Idegenforgalom
Turizmus Már a főszezon előtt beindult az őrült európai nyár - amerikai áradat várható 
Molnár Csaba | 2023. július 2. 14:47
Európa számos részén már javában tart az őrület, a kontinensre tartó tengerentúli turisták tömegei folytatják a covid miatti zárlat utáni 2022-es szezonban megtapasztalt utazási tébolyt. Az idén nyáron Európába utazó amerikaiak száma várhatóan 55 százalékkal emelkedik a tavalyi adatokhoz képest - amelyek már így is elképesztő, 600 százalékos növekedést mutatnak 2021-hez képest.
Makro / Külgazdaság Kudarcba fulladt Putyin csábító ígérete 
Privátbankár.hu | 2023. június 21. 11:05
Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke azt ígérte a Krím félsziget annektálása után, 2014-ben, hogy az ukrán hatalmat felváltó orosz uralom prosperitást és biztonságot hoz a félszigetre.
Makro / Külgazdaság Padlóról felálló szektor segíti Orbán Viktor ígéretét 
Király Béla | 2021. október 7. 13:34
Az elmúlt időszak egyik fontos gazdasági, és a választások közeledtével persze politikai ígérete volt az szja jövő évi visszatérítése. Orbán Viktor 5,5 százalékos gazdasági növekedéshez kötötte ezt, és lassan biztosra lehet venni a visszatérítést. Most például a turizmusról érkezett olyan hír, amely azt jelzi, hogy a padlóról felállva járul hozzá a szektor a gazdasági növekedéshez.
Makro / Külgazdaság Amerika határnyitás előtt 
Szakonyi Péter | 2021. szeptember 26. 05:50
Nem várt ajándék várta az idei IPW résztvevőit Las Vegasban. Amerika legjelentősebb turisztikai vásárának első napján jelentették be ugyanis, hogy novembertől jórészt feloldják a beutazási korlátozásokat: az Európai Unióból és Kínából is érkezhetnek turisták az USA-ba, így az év utolsó két hónapja a kilábalásról szólhat.
Személyes pénzügyek Milyen utazásról álmodozhatunk ősszel? 
Draskóczy Dániel | 2021. szeptember 20. 18:46
Az elmúlt másfél évben az életünk ezerféleképpen változott meg, többek között a külföldi utazásokra egy ideig nem lehetett menni. Az utóbbi hónapokban ugyan az oltásoknak köszönhetően több állam is könnyített a beutazási szabályokon, ám sok országban jelenleg is hétről-hétre változnak az előírások. Éppen ezért nagy kérdés, hogy az ősz során a járvány újabb hulláma miatt bezárulnak a kapuk, vagy az oltások valóban kellő védelmet nyújtanak, és szabadon utazhatunk majd?
Vállalat A belföldi turizmusban népszerűsíti Budapestet a BKIK 
MTI | 2021. szeptember 17. 12:45
Önálló programot indít az őszi hónapokban a Budapestre irányuló belföldi turizmus támogatására a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Szolidaritási alapjából, 25 millió forintos induló kerettel - tájékoztatott a BKIK pénteken.
Makro / Külgazdaság A gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedéseket hozott a kormány 
Privátbankár.hu | 2021. június 10. 06:56
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint például legfeljebb ötmillió forint összegű adóra, egy alkalommal, legfeljebb hat havi pótlékmentes fizetési halasztást vagy legfeljebb tizenkét havi pótlékmentes részletfizetést lehet kapni.
Makro / Külgazdaság Újabb könnyítésről döntöttek a horvátok 
MTI | 2021. május 30. 17:23
Horvátország további engedményeket tesz a nyári turisztikai szezon megmentésére, a csehek a jövő héttől már egy oltással is beutazhatnak az országba, és Zágráb további országokkal is tárgyalásokat kezdeményez az ügyben - írta a helyi sajtó vasárnap.
Makro / Külgazdaság 25 százalékát már visszahozták a békeidős foglalásoknak a spanyol szállodák 
MTI | 2021. május 24. 14:29
Tavaly áprilisban nulla vendégéjszakát produkált a szektor, idén áprilisban 4 millió 50 ezret.
