1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Olvasóinknak köszönhetően több mint százezer forintot adományozhattunk jótékony célra. Most megmutatjuk, kiknek segített a Privátbankár és olvasóközönsége. 1. rész.

A Privátbankár májusban indított kampányt a rászoruló gyerekek megsegítésére. Az akció az egyik népszerű közösségi oldalon zajlott: aki rákattintott, és kedvelte a Privátbankár Facebook-oldalát, annak kattintása jelképesen 10 forintot ért. Így nagyjából egy hónap alatt 130 ezer forint gyűlt össze. A pénzből a Privátbankár az okosjatekok.hu közreműködésével fejlesztőjátékokat vett, és ezeket három alapítvány között osztotta szét. Elsőként a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnál jártunk.

Az alapítványról

Az alapítvány 1990-ben jött létre. Azzal a céllal, hogy a kórház fejlesztését, a gyermekek ellátási körülményeinek javítását, műszerezettségének és a dolgozók szakmai tudásának fejlesztését segítse.

Az alapítvány az elmúlt években rendkívül sok műszerrel járult hozzá a Heim Pál Gyermekkórház betegellátásához: a pár százezer forintba kerülő pulzoximéterektől, infúziós pumpáktól a 36 millió forintba kerülő modern ultrahang készülékig nagyon sok orvosi műszert adományozott a kórháznak. A támogatók segítségével sikerült nemzetközi szinten tartani a kórház műszerezettségét, és a gyermekek ellátásának körülményei is egyre jobbá váltak.

Javultak a gyógyítás körülményei

Tervek

Az alapítvány a jövőben is segíteni szeretné a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztését. A Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működő kórház egész Magyarországról fogadja a betegeket, hiszen több szakmában csak itt van gyermekellátás. Az alapítvány terveket készíttet a kórház manuális tömbjének megépítésére. A több mint tízmilliárdos programhoz jelentős támogatottság kell, ugyanakkor ezzel jelentősen fejlődhet Magyarországon túl, a környező országok gyermekeinek egészségügyi ellátása is.

Új épületben a belgyógyászat

Tervezik az intenzív osztály infrastrukturális fejlesztését is, több millió forintért. A gyermekkórház Intenzív osztálya többségében egyágyas, elkülönített ellátást lehetővé tevő kórtermekből fog állni. Itt különösen fontos a monitorrendszer, a lélegeztetőgép, a gyógyszeradagolók megléte, mert ezekkel az eszközökkel garantálható a gyermekek megfigyelése, megbízható ellátása.

A kórház szemészeti szakrendelőjének műszerei, eszközei is elhasználódtak, korszerűtlenné váltak az elmúlt évek során, ezért szeretnének új eszközöket venni, ehhez 800 ezer forintra lenne szükség.

A kórház Röntgen, Ultrahang részlegére egy új ultrahang berendezés került, hiányzik viszont az a gép, amelyikkel kiegészítő kardiológiai vizsgálatokat lehetne elvégezni. Ez hétmillió forintba kerülne.

Minden egyes műszer, eszköz megvásárlásával a kórház közelebb kerül ahhoz, hogy a Heim Pál Gyermekkórházban kezelt gyermekek gyógyítási és ápolási feltételei javuljanak.

