<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

A magyarok által annyira kedvelt tartomány, Steiermark ezúttal jubileumi rendezvénnyel várta az újságírókat. Fél évszázada használják a zöld szívet, mint logót és szimbólumot, amely az utóbbi időben egyre aktuálisabbá vált, és mind sikeresebb lett.

Ebből az alkalomból Budapestre érkezett Stájerország Tartományi Idegenforgalmi Hivatalának vezetője, Erich Neuhold. Az egyes régiók szakemberei külön is bemutatták szűkebb hazájukat: Schladming-Dachsteinből Stefanie Drosg, Magas-Stájerországból Stefanie Zündl, a Termál- és Vulkánvidék képviseletében pedig Harald Wohnhas utazott a magyar fővárosba, hogy a sajtó képviselőit a tartomány nyári újdonságairól tájékoztassa.

Turisztikai rekord a járvány idején

A tartomány nem annyira szenvedte meg a járványt, nagyrészt éppen a magyaroknak köszönhetően, akik hűségesek maradtak az elmúlt két nehéz évben is Ausztriához. Bizonyára a jövőben is megmarad ez a bizalom – hallhattuk a bevezetőben - bár itt is felmentek az árak, de még így is jó ár-érték arányra számíthatnak az utazásukat most tervezők.
Olyannyira nem szenvedte meg a Covidot az ágazat, hogy tavaly több mint 7 millió vendégéjszakát rögzítettek a tartomány szállodáiban, ami abszolút rekord. Ez persze nemcsak a magyar vagy a környező országból érkező turistáknak köszönhető, hanem annak is, hogy Ausztriában szintén a belföldi turizmusra helyeződött a hangsúly,- külföldre nem is volt ajánlott a kiruccanás. Sok osztrák fedezett fel magának olyan tájakat és élményeket, amelyek számukra is újak voltak.

Rekord a járvány utánRekord a járvány után

Ami a magyarok utazásait illeti, szintén elégedettek lehetnek az osztrák turisztikai szakemberek, hiszen 27.902-en érkeztek hozzájuk, ami 50 százalékos növekedést jelent. A vendégéjszakáké pedig 46,8 százalékkal nőtt: több mint 107 ezerre. Az átlagos tartózkodási idő 3,8 éjszaka.

Újdonság a woodness

Az osztrák turizmus belső igazgatásában változás állt be, mintegy 11 régióra csökkent az eddigi szakmai felosztás, ezáltal könnyebb lesz a tájékozódás és az áttekintés, mind a belföldi, de elsősorban a külföldi vendégek számára.

Woodness, legújabb divatWoodness, legújabb divat

 
Tudja, mi az woodness? Nos, ez a wellness egyik legújabb válfaja. Magas-Stájerország (Hochsteiermark) területének 75 százalékát erdő borítja. Távol a nyüzsgő turistaközpontoktól és a különféle zajforrásoktól nyugalomra lelhetünk és gyorsan visszanyerhetjük az erőnket – az erdőkben. Szabadtéri kalandok impozáns hegyi kulisszák között, valamint kulináris és kulturális élvezetek egészítik ki a sok százezer fának köszönhető pihentető élményt. A kulináris élményeket is kedvelő kerékpárosok a Genuss-Radl-Haubentour kerékpárútvonalon bizonyíthatják kitartásukat és étvágyukat.

Több tematikus kerékpárút is található a környéken Több tematikus kerékpárút is található a környéken

Járt már a Vulkanland Route 66-en?

Stájerország fővárosától, Graztól mindössze 65 kilométerre található a stájer termálvidék, ahol Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Loipersdorf, Bad Blumau, Bad Waltersdorf és Sebersdorf hat termálfürdőjének forró forrásai törnek fel a földből. Ezek a források akár 3000 méter mélyről is indulhatnak és vizük akár 110 °C-os hőmérsékletű is lehet. Nyáron emellett fürdőtavakban vagy szabadtéri strandokon – például Európa legnagyobb szabadtéri medencéjében, az összesen 23 000 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező fürstenfeldi strandon – is felfrissülhetünk. 

A vidék érdekes látnivalókban és különleges kulináris élményeket kínáló kirándulóhelyekben is gazdag. Újdonság a Vulkanland Route 66,de csak nevében emlékeztet az amerikai Route 66-ra – inkább a helyi, kulináris és kézműves látnivalók egyedülálló sűrűségével hódít. A 43 élménymanufaktúra már most európai léptékű turisztikai látványosság. 

A kerékpárosokat a dimbes-dombos régióban 6000 kilométernyi kerékpárút várja. A 14 tematikus kerékpárúton néhány kilométerenként hangulatos borvendéglők, ínyenc éttermek vagy helyi manufaktúrák csábítanak megállásra és a regionális ízek felfedezésére, és persze bringázóknak való szállodák és szervizek.  A szőlőskertekben tett borséta megint másoknak szól, ahogyan a golfpályák, kenutúrák, hőlégballonozás, ejtőernyőzés, mászópark, vagy akár a fúvócsöves lövészet.

Sztárséfek főznek a hüttékben

Schladming Dachstein újdonságait felsorolva először egy különleges játszóteret ajánlott figyelmünkbe a kolléganő, meseutakkal, nyuszikkal és bárányokkal. Ami a turisztikai szolgáltatásokat illeti, a helyi Sommercard tulajdonosok naponta egy alkalommal ingyenesen használhatják a régió valamelyik felvonóját egy hegy- és völgymenetre.|A Bikepark Schladming és Reiteralm Trails Schladming a hegyikerékpárosok egyik legkedveltebb célpontja az egész Alpokban. 