Makro / Külgazdaság Ők a járvány nagy vesztesei - itt vannak az adatok 
F. Szabó Emese | 2021. március 23. 19:49
Csak a vendéglátásból és a szálláshelyszolgáltatásból 500 milliárd forintot meghaladó bevétel esett ki 2020-ban a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. A kiesésen nagyjából fele-fele arányban osztozott a két szektor, ám egyiküknek ez a 2019-es bevétel felét, másikuknak csak a negyedév vitte el. Vannak persze olyan szektorok is, amelyek nagyot szakítottak a járványon, mások pedig szerencsével és némi hátszéllel csekély növekedést is elértek.
Vállalat Tetszhalott állapotban lévő vendéglátósok, szenvedő plázák – csak tavasszal derül ki, mekkora a baj 
Privátbankár.hu | 2020. december 9. 16:17
Még egy hónapig biztosan nem lehet étterembe menni, elmaradnak a szilveszteri rendezvények. Még ha ki is nyitnak a vendéglátóhelyek, az emberek egyhamar nem fogják megrohamozni őket. Állami támogatás nélkül esély sincs a túlélésre - mondják a vendéglősök, míg a bevásárlóközpontokat tömörítő egyesület ötpontos javaslatban fogalmazta meg a kéréseit a szaktárca felé. Közben a kormány keddi döntése értelmében január végéig meghosszabbítják a bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban.
Makro / Külgazdaság Októberben is brutális visszaesés volt a turizmusban 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 8. 09:41
A vendégéjszakák száma októberben 64 százalékkal csökkent, ami ismét megerősíti, hogy a szektor csaknem kilátástalan helyzetben van.
Vállalat Csepp a tengerben a turizmus megmentésére felajánlott segítség 
Király Béla | 2020. november 11. 05:24
A statisztikák azt mutatják, hogy a hazai szállodák óriási bajban vannak, és várhatóan a hétfőn bejelentett kormányzati mankó sem tud érdemben segíteni rajtuk.
Vállalat Lassan elolvad az utazási irodák vagyona 
Vég Márton | 2020. október 4. 17:18
Tavaly parádés évük volt az utazási irodák többségének, idén viszont átlagosan a 10 százalékát tudják majd teljesíteni a 2019-es eredményüknek. Ennek ellenére kevés a csőd.
Makro / Külgazdaság Jön a rettegett inflciós adat 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 4. 14:47
Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük a fogyasztói árindex szeptemberi adata, az augusztusi kiskereskedelmi forgalom, az ipari termelés első becslése, valamint az államháztartás szeptember végi helyzetéről szóló gyorstájékoztató.
Makro / Külgazdaság Tovább nőhetett az infláció, az is kiderül mennyivel 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 6. 08:42
Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, közülük kiemelkedik a fogyasztói árindex augusztusi adata. Az biztos, hogy az infláció tovább kúszott felfele, a kérdés az, hogy mennyivel drágult az élet.
Makro / Külgazdaság Óriásit esett a magyar turisták száma Horvátországban 
Csabai Károly | 2020. augusztus 15. 18:29
60 százalékkal kevesebb honfitársunk ment az idén eddig a horvát tengerpartra, mint 2019 azonos időszakában. Ez az adat még két nappal azelőtti, hogy déli szomszédunknál rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma.  
Makro / Külgazdaság Tiszai nyaralóhajók állami diszkonttal 
Vég Márton | 2020. augusztus 15. 15:47
Az augusztusi főszezonban is a kikötőkben vesztegel a kormány nyaralóhajó-flottájának közel a fele, ősztől pedig hatalmas akciókkal próbálnák rávenni a magyarokat, hogy béreljék ki a méregdrágán vett hajókat. A lényeg azonban a kikötők építése volt, amihez nem is kell vendég.
Makro / Külgazdaság Az egész országnak fájni fog, hogy minden nagy fesztivál elmarad 
Privátbankár.hu | 2020. július 30. 18:03
A kormány döntése értelmében augusztus 15-e után sem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani, ezért minden nagyobb fesztivál elmarad idén. Ennek az egyébként is bajban lévő turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozások aligha örülnek.
Makro / Külgazdaság Nepál feloldotta a zárlatot, lehet menni Everestet mászni 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 30. 12:19
A szegény himalájai ország a koronavírus miatt tiltotta meg a hegymászást még márciusban, úgy, hogy bevételeinek java részét az idegenforgalom és a mászás adja.
Makro / Külgazdaság Ott valósulhatnak most meg a legoptimistább forgatókönyvek, ahol a legnagyobbat pusztította a koronavírus 
Székely Sarolta | 2020. július 11. 19:42
A vártnál gyorsabbnak tűnik a gazdaság visszaépülése azokban a szektorokban, ahol nagyon sokan veszítették el a munkájukat.
