<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bő két hét múlva már csak a központi trafikellátó szállíthat dohányárut a trafikokba, néhány nagy szereplő azonban nem hajlandó arra szerződni, hogy a versenytársai árulják az ő termékeiket is.

Csak 6 kereskedő szerződött le a trafikellátóval

Szerdáig hat dohányáru-nagykereskedővel kötött beszállítói szerződést az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) az új dohánypiaci szabályozás november elsejei hatályba lépése előtt. Az Alföld Tabak Kft.-vel, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-vel, a Continental Dohányipari Zrt.-vel, a Danczek Dohányipari Kft.-vel, a Tabán Trafik Zrt.-vel és a TTI Hungary Kft.-vel kötöttek szerződést.

"Sajnos egyes gyártók és importőrök - habár erre minden lehetőségük adott volt az elmúlt hetekben - vélelmezhetően összehangolt magatartásukkal, nem csatlakoztak ehhez" - írja az ODBE.

Amennyiben a még nem szerződött vállalatok saját üzleti döntésük alapján továbbra sem kívánnak megállapodást kötni az ODBE Kft.-vel, úgy a felelősség az esetlegesen kialakuló, hosszabb ideig tartó készlethiányokért kizárólag őket terheli - írták, hozzátéve: továbbra is várják a szerződni kívánó dohánytermék-nagykereskedőket.

Ki szeretné, hogy a versenytársa árulja a termékeit?

A British American Tobacco és a (Continental tulajdonában lévő) Tabán Trafik Zrt. végzi a dohány-kiskereskedelmi ellátási feladatokat november 1-jétől. A trafikok kizárólag ezektől az ellátóktól vásárolhatnak dohányterméket.

A létrejött szerződés értelmében a koncesszióra jogosult konzorcium 2015. november elsejétől az egész ország területén végzi a dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenységet. A koncesszió 20 évre szól.

A pályáztatásból kimaradt nagyvállalatok, az Imperial Tobacco Magyarország Kft., a JTI Hungary Zrt. és a Philip Morris Magyarország Kft. úgy vélik, a tervezett rendszer világosan és nyíltan hátrányosan megkülönbözteti a nem magyar tulajdonú vállalatokat.

Elfogadhatatlannak tartják azt a helyzetet, hogy átadják a termékeik értékesítése és disztribúciója feletti kontrolt, megosszák az árképzésükkel, készletállományukkal, az új piaci tevékenységeikkel kapcsolatos versenyjogilag érzékeny információkat, és saját termékeik kiszállítását közvetlenül két versenytársukra bízzák.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint viszont bárki pályázhatott volna a dohányellátó szerepére, az új rendszerben pedig gyorsabb és rugalmasabb lesz a dohányértékesítés.

Korábbi cikkeink a témában:

Hiába ígértek tízszeres pénzt: marad a trafikellátó
Erre mit lép az állam? Nagy pénzt ajánlanak a dohánygyárak
Mi lesz az elbocsátott dohányipari dolgozókkal? Itt egy érdekes javaslat
Számháború: hányan kerülnek utcára a trafikellátó miatt?
Áll a bál: két versenytárs árulja a többeik cigijét is

Két hét múlva kifogy az ország a Marlboróból?

15 napig párhuzamosan működik majd a két ellátási rendszer - azaz november 17-ig még a nagykereskedők is, azt követően pedig már csak az ODBE Kft. lesz jogosult dohánytermék kiszállítására.

Néhány márka, amit az eddig nem szerződött gyártók forgalmaznak Magyarországon: Marlboro, L&M, Davidoff, West, Symphonia, Camel, Benson & Hedges

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Csúcs Kupa: visszahódította a kupát az Országgyűlés válogatottja
Privátbankár.hu | 2021. október 18. 14:53
A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja megszakította a Magyar Újságírók Válogatott három évig tartott győzelmi sorozatát a vasárnapi megrendezett Csúcs Kupa kispályás labdarúgó tornán.
Vásárló Legfontosabb tudnivalók a tényleges tulajdonosi információk központi nyilvántartásáról
Márkázott tartalom | 2021. október 14. 08:53
Ez év június 3-án lépett hatályba a 2021. évi XLIII. törvény, melynek legfontosabb célja a társaságok tényleges tulajdonosának nyilvántartása.
Vásárló A képalapú keresés hatalmas trend
Márkázott tartalom | 2021. október 11. 16:26
Mit tegyünk, ha valamit keresünk az interneten, és csak egy kép vagy fotó áll a rendelkezésünkre? Az online óriáscégek és az e-kereskedelmi vállalatok az elmúlt néhány évben pontosan ezzel foglalkoztak. Hogy állnak jelenleg?
Vásárló Csúcsra ért az áremelkedés, rekordszinten a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. október 7. 15:26
Októberben idei csúcsára ért az éves áremelkedés mértéke: kétszámjegyű drágulást mértünk a hazai hipermarketekben. 24 ezer forint közelébe, mindenkori csúcsra emelkedett a havi nagybevásárlás ára; a drágulást továbbra is az étolaj és a margarin vezeti, te tucatnyi termék drágult 10 százalékot meghaladó mértékben tavaly októberhez képest.
Vásárló Még mindig nehéz helyzetben van a hazai turizmus
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 7. 09:52
Sokkal kevesebb külföldi turista nyaralt Magyarországon, mint a járvány előtt.
Vásárló Hullik a hajam… de mi köze ennek ahhoz, hogy COVID-os voltam?
Márkázott tartalom | 2021. október 6. 15:35
A hajhullásnak ezer és egy oka lehet. A szakemberek körében régóta ismert tény, hogy a súlyos lefolyású megbetegedéseket követően elkövetkezik egy olyan időszak, amikor azt tapasztalhatják a betegek, hogy erőteljesen hullani kezd a hajuk.
Vásárló Hogyan érdemes black friday alkalmával gyermekjátékokat vásárolni?
Márkázott tartalom | 2021. október 5. 16:46
Igaz még messzinek tűnhet a karácsony viszont aki szülő az tisztában van vele, hogy a black friday alkalmáig érdemes ezeket a játékokat már jó előre kiválasztani, hogy az adott napon már céltudatosan meg tudjuk rendelni pár kattintással. Ez a nap szinte kiszámíthatatlan csak sejteni lehet, hogy november vége.
Vásárló Vevőcsúcsot dönthet az idei Black Friday
Márkázott tartalom | 2021. október 4. 16:19
Egyre többen terveznek a Black Friday akcióival.
Vásárló Tudj meg mindent a PUL anyagokról!
Márkázott tartalom | 2021. október 4. 15:14
A PUL anyagok manapság egyre népszerűbbek a számos remek tulajdonságuk és széles körű felhasználásuk miatt. De hogy pontosan mit is érdemes tudni erről az anyagról, és honnan származik, azt máris eláruljuk cikkünkben!
Vásárló Időtálló ajándékok céges ügyfeleknek
Márkázott tartalom | 2021. október 4. 09:37
Ajándékozni öröm. Így van ez akkor is, amikor nem a szeretteinket, hanem a cégünk ügyfeleit szeretnénk meglepni valamivel. Igen ám, de mivel? Nagy dilemma, hiszen olyan ajándék kellene, ami egyedi, maradandó, és emlékezteti majd ránk is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos