Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: Putyin pacsiját nehezen lehet megmagyarázni

2018. december 03., 13:00
Cimkék
G20
, Szaúd-Arábia
, Putyin

Az orosz elnök nem zavartatta magát, mikor a szaúdi vezető köszöntésére került a sor.

A G20-csúcsra érkező vezetők csoportképén Mohammed bin-Szalmán szaúdi trónörökös a szélre szorult, az újságíró-gyilkosság fényében érthető módon. Vlagyimir Putyin a fotó elkészítése után lépett oda a herceghez, pacsival és kézfogással üdvözölve őt.

A természetesen fényképen is elkapott, eléggé kínos pillanat viszont felvetette a jogos kérdést arról, hogy hogyan álljanak a világ vezetői politikusai ahhoz a herceghez, aki minden valószínűség szerint brutálisan meggyilkoltatott egy újságírót, de ugyanakkor lényegében a világ egyik legnagyobb olajtermelő országának a feje, és nem mellesleg komoly globális befektető.

Hirdetés

Ugyan Putyin gesztusa elég túlzó volt, más politikusok reakciójához képest sokkal őszintébb, akik a nyilvánosan mutatott fagyos fogadtatás ellenére mégis leültek zárt ajtók mögött tárgyalni a herceggel, ilyen volt például a kanadai Justin Trudeau, Theresa May és Emmanuel Macron is.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ma újságírói kérdésre elmondta, hogy a jó személyes kapcsolatokon alapulnak a hatékony együttműködések is, és Oroszországnak az az érdeke, hogy a jövőben is együtt tudjon működni mind az OPEC-tag és a szövetségen kívüli olajtermelőkkel.

(Reuters)

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A kormányt csak a nyugdíjasok érdeklik - mi lesz a munkanélküliekkel?

A kormányt csak a nyugdíjasok érdeklik - mi lesz a munkanélküliekkel?

Közzétette az Eurostat, hogy mennyit költenek a tagállamok a szociális hálóra: ide tartoznak a munkanélküli segélyek, a családi pótlék különböző formái, a nyugdíjak, valamint a lakhatási támogatások is. A magyar adatokat megnézve elég felemás a kép, míg nyugdíjakra az uniós átlaghoz képest sokat, addig a munkanélküliekre röhejesen keveset költünk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?