Makro / Külgazdaság Áfacsökkentés és állami támogatás - így is lehet segíteni a turizmust 
MTI | 2020. július 8. 17:13
Jelentős áfacsökkentéssel és az éttermi étkezés árának közvetlen költségvetési támogatásával segíti a brit kormány a koronavírus-járványt súlyosan megszenvedő vendéglátó és turisztikai ágazat újraindulását - közölte szerdán a brit pénzügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Nagyon nagy a baj a magyar turizmusban - ezt mutatják a számok 
Király Béla | 2020. július 7. 12:48
A koronavírus-járvány miatt nem meglepő módon a külföldi vendégek száma gyakorlatilag lenullázódott májusban. Figyelembe véve a korábbi hónapok gyenge számait, éves szinten is komoly visszaesésre lehet számítani.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a turizmussal, mikor csökken a munkanélküliség? 
Privátbankár.hu | 2020. június 15. 16:42
Itt a nyár, de hova lehet menni nyaralni, merül fel a kérdés a koronavírus árnyékában. De legalább ilyen hangsúlyos, hogy önmagában a határok megnyitása elegendő lesz-e a turisták visszatérésére. Egyre több országba lehet az EU-n belül beutazni, de egyelőre inkább az a valószínű, hogy az idei turisztikai szezon gyenge lesz. Erről is beszélt kollégánk a Trend Fm műsorában.
Makro / Külgazdaság Áprilisban egyszerűen megszűnt a turizmus Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2020. június 5. 09:46
97 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma.
Makro / Külgazdaság Az újrainduláshoz is óriási összegeket kap az osztrák vendéglátóipar 
- | 2020. május 11. 18:09
Miután Orbán Viktor bevallása szerint folyamatosan figyelik az osztrák lépéseket, így érdekes lesz, hogy a turizmus és a vendéglátás terén is lesznek-e analógiák. A sógorok a szektor újraindításához is rengeteg pénzt biztosítanak.
Vállalat Top 10-es magyar utazási iroda csődölt be 
Privátbankár.hu | 2020. május 9. 13:42
A Robinson Tours szombaton bejelentette, hogy a járvány miatt csődöt jelentettek.
Vásárló Fájó pontunk a szabadság! Az idegenforgalom átrendeződése 
Natív tartalom | 2020. március 31. 14:39
Nem túlzás, ha azt mondjuk a válság első üzleti áldozata az idegenforgalom! Az ágazat összes területe zuhanórepülésbe indult az elmúlt hetekben, és még a legjobb szakemberek is csak óvatosan mernek nyilatkozni a jövőbeni károk nagyságáról. A válság egyfajta tisztítótűz, melyben lesznek olyan cégek, akik elvéreznek, lesznek olyanok, akik túlélik, és lesznek olyanok, akik felemelkednek. Ami biztos, hogy a fogyasztók hatékony elérése most kiemelt jelentőségű.
Makro / Külgazdaság Nagyon fog fájni a magyar turizmusnak a járvány 
Privátbankár.hu | 2020. március 12. 13:04
A Magyar Turisztikai Ügynökség meglehetősen komor közleményt adott ki, amelyben azt közölték, hogy Magyarország turizmusát derékba törte a koronavírus. Ha megnézzük a korábbi évek adatait, akkor láthatjuk, hogy valóban nem túlzó a kijelentés.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: az Airbnb is lépett 
Király Béla | 2020. március 5. 18:30
Problémát jelent, hogy a magánszállások egy része továbbra is a szürke zónában működik.
Makro / Külgazdaság A koronavírus megroppanthatja az idegenforgalmat 
Privátbankár.hu | 2020. február 16. 06:51
A koronavírus miatt számos légitársaság függesztette fel a kínai járatait, és korlátozzák az Ázsiából érkezők beutazását. Nem véletlen, hogy az elmúlt években világszerte mind nagyobb számban megjelenő kínai turisták mindenhol eltűntek, komoly gazdasági nehézséget okozva ezzel a szektornak.
Makro / Külgazdaság Akinek volt pénze elutazott, a többiek meg ülhetnek otthon 
Privátbankár.hu | 2020. január 15. 19:43
A belföldi vendégéjszakák száma stagnált 2019 novemberében, ami részben abból is fakad, hogy az október végi, november elejei munkaszüneti napok kevésbé szerencsésen alakultak. A külföldi turisták viszont újra nagy lendülettel érkeztek Magyarországra.