Az ajándékokat a Privátbankár munkatársai adták át

A gyerekek gyógyulását most a Privátbankár olvasói is segítették azzal, hogy kedvelték a pénzügyi portált a Facebook közösségi oldalán. Köszönjük!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Mire számíthatnak a boltláncok? Mire hajtanak a vásárlók?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 18:48
Az elmúlt időszak ugyan az infláció csökkenését hozta, ám ez nem volt elég erőteljes ahhoz, hogy az áruházak forgalma visszatérjen a korábbi szintekre. A saját márkás termékek hódítása folytatódik.
Vásárló Árkörkép a magyar diszkontokból, itt az eredmény - elindult a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2023. szeptember 25. 05:49
Nagyon kiélezett versenyt futnak egymással és a többiekkel a diszkontok. Sok terméknél forintra pontosan azonos árat szabnak - derül ki a Klasszis Média Lapcsoport legújabb, havi rendszerességgel megjelenő Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérésének első epizódjából. Az Aldi, Lidl és Penny alkotta hármas első meccsében lényegében döntetlen született. 
Vásárló Kivételes cserét kínál a Tesco, nagyágyúval szövetkezik a brit boltlánc
Buksza blog | 2023. szeptember 24. 15:45
Megunt, törött játékoknak adna új életet a Tesco: az üzletekben a gyerekek leadhatják a megunt, műanyagból készült játékaikat, amelyekből később akár székek, fogasok vagy kávéfőzők is készülhetnek. A brit üzletekben begyűjtött tárgyakat a Hasbro segítségével hasznosítja újra a Tesco.
Vásárló "Kutyás" újdonsággal rukkolt elő egy boltlánc, lehetnek követői
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 24. 12:49
A kiskereskedelem nagyjai kétszer meggondolják, hogyan bővítsék szolgáltatásaikat, ugyanis könnyen úgy járhatnak, hogy az újdonság nem erősíti eredeti tevékenységüket, csak viszi a pénzt. Újabb ötletek azért vannak. 
Vásárló Álláskeresés online vagy személyes kapcsolatokon keresztül? Előnyök és hátrányok
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 20. 17:41
Az álláskeresés nem könnyű feladat. Még ha sok lehetőség közül is választhatunk, az első személyes tapasztalatok megszerzéséig valójában nem tudhatjuk, melyik munkakör, cég, csapat illik leginkább kompetenciáinkhoz, személyiségünkhöz. Arra, hogy munkahelyet találjunk, ma már számos platformot biztosít az online tér, miközben még mindig sokan élnek a hagyományosabb módszerrel, és személyes kapcsolatokon keresztül tájékozódnak. Melyik lehet az előnyösebb?
Vásárló Sablonnal vagy egyedileg készüljön a névjegy?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 19. 08:53
A nagy cégek esetében, amelyek professzionális arculattal, megfelelő büdzsével rendelkeznek, nem lehet kérdés az egyedi tervezés, azonban a kisebb vagy kezdő vállalkozások esetében, illetve az utolsó pillanatban készülő névjegykártyák házilag, szerkesztő programokkal is készülhetnek. 
Vásárló Új szabály jöhet a fizetési haladékra, rögtön kiverte a biztosítékot
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 17. 14:52
Az áruházak beszállítóit védené az Európai Bizottság azzal a javaslatával, amely számukra kedvezőbb fizetési határidőt szabna meg, ám a kiskereskedők lobbiszervezete akcióba lendült.
Vásárló Miért érdemes diákmunkát vállalni?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 16. 10:27
Legyen szó akár a középiskolai, akár a felsőoktatásban eltöltött évekről, nyugodtan kijelenthető, hogy ez az egyik legszebb és leggondtalanabb időszak egy ember életében. Tanulás mellett ugyanis tele van olyan élményekkel, amelyekre és életünk későbbi szakaszában is szívesen gondolunk majd vissza.
Vásárló Hogyan válhatunk jobb értékesítővé?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 16. 09:44
Ahhoz, hogy egy cég vagy vállalkozás elég bevételre tegyen szert, nélkülözhetetlen, hogy az értékesítési folyamat hatékony és gördülékeny legyen. Ez pedig sok esetben azon múlik, hogy a cég alkalmazásában vagy megbízásában álló értékesítő mennyire hatékonyan végzi a munkáját.
Vásárló Meglepetések a boltokban: jönnek a szuper bevásárlókocsik és az exoskeletonok
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 15. 14:55
Rakodást segítő robotszerű gépek könnyíthetik meg a boltosok munikáját. A bevásárlókocsik pedig okosabbak lesznek, kérdés, hogy ez mennyire jön be a vásáróknak. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG