Hirdetés

A nap képe: megvillantotta piros kofferét Boris Johnson

2020. február 12., 12:14

A brit miniszterelnök így indul munkába a Downing Street 10-ből.

Britain's Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street in London, Britain, 11 February 2020. Johnson will travel to the House of Commons where he is expected to make a statement announcing his plans for the HS2 high-speed railway. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Boris Johnson a kormányzati rezidencia előtt február 11-én. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

A piros aktatáska (kinézetre inkább kisbőrönd) persze korántsem újdonság, hiszen a mindenkori brit kormány miniszterei hagyományosan ilyen táskákban viszik magukkal a hivatalos dokumentumokat.

Johnson első blikkre jókedvűnek tűnik, ami szintén nem meglepő, hiszen tavaly decemberben utcahosszal nyerte a parlamenti választásokat, idén január végén pedig beteljesítette régi álmát – egyben sokak rémálmát –, és kiléptette az Egyesült Királyságot az EU-ból.

Hirdetés

A britek negyvenhét hét év tagság után távoztak az Európai Unióból. De miért? Akkor most a populisták győztek? Mi bajuk volt a briteknek az EU-val? Mivel jár a kilépés politikailag és gazdaságilag? Tíz kérdés, tíz válasz videókommentárunkban:

Raiffeisen MKB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Vírus a szomszédban: nincs pánik, de már mindenki erről beszél

Vírus a szomszédban: nincs pánik, de már mindenki erről beszél

Ausztriában az emberek nem rohanták le a boltokat a koronavírus miatt, és maszkot sem hordanak tömegesen, de mára ez lett az első számú beszédtéma, mondta el a Privátbankár.hu-nak Alexander Dworzak. A Wiener Zeitung újságírója szerint az utazási irodákban drasztikusan csökkent a foglalások száma. Ausztriában tegnap két fertőzöttet találtak, és ez valószínűleg csak a kezdet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?