Makro / Külgazdaság Magyar turizmus: csehek és lengyelek váltják a németeket 
Király Béla | 2019. november 12. 11:40
A magyar szállodákba továbbra is Németországból érkezik a legtöbb vendég, a számuk azonban idén ismét elkezdett csökkenni. Ennek ellenére a külföldről érkező vendégek számában ezt nem lehet érzékelni. Megnéztük, ha nem Németországból, akkor honnan jönnek az újabb turisták.
Makro / Külgazdaság A külföldieknél már nem olyan menő a Balaton 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 11. 15:32
Hosszú szárnyalás után júliusban megbotlott a hazai turizmus, és mind a külföldi, mind a belföldi vendégéjszakák száma csökkent. Az egyik legfontosabb dolog, ami látszik az adatokból, hogy a német ajkú vendégek elmaradtak a Balatontól.
Vállalat Eladták a Gellért Szállót 
Privátbankár.hu | 2019. június 21. 14:32
A nemzetközi Danubius hotellánctól egy magyar ingatlanfejlesztő társaság veszi át a szállodát.
Vásárló 2021-ig 4500 új szállodai szobát adhatnak át Budapesten 
Privátbankár.hu | 2019. június 12. 16:15
Több szállodával és mintegy 1300 szállodai szobával lesz gazdagabb a főváros még az idén, de még így is komoly lemaradásban vagyunk Bécshez és Prágához képest.
Vásárló Budapestre ki lehet tenni a megtelt táblát  
Privátbankár.hu | 2019. június 8. 19:06
Tele vannak a szállodák.
Makro / Külgazdaság Az autógyárak miatt nyaralnak majd itthon a magyarok? 
Király Béla | 2019. június 6. 16:23
Ugyan az elmúlt napokban mutatott némi életjelet a forint, ám még mindig meglehetősen közel van a történelmi mélypontjához. Aki külföldre készül nyaralni, azt a gyenge forint több szempontból érinti, de miért tétlen a kormány és a jegybank?
Vállalat Megvannak az ország legjobb szállodái 
Privátbankár.hu | 2019. március 9. 10:06
Átadták az Év szállodája 2018 elismeréseket.
Vásárló Kevesebb turista jött Magyarországra – már nem divat kempingezni? 
Privátbankár.hu | 2018. október 11. 09:11
Némileg visszaesett a külföldiek száma a nyár végén. Csökkent az üdülőházak és a kempingek népszerűsége.
Makro / Külgazdaság Megrohamozták a külföldiek Magyarországot  
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 11. 09:00
Több külföldi jött hozzánk nyaralni júliusban, mint korábban.
Vásárló Egyszerűen megrohamozták a magyarok ezt az országot  
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 6. 15:45
Augusztusban több mint 200 ezer magyar turista járt Horvátországban.
Vásárló Odavannak Budapestért: egészen meglepő, kik jönnek Magyarországra  
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 07:17
Már nem csak a bulizni vágyó fiatalok keresik fel az országot. Hova mentek idén nyaralni a magyarok?
Vásárló Pontosan tudjuk, mit csinálsz a nyaralásod alatt! 
Privátbankár.hu | 2018. július 19. 20:20
Szálloda vagy apartman? Város vagy vízpart? Autó vagy repülő? Hogyan utaznak a fiatalok és hogyan az idősebbek? Egy friss, a magyar internetezők utazási szokásait vizsgáló kutatásából az is kiderült, hogy tisztaság mellett kényelmes, nagy ágyra és wi-fire vágynak az utazók.
Vásárló Elmondták a horvátok, mit gondolnak a magyarokról  
Privátbankár.hu | 2018. június 6. 12:53
Szeretik a turistákat, főleg ha sokat költenek.
Makro / Külgazdaság Mi történt? Kevesebbszer vették elő a magyarok ezt a kártyát 
Privátbankár.hu | 2018. január 16. 09:06
Ennek ellenére tovább nőtt a hazai szállodák forgalma tavaly novemberben.
Makro / Külgazdaság Mit keresett ennyi külföldi Magyarországon?  
Privátbankár.hu | 2017. november 10. 09:00
Jelentett a KSH: szépen nőtt a magyar szálláshelyek forgalma.
Makro / Külgazdaság Orbán elárulta, miért jó Magyarországon kirándulni 
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 14:27
Csupa szépeket - és néhány furcsát is - mondott a miniszterelnök.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG