<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Jelzáloglevél
Pénzügyi szektor Dacolt a koronavírus-járvánnyal a Takarék Jelzálogbank
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 18. 10:19
A kedvezőtlenebb első féléves gazdasági környezet ellenére is növelte eredményét.
Makro / Külgazdaság Megremegett a kisbefektetők keze a koronavírus-járvány hatására
Csabai Károly | 2020. június 10. 20:09
A háztartások 95 milliárd forinttal több értékpapírt adtak el áprilisban, mint amennyit vásároltak, amiben nyilvánvalóan közrejátszhatott a jövedelmi helyzet romlása, illetve az azzal kapcsolatos bizonytalanság, félelem.
Makro / Külgazdaság 50 milliárd forintért vett állampapírokat az MNB
MTI | 2020. május 5. 15:45
Elindult a jegybank állampapír-vásárlási programja, az első aukciós napon, kedden mintegy 50 milliárd forintnyi állampapírt vásárolt a Magyar Nemzeti Bank a honlapján közölt táblázat szerint.
Makro / Külgazdaság Már jövő kedden elkölthet 100 milliárdot az MNB állampapírokra
Csabai Károly | 2020. április 28. 17:12
Mindig a hozamok alapján döntik el, mely sorozatokból vesznek, elsőként a 10 év körüli lejáratúak kerülhetnek a zsákba.
Makro / Külgazdaság Állampapírok és jelzáloglevelek vásárlásába kezd az MNB május 4-étől
Privátbankár.hu | 2020. április 28. 15:17
A Monetáris Tanács mai döntése az MNB két héttel ezelőtti bejelentésével van összefüggésben, miszerint a gazdaság élénkítése céljából új forrással látják el a gazdaságot. 
Makro / Külgazdaság Az MNB a lakosságnak is hiteltörlesztési moratóriumot javasol
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 10:01
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a vállalatok mellett a lakossági ügyfelekkel szemben is alkalmazzanak törlesztési moratóriumot. Amennyiben a hazai bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést. 
Makro / Külgazdaság Hathetes csúcson a forint
Csabai Károly | 2019. október 22. 16:59
Noha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa semmilyen meglepetést nem okozott azzal, hogy változatlanul hagyta a 0,9 százalékos jegybanki alapkamatot, s közleményében további iránymutatás sem fedezhető fel, a forint euróval szembeni árfolyama hat hét után először a 330-as szint alá ment. Nem kizárt azonban, hogy a mostani erősödés pürrhoszinak bizonyul, miközben a 0,9 százalékos alapkamat akár 2021 végéig nem változhat.
Részvény / Deviza / Áru Az MKB mellett más bankok tőzsdére lépését is várják a BÉT vezetői
Privátbankár.hu | 2019. január 17. 14:45
Hosszú idő után az idén végre sor kerülhet banki nyilvános részvénykibocsátásra – jelentette ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója a mai BÉT Legek című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Szigorít az MNB: ettől lesz egészségesebb a lakáshitelezés?
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 11:12
Még nagyobb arányban kell jelzáloglevelet tenni a jelzáloghitelek mögé.
Pénzügyi szektor Eladás közben alapít jelzálogbankot az MKB?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 17. 15:45
Úgy fest, öt jelzálogbank biztosan működik majd Magyarországon - a legérdekesebb alapítású az épp eladásra készülő MKB Bank jelzálogbankja lehet.
Pénzügyi szektor Új veszélyeket hozott a forintosítás - nagyot lép a jegybank
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 10:37
Az árfolyamkockázat kiküszöbölése után mellékhatásként likviditási kockázatok jelentek meg - jönnek az új követelmények és jelzálogbankok.
Pénzügyi szektor A jegybank megint merészet húzna a hitelpiacon
Nagy László Nándor | 2015. április 8. 18:15
A jegybank úgy fest minden hazai banknak megengedné a jélzáloglevél-kibocsátást, ám ennek törvényi feltételeit meg kellene teremteni, ráadásul korántsem biztos, hogy érdemi megoldást jelentene az eszköz-forrás lejárati összhang megteremtésére.
Pénzügyi szektor Új módi: felminősítették az FHB papírjait
Privátbankár.hu | 2014. március 13. 14:18
A Moody's Investor Service az FHB Jelzálogbank Nyrt. által forgalomba hozott jelzáloglevelek hitelminősítését a korábbi "Ba3"-ról "Ba2"-re emelte - közölte az FHB csütörtökön a BÉT honlapján.
Pénzügyi szektor Hatalmas jelzálog-kibocsátást hirdetett az OTP Jelzálogbank
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 07:52
Az OTP Jelzálogbank ezermilliárd forint keretösszegű jelzáloglevél-kibocsátási keretprogramot jelentett be kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Pénzügyi szektor A Te megtakarított pénzedre van vajon biztosítás?
Eidenpenz József | 2012. március 7. 11:32
Március 1-től előírás, hogy azoknál a banki termékeknél, amelyeket az OBA véd, ezt jelölni kell a hirdetésekben és tájékoztató anyagokban. Az OBA egységes logó használatát írja elő, ezzel párhuzamosan viszont megszűnik a PSZÁF által vezetett nyilvántartás a biztosított termékekről. Az ügyfelek eddig nem mindig tudták, biztosítva van-e egyáltalán a pénzük.
Állampapír / Kötvény A felügyelet beszól az MNB-nek – lazulna a hitelezés biztonsága?
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 12:16
A jegybank fedezett forrásnyújtási és jelzálogkötvény-vásárlási programja erősítheti a hitelezést, de az aktivitás élénküléséhez a keresleti oldal bővülése is szükséges. A jelzálogpiac intézményi szerkezeti liberalizálásának nem láthatók az előnyei, a társadalmi költség viszont a piac prudenciális biztonságának lazulása volna a PSZÁF értékelése szerint.
Pénzügyi szektor Az MNB beadta a derekát, indul a magyar QE - felkurblizzák a hitelezést
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 10:01
A Magyar Nemzeti Bank kétéves lejáratú fedezett hitellel, új, univerzális jelzáloglevél-vásárlási program indításával és a fedezeti kör bővítésével kész ellensúlyozni a bankok hitelezési képességének az elmúlt időszakban megfigyelt gyengülését. Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a hitelezési hajlandóságra nincs behatása. A hitel márciusban indulhat, a jelzáloglevél-vásárlási programhoz parlamenti jóváhagyás kell.
Állampapír / Kötvény Már tíz százalék feletti hozammal kínál kötvényt az FHB
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 11:20
Három napon keresztül lehet jegyezni az FHB Forte 2014 nevű, közel három éves futamidejű banki diszkontkötvényeket a névérték 75,914 százalékán, amihez 10,3 százalékos hozam tartozik. A jelzálogbank legalább százmillió forint értékben bocsát ki jelzálogleveleket is, a papírokat aukción értékesítik. Kamatozásuk évi tíz százalék, minimálárat nem szabtak meg.
Pénzügyi szektor Leminősítette a Moody's az FHB jelzálogleveleit
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 10:45
A Moody’s Investor Service 2011. december 20. napján közzétette az FHB Nyrt. által forgalomba hozott jelzáloglevelek minősítésének változását.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos