,2 milliárd forintot (63,8 millió euró) fogadott el. Az aukció átlaghozama 3,66 százalék, ami 10 bázisponttal alacsonyabb a 10 éves forint bankközi kamatcsereügyletek (swapügyletek) kamatainál.

Sorra bújnak elő a zöld jelzáloglevelek. Fotó: depositphotosSorra bújnak elő a zöld jelzáloglevelek. Fotó: depositphotos

A kötvényeket az alábbi befektetői körök számára értékesítették:

  • Magyar Nemzeti Bank – 34 százalék,
  • Kereskedelmi bankok – 65 százalék,
  • Intézményi befektetők – 1 százalék.

Néhány nappal ezelőtt a Takarék Jelzálogbank vont be forrást zöld jelzáloglevelek értékesítéséből.

hirdetés

A kötvényből származó bevételeket olyan zöldeszközök finanszírozására fordítják, amelyeket az UniCredit Fenntartahatósági kötvénykeretprogramban (UniCredit Sustainability Bond Framework) meghatározott kritériumok alapján választanak ki. A keretprogram a Nemzetközi Tőkepiaci Szövetség (ICMA) által alkalmazott Zöldkötvény-alapelveken (Green Bond Principles) és Társadalmi kötvény alapelveken (Social Bond Principles), valamint a Fenntarthatósági kötvényirányleveken (Sustainability Bond Guidelines) alapszik. A Fenntarthatósági kötvénykeretprogram szándéka továbbá, hogy minden tőle telhető módon és a jelenleg lehetséges mértékig igazodjon az éghajlatváltozás mérséklésével és az ahhoz való alkalmazkodással kapcsolatos EU zöldkötvény-szabvány (EU GBS) és az európai uniós taxonómia (EU Taxonomy) felhatalmazáson alapuló törvény vonatkozó javaslataihoz. Ezen eszközök refinanszírozásával a bank az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési Céljainak (UNSDG) 7. (Megfizethető és tiszta energia) és 13. (Klímapolitika) céljai megvalósítását támogatja.

A kötvények kibocsátására az UniCredit Jelzálogbank 2021-2022 évi, 180 milliárd forint jelzáloglevél- és fedezetlenkötvény-kibocsátási programja keretében került sor – a Moody’s várható A1 minősítésével.

A zöldkötvényeket a Budapesti Értéktőzsdére vezetik be.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Jelentősen nőtt a GuideVision ügyfélportfóliója
PR | 2021. november 29. 17:00
A német prémium luxusautókat gyártó Daimlerrel kötött szerződés az Infosys és GuideVision elmúlt egy éves történetének legjelentősebb közös projektje. Az együttműködés kezdete óta eltelt egyetlen év alatt összesen 17 projekt indult. A növekvő megbízások miatt a GuideVision magyar irodájában 25%-os létszámbővüléssel terveznek.
Vállalat Egy új projekt segíthet a Covid-sújtotta turizmusnak, vendéglátásnak
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 12:31
A különböző területeken felszabaduló munkaerő és a turizmus-vendéglátás területén meglévő munkaerőhiány „összepárosítását” célozta meg egy 2018-ban elindított program, aminek eredményeit a Covid-sújtotta piacon is lehet hasznosítani.
Vállalat Több tízezer vállalkozás sorsa válik könnyebbé
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 09:39
Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium (PM) kiva-kalkulátora.
Vállalat Reszkess, Elon Musk: 300 ezer villanyautót fog ontani magából évente a Xiaomi új gyára
Litván Dániel | 2021. november 27. 18:55
A kínai óriáscég bejelentette, hogy Peking mellett építi fel elektromos autós divíziójának első üzemét, ahol évi 300 ezer autó készülhet majd.
Vállalat Kettős irányításra tér át a Poli-Farbe
Szakonyi Péter | 2021. november 27. 17:03
Visszalép az operatív feladatoktól Szabó Antal. A hazai piacon vezető festékipari cégének vezetését januárban adja át a cég két igazgatójának. A tavalyi csúcsév után idén csökken a vállalkozás árbevétele és nyeresége is.
Vállalat Hátrányos helyzetűek után is kaphatnak majd tapasztalatszerzést segítő támogatást a cégek
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 09:12
A jövő héten életbe lépő változtatást az ITM jelentette be, az állami hozzájárulás a szociális hozzájárulási adó összegének 100 százaléka is lehet.
Vállalat Mégsem olyan hatékony a koronavírus elleni pirula
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 08:03
A Merck tegnap közölt adatai jóval gyengébb hatásfokot mutatnak, mint a korábban közreadott számok.
Vállalat Garantiqa: kezességvállalási szándéknyilatkozat percek alatt
PR | 2021. november 26. 12:39
Kezességvállalási ügylettel még nem rendelkező hazai mikro- kis- és közepes vállalatok számára indította el a Garantiqa Direkt szolgáltatást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A Garantiqa Direkt lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődő kkv-k garanciaképességüket és annak összeghatárát egy egyszerű webes felületen és immáron mobiltelefonos applikáción keresztül, rendkívül gyorsan, percek alatt lekérdezhessék. A Garantiqa 2021 október végén már több, mint 2260 milliárd forintnyi hitel mögött áll ott kezességvállalásával.
Vállalat Mostantól egyszerűbben igényelhetnek kezességvállalási szándéknyilatkozatot a cégek
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 16:44
Kezességvállalási ügylettel még nem rendelkező hazai mikro- kis- és közepes vállalatoknak indította el új szolgáltatását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Vállalat Listázták a régiós óriásokat - hány magyar fért be közéjük?
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 12:14
Bár Közép- és Kelet-Európa 500 legnagyobb vállalatának árbevétele 2020-ban csökkent, a cégek jól alkalmazkodtak a járványhelyzethez. A térség legnagyobb vállalata továbbra is a lengyel olajmamut, a magyar nagyvállalatok közül csak a Mol és az Audi Hungaria fért bele a TOP 10-be.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló