<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Ha van már 3-4 éves a mobilod, akkor lehet neked is megmutatkoztak a “betegség” első jelei. Ez talán a jobbik eset, amikor lassan felfedezed, hogy valami nincs rendjén. Azt hiszem, egyetértünk abban, hogy a legborzasztóbb az, amikor egyik pillanatról a másikra feladja a harcot.

Ekkor körülbelül úgy érzed, egy mobiloknak kitalált sürgősségire kellene vinned és az “orvosok” mentenék a menthetőt.

Azonban jó, ha te is tisztában vagy azzal, mikor milyen alkatrésze sérült meg. Ehhez kértem némi segítséget egy profi mobil klinikától. Szeretném egy kérdezz-feleleken keresztül bemutatni neked, hogy mit jeleznek az alábbi tünetek. Az iPhone 8-at választottam erre a célra.

Készen állsz? Akkor tárjuk fel a lappangó betegségeket!

Haldoklik a mobilom?

Amennyiben hamar felmelegszik, gyorsan lemerül vagy bizonyos százaléknál kikapcsol, úgy sajnos igen. Ilyenkor feltétlenül ki kell cserélni az akkumulátort.

Megint nem csatlakozik!

Sajnálom, de ha nem csatlakozik a számítógépedhez és nem akar feltölteni, akkor a töltőcsatlakozó a bűnös. Az alkatrész cserére szorul.

Hiába nyomkodom!

Akkor valószínűleg hiába is fogod. Ha nem reagál az iPhone készüléked a bekapcsoló gomb megnyomásakor, ez esetben szükséges a cseréje. 
Ugyanez érvényes a hangerő és a némító gomb megnyomására. Ha ezek sem érzékelnek semmit, akkor az audio flex kábelt kell cserélni.

Nem hallok semmit!

Ez rossz hír! Amikor egyáltalán semmit vagy recsegve hallasz a telefonbeszélgetés alatt, olyankor a beszédhangszórót kellene kicseréltetni.

Nem is cseng!

Túl halkan vagy egyáltalán nem cseng a telefonod? Ez bizony a csengőhangszóró hibája lesz.

Mi történt a kijelzőmmel?

Előfordulhat, hogy a legutóbbi leejtés következtében megsérült. Ha fehér, besárgult hátteret, vízfoltokat, pixelhibákat látsz rajta, vagy nem érintkezik az érintőpanel, azonnal vidd szervizbe!

Mitől sötét a kamerám?

Ha a hátlapi kamerád képe sötét vagy homályos, ki kell cserélni! Ugyanígy kell eljárni az előlapi kameránál is, ha hasonló tünetek jelentkeznek nála. Ez utóbbi meghibásodásának plusz jele lehet még, hogy a kijelződ hívás közben nem sötétül el.

Összetört az üveglapom!

Ne aggódj! Igazából, ez elég gyakori eset a telefon tulajdonosok körében. Talán egy esés következtében meghajlott, megkarcolódott a fémház, vagy a hátlapi üveg teljesen összetört. Ekkor egyértelműen hátlapi “műtétre” kerül sor.

Mi jöhet még?

Sajnos, ezzel itt még nincs vége. Érdemes még egy-két dologra odafigyelni. Például lehet érdeklődni a beázás és az alaplapi javítás témáiban. Illetve, nem árt karbantartani készüléked szoftverfrissítéssel sem.

Remélem, hogy egy lépéssel a te mobilod is közelebb került a gyógyuláshoz. Ha a témában még több érdekességre szomjazol, úgy ezt kiolthatod az iPhone-Klinika.hu honlapján. Ilyen ez a mobil orvoslás: sürgős esetekhez jár a mobil sürgősségi!

Vásárló Elérhető energiatakarékos megoldások
Márkázott tartalom | 2023. január 30. 09:22
A 21. században egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy megóvjuk a teremtett világot, takarékoskodjunk az energiákkal, tesszük mindezt azért, hogy legyen mit hátrahagynunk az utánunk jövő generációknak. 
Vásárló Különleges ékszerkollekciók
Márkázott tartalom | 2023. január 25. 10:23
  Évről évre különleges ékszerkollekciók jönnek divatba. Jellemzően ezeket a márkákat híres emberekkel, celebekkel reklámozzák, így hamar igen népszerűek lesznek.
Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló A legjobb játékok a gyerekeknek
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 18:54
Nem csak szórakoztatnak, fejlesztenek is.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Hogyan élik túl a telet a vadállatok?
Márkázott tartalom | 2023. január 18. 12:50
Bemutatjuk, milyen stratégiákat alkalmaznak. A tél nehéz időszak lehet a vadon élő állatok számára, de sok faj hatékony stratégiát dolgozott ki a hideg hónapok túlélésére. Ezek az alkalmazkodási módok hozzájárulnak a fajták fennmaradásához.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG