<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az ORFK szerint több, az egyik biztosító szerint ugyanannyi közúti baleset történt tavaly, mint korábban - és csak részben a gyalogosok miatt.

Növekedett a személyi sérüléssel járt közúti balesetek száma, de kevesebb haláleset történt tavaly az ORFK legfrissebb jelentése szerint. A Generali adatai azonban mást mutatnak: a közúti balesetek – nem csak a személyi sérüléssel járók – száma nagyságrendileg stagnált az előző évhez képest.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság friss összefoglalója szerint 2013-ban összesen 15 557 személyi sérüléses baleset történt a hazai utakon, 2,52%-kal több mint 2012-ben, ebből azonban mindössze 536 volt halálos kimenetelű. A legtöbb balesetet a gyorshajtás okozta, sokszor származott baj abból, hogy nem adták meg az elsőbbséget vagy a kanyarodási szabályokat nem tartották be. A követési távolság figyelmen kívül hagyása is komoly problémát jelentett, összesen 1058 alkalommal történt ilyen jellegű baleset. Gyakran okoztak balesetet a gyalogosok (972 eset), sokszor pedig a sofőr figyelmetlensége miatt (900 eset) következett be a baj.

Ennyit fizet a biztosító

A Generali ügyfeleinek körében a közúti balesetek száma összességében stagnált az előző évhez képest: nagyságrendileg 43 ezer esetet regisztrált a biztosító, melyekre nagyjából 12 milliárd forintot térített.

„Tavaly kevesebb személyi sérüléses balesetet jelentettek társaságunkhoz, mint azt megelőzően. Reméljük, ez - amellett, hogy a nálunk biztosítással rendelkezők a gazdasági körülmények miatt kevesebbet használják autóikat, illetve, hogy a magasabb büntetési tételek miatt óvatosabban vezetnek, - azt is jelenti, hogy tudatosabbak, elővigyázatosabbak és körültekintőbbek is ügyfeleink” – mondta Simon Zsolt, a Generali gépjármű-biztosítási igazgatója.

A szakember szerint a gépjármű-felelősségbiztosítás mellé érdemes kiegészítő biztosítást is kötni.

Mire lehet számítani?

A meteorológiai előrejelzések szerint februárban a változékony időjárás okozhat komoly gondokat a közlekedésben: a következő hetekben sok csapadékra, esőre és havas esőre is számíthatunk, ami csúszós utakat és a látási viszonyok romlását okozhatja. A balesetveszélyt fokozhatja a hőingadozás és az évszakhoz képest szokatlanul meleg, a már-már tavaszias időjárás, ezek pedig negatívan befolyásolhatják az autóvezetők koncentrációját.

Vásárló Hatalmas eredményeket ért el az energiafelhasználás terén a Pólus Center!
PR | 2023. március 25. 11:24
A pláza a gazdasági kihívások közepette megőrizte a stabilitását, növelte forgalmát, illetve a látogatók számát, és az infrastruktúra-fejlesztés révén csökkentette energiafogyasztását.    
Vásárló Újabb árcsökkenés a magyar boltokban - most a CBA tett bejelentést
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 07:06
Újabb fronton csökkentek a beszállítói árak, így a vaj, a trappista, a tészta után újabb árcímkékre lehet kisebb számot írni. Egyelőre még nem a kenyérről van szó.
Vásárló Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben?
Márkázott tartalom | 2023. március 19. 09:28
A karrierépítés egy hosszú és kihívásokkal teli út, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szükségünk van néhány jó tanácsra. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony karriertippet, amelyek segítenek elindítani és fenntartani egy sikeres karriert.
Vásárló Így ne csapjanak be minket egy fiktív munkával
Márkázott tartalom | 2023. március 16. 18:49
Sajnos az utóbbi időben nagyon elszaporodtak azok az esetek, amikor fiktív munkával csaptak be embereket. Magyarországon is egyre több ilyen esetre derül fény, mely során anyagilag is megkárosítottak munkavállalókat. Nézzünk egy konkrét példát, valamint nézzük meg azt is, hogy miként tudunk az ilyen típusú fiktív munkák ellen védekezni.
Vásárló Az autósokat kiszolgáló szervizek és szolgáltatók svájci bicskájává válhat a most induló nDRU startup
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 18:02
Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.  
Vásárló Öltözködési gyorstalpaló állásinterjúra, hölgyeknek
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 11:50
Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni.  Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.
Vásárló Ezektől az ételektől óvakodj késő este!
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 13:25
Amikor diétába kezdünk, akkor érdemes előre megtervezni és beszerezni azokat az ételeket, melyeket a nap folyamán el szeretnénk fogyasztani. Egy nem megtervezett nap során ugyanis könnyen kísértésbe eshetünk, és összevásárolhatunk mindenféle olyan ételt, ami nem illik bele az étrendükbe. Az sem helyes, ha egész nap nem eszünk rendesen, mivel ebben az esetben estére már olyan éhesek leszünk, hogy mindent felfalunk, ami a kezünk ügyébe kerül. A vacsorával egyébként is érdemes csínján bánni, mivel könnyen elcsúszhat rajta a diétánk, ezért cikkünkben összegyűjtöttük 5 ételt, amit semmiképpen ne fogyassz vacsorára.
Vásárló Munkakeresés a 21. században
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 11:38
Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.
Vásárló Melyek a videós álláspályázat előnyei?
Márkázott tartalom | 2023. március 13. 11:16
A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 
Vásárló Így talál a legtöbb ember állást 2023-ban
Márkázott tartalom | 2023. március 12. 11:12
Régen az embereknek az újságot kellett várniuk, hogy megtudják a híreket és átböngésszék a legfrissebb álláshirdetéseket, ma meg már szinte csak az idősebb korosztály olvas újságot. A digitalizáció okozta fejlődés az álláskeresés folyamatát is teljesen átformálta. Napjainkban az emberek többsége például álláskereső portálokon szűri meg a kereséseket, így tudatosan nézhet szembe a munkaerőpiaci kihívásokkal.  A következő cikkben tehát az efféle online felületek legnagyobb használati előnyeit vesszük górcső alá. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG