Hirdetés
Hirdetés

A szükség nagy úr: az oroszokhoz fordulnának a németek?

2018. július 12., 08:42

A volt német kancellár szerint egyértelműen nyitni kell az oroszok felé.

Gerhard Schröder
Fotó: wikimedia Commons
Gerhard Schröder Fotó: wikimedia Commons

Az Oroszországgal való szorosabb együttműködést támogatja Gerhard Schröder. A volt német kancellár szerint az Németországnak szüksége van az oroszok erőforrásaira, nemcsak a gázra és olajra, de a ritka- és nemesfémekre is. Európának ugyanakkor szüksége van az orosz piacra, és Oroszország is pontosan tudja, hogy szüksége van Európára, a felek ezt most jobban megértik, mint korábban – tette hozzá.

A volt kancellárt éles bírálat éri Németországban, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök barátjának számít, és a Kreml által ellenőrzött Gazprom és Rosznyefty olajipari óriásoknál van állása. Ahogy arról már korábban is írtunk, az amerikai elnök jövő hétfőn találkozik Putyinnal Heksinkiben. A csúcstalálkozóhoz megfigyelők nagy reményeket fűznek, tekintettel arra, hogy terebélyes az Oroszország és az Egyesült Államok közötti vitás kérdések listája.

Hirdetés

Németországot az oroszok irányítják?

A volt kancellár üdvözölte Washington és Moszkva párbeszédét, és óva intett az Oroszország elszigetelését célzó próbálkozásoktól. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagját nem is lehet elszigetelni, mert akkor a világ egyik konfliktusában sem lehet majd egy lépéssel előrébb jutni – mondta.

Trump a NATO-csúcstalálkozó előtt bírálta a német kormányt az Északi Áramlat-2 orosz gázvezeték kiépítése miatt, mondván, hogy Németország "túsza" Oroszországnak. A földgázvezetékkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy Németországot "teljes mértékben Oroszország irányítja", miután az energia 60-70 százalékát Moszkva biztosítja számára.

Trump nekiment Németországnak – Merkel frappánsan helyretette

A NATO-csúcs előtt valószínűleg már mindenki felkészült arra, hogy az amerikai elnök finoman szólva nem konvencionálisan fog viselkedni, vagyis a legkevésbé lesz diplomatikus. Végül a vártnál nagyobbat rúgott Németországba, amire a kancellár frappánsan reagált. A kérdés, hogy mennyire van még ráutalva Európa és Németország az amerikai katonai védőhálóra? Tovább >>>

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában

Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában

Izland a maga kis népességével és alapvetően igen nagy jólétével elhíresült arról, hogy 10 éve, a válság idején bankjai összeomlottak. Szó sincs arról azonban, hogy az ország elszegényedett volna: nagyobb a jólét, mint Európa legtöbb országában. Be is indult egy újabb ingatlanmánia, de most kezdenek az építők nyakán maradni az új lakások.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?