1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Olvasóinknak köszönhetően több mint százezer forintot adományozhattunk jótékony célra. Most megmutatjuk, kiknek segített a Privátbankár és olvasóközönsége. 1. rész.

A Privátbankár májusban indított kampányt a rászoruló gyerekek megsegítésére. Az akció az egyik népszerű közösségi oldalon zajlott: aki rákattintott, és kedvelte a Privátbankár Facebook-oldalát, annak kattintása jelképesen 10 forintot ért. Így nagyjából egy hónap alatt 130 ezer forint gyűlt össze. A pénzből a Privátbankár az okosjatekok.hu közreműködésével fejlesztőjátékokat vett, és ezeket három alapítvány között osztotta szét. Elsőként a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnál jártunk.

Az alapítványról

Az alapítvány 1990-ben jött létre. Azzal a céllal, hogy a kórház fejlesztését, a gyermekek ellátási körülményeinek javítását, műszerezettségének és a dolgozók szakmai tudásának fejlesztését segítse.

Az alapítvány az elmúlt években rendkívül sok műszerrel járult hozzá a Heim Pál Gyermekkórház betegellátásához: a pár százezer forintba kerülő pulzoximéterektől, infúziós pumpáktól a 36 millió forintba kerülő modern ultrahang készülékig nagyon sok orvosi műszert adományozott a kórháznak. A támogatók segítségével sikerült nemzetközi szinten tartani a kórház műszerezettségét, és a gyermekek ellátásának körülményei is egyre jobbá váltak.

Javultak a gyógyítás körülményei

Tervek

Az alapítvány a jövőben is segíteni szeretné a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztését. A Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működő kórház egész Magyarországról fogadja a betegeket, hiszen több szakmában csak itt van gyermekellátás. Az alapítvány terveket készíttet a kórház manuális tömbjének megépítésére. A több mint tízmilliárdos programhoz jelentős támogatottság kell, ugyanakkor ezzel jelentősen fejlődhet Magyarországon túl, a környező országok gyermekeinek egészségügyi ellátása is.

Új épületben a belgyógyászat

Tervezik az intenzív osztály infrastrukturális fejlesztését is, több millió forintért. A gyermekkórház Intenzív osztálya többségében egyágyas, elkülönített ellátást lehetővé tevő kórtermekből fog állni. Itt különösen fontos a monitorrendszer, a lélegeztetőgép, a gyógyszeradagolók megléte, mert ezekkel az eszközökkel garantálható a gyermekek megfigyelése, megbízható ellátása.

A kórház szemészeti szakrendelőjének műszerei, eszközei is elhasználódtak, korszerűtlenné váltak az elmúlt évek során, ezért szeretnének új eszközöket venni, ehhez 800 ezer forintra lenne szükség.

A kórház Röntgen, Ultrahang részlegére egy új ultrahang berendezés került, hiányzik viszont az a gép, amelyikkel kiegészítő kardiológiai vizsgálatokat lehetne elvégezni. Ez hétmillió forintba kerülne.

Minden egyes műszer, eszköz megvásárlásával a kórház közelebb kerül ahhoz, hogy a Heim Pál Gyermekkórházban kezelt gyermekek gyógyítási és ápolási feltételei javuljanak.

Az ajándékokat a Privátbankár munkatársai adták át

A gyerekek gyógyulását most a Privátbankár olvasói is segítették azzal, hogy kedvelték a pénzügyi portált a Facebook közösségi oldalán. Köszönjük!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG