A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint elsősorban strandokon, üdülőhelyeken, hazai és nemzetközi rendezvényeken vizsgálódtak. A szezonális termékek, így a nyári idegenforgalmi időszakhoz kapcsolódó élelmiszerek - grill húsok, üdítők, csapolt sörök, zöldségek, gyümölcsök, jégkrémek, fagylaltok - esetében több mint 40 ezer tételt vizsgáltak meg, ezek egy részét laboratóriumban is. Az ellenőrzött termékek 78 százaléka hazai, 22 százaléka külföldi volt.
Hiányosságok miatt a vizsgált tételek 2 százalékát vonták ki a forgalomból, összesen több mint 9 millió forint értékben. A hatósági ellenőrzés kiterjedt az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának feltételeire, a forgalomba hozott élelmiszerek minőségének, a termékek nyomonkövethetőségének és a szállítás során a hűtési lánc fenntartásának vizsgálatára is.