Kulináris különlegességek Kulináris különlegességek

Talán még többeket érdekelnek a kulináris különlegességek: idén nyáron a négy Gault & Millau szakácssapkával kitüntetett stájer séf, Richard Rauch a helyi hüttetulajdonosokkal együtt 14 kiválasztott hegyi hüttében gondoskodik a különleges kulináris élményekről. A helyi „ínyencpartnerek” szinte kizárólag regionális élelmiszereket termelnek, állítanak elő vagy dolgoznak fel. 

 Itt sem hiányoznak a túrázási lehetőségek, méghozzá az ezer forrás és tó völgyében. Nyáron az Alacsony-Tauernben és a Dachstein-hegységben a kirándulók a víz meglepően sokféle előfordulási formáját tapasztalhatják és csodálhatják meg – a titokzatos forrásoktól és a csendes hegyi tavaktól a rohanó patakokig és vízesésekig. 
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Vásárló 35 millió alatt a Balatonon? Csodákra ne számítsunk, de azért akad néhány jó ár-érték arányú ingatlan!
Márkázott tartalom | 2022. június 23. 13:53
Teljesen irreális elképzelésnek tűnhet, hogy 35 millió forint alatt találjunk olyan ingatlant a Balatonon, amit nem kell rögtön elbontani, de azért elvétve akad 1-2 megfontolandó ajánlat. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.
Vásárló Masszív áresés jön a benzinnél - az árstopos szinttől persze még mindig kilométerekre vagyunk
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:55
A gázolaj piaci átlagára már 825 forint fölött jár, a benzin viszont sokkal olcsóbb lesz szerdától.
Vásárló Kerti támfalak építése – miből és mennyiért?
Márkázott tartalom | 2022. június 19. 09:34
Azok számára, akiknek valóban fontos az igényes, esztétikusan felállított kert, valószínűleg elképzelhetetlen az összkép a megfelelő kerti támfalak nélkül. Ezeket azonban többféle anyagból is el lehet készíteni – természetesen a felmerülő költségek is ennek fényében változnak. Viszont nem csupán a költségek változnak ilyenkor, de maga a támfal jellege is az anyag függvényében. Nézzük meg tehát, mikor és milyen kerti támfalat érdemes csináltatnunk a különféle anyagok felhasználásával? És milyen árakra számíthatunk ezek kapcsán?
Vásárló Tényleg még mindig olyan könnyű ingatlant eladni? Vagy mégsem?!
Márkázott tartalom | 2022. június 18. 10:20
Az elmúlt évek kétségtelenül azoknak kedveztek, akik ingatlant értékesítőként jelentek meg, hiszen a rendkívül magas kereslettel szemben viszonylag alacsony kínálat találkozott, aminek köszönhetően nemcsak rendkívül gyorsan, de meglepően jó áron is adhatta el ingatlanát az, aki jól hirdetett és jól árazott. De mit is jelent a jó hirdetés és a jó árazás? Mai cikkünkben ezt a kérdéskört igyekszünk körbejárni.
Vásárló Miért fogadja el a Gucci a kriptovalutákat - előretekintés a jövőre?
Márkázott tartalom | 2022. június 17. 09:38
A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben. A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.
Vásárló Egy borbár, ahol nem lehet mellényúlni Vidd haza Magyarország borainak gyöngyszemeit az N28-ból!
PR | 2022. június 15. 10:44
A közel egy éve megnyitott N28 Wine & Kitchen bemutatkozásával két híres, magyar borászat álma vált valóra. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon. Szentesi József pedig a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a sárfehér vagy a tihanyi kék. Az ő nagy párosuk volt az alapja annak, hogy megszületett ez a különleges hely, mely azon túl, hogy a világjárt és világhírű Molnár Márk séf vezetésével álmodja meg étlapját, olyan széles választékot kínál hazai, kis pincészetek izgalmas boraiból, melyet máshol a városban nem igen találunk. Az N28 Wine and Kitchen különleges bortételeihez letisztult, szezonális fogások párosulnak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy tökéletes harmóniában legyenek a borok adta ízélménnyel. Itt az ételeket párosítják a borokhoz és nem fordítva.
Vásárló Válasszon praktikus, dizájnos és elegáns üveg tolóajtót otthonába, irodájába!
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:50
Az üveg tolóajtók gyönyörű megoldást jelentenek olyan terekben, ahol kevés a hely, a természetes fény, illetve a térérzet miatt szükség van valamilyen légies megoldásra a helyiségek elválasztására. 
Vásárló Defektet kaptál? Otthon is meg tudod javítani
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:31
Hogyha sokat utazol kerékpárral, biztosan téged sem fognak elkerülni a defektek. Ezek megjavítása sokszor nagy fejtörést okozhat, de nem lehetetlen őket otthon is megoldani. Ha érdekel, hogy hogyan teheted meg mindezt, akkor tarts velünk, és megmutatjuk a lépéseket.
Vásárló Hogyan készíts köszöntőajándékot egyszerűen?
Márkázott tartalom | 2022. június 9. 20:11
Sok olyan esemény vagy ünnep van, ami alkalmat ad arra, hogy megajándékozzunk másokat. Gondolunk itt például az anyák napjára, ballagásra, névnapra, szülinapra. Ilyenkor nem feltétlenül kell kész ajándékban gondolkodunk, hiszen saját magunk is készíthetünk meglepetést.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG