Hogyan teljesítettek az ételek?
Az NFM Élelmiszer- és Vegyipari Laboratóriuma által az idei ellenőrzés során a megtévesztő jelölés szempontjából vizsgált húszféle csokoládé mindegyike megfelelt a Magyar Élelmiszerkönyv megnevezésre vonatkozó előírásainak. A kalácsoknál azok zsír-, cukor- és sótartalmát vizsgálták meg, itt tíz kalács közül egy akadt fenn az ellenőrzésen.
A sonkák vizsgálata jellemzően a húsvéti ünnepek alatt kapható termékekre terjedt ki, a só-, víz-, fehérje- és zsírtartalomra irányult. Az idei ellenőrzés során a 20 db termékből tíz esetén talált problémát az NFM laboratóriuma, a legtöbb esetben a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalom értékek nem voltak valósak, 5 termékben pedig a sótartalom bizonyult magasnak. A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy a kifogásolt termékek lekerüljenek az üzletek polcairól.