Hirdetés
Hirdetés

Ambíciózus programmal álltak elő: így védenék a kkv-kat?

2018. június 07., 17:47

Az Európai Bizottság új programja a fogyasztóvédelem fejlesztését is támogatja.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Új programot javasol az Európai Bizottság a fogyasztók védelme és a kkv-k erősödése érdekében. A 2020 utáni uniós költségvetés keretében készülő 4 milliárd eurós program célja, hogy a kis- és középvállalkozások teljes körűen élhessenek a jól működő egységes piac előnyeivel.

Komoly pénzeket szán az EU erre a területre - nekünk is jut?

Hirdetés

Az Európai Bizottság 100 milliárd eurót javasol kutatásra és innovációra. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Az új Egységes piac elnevezésű program garantálni fogja a fogyasztók jogainak érvényesítését, biztosítja a fogyasztóvédelem és a termékbiztonság magas szintjét, és segíti a fogyasztókat problémáik megoldásában, például az online vásárlásnál. Ezen felül előmozdítja az uniós élelmiszergyártók piacra jutását, hozzájárul az unión kívüli országokba irányuló exporthoz, továbbá jelentős támogatást ad az agrár-, és az élelmiszeriparnak.

A program segíti az élelmiszerek biztonságos előállítását, az állat- és növénybetegségek megelőzését és felszámolását, de az uniós szabályok helyes alkalmazása és érvényesítése érdekében erősíti a tagállamok uniós bizottsággal folytatott együttműködését, és támogatja az európai szabványügyi szerveket korszerű és időálló szabványok kidolgozásában.

Ezen felül olyan informatikai eszközök és szakismeretek fejlesztését is segíti a program, amelyek révén a bizottság hatékonyan érvényesítheti a versenypolitikai szabályokat a digitális gazdaságban, illetve javítja a tagállami hatóságokkal és bíróságokkal folytatott együttműködését.

A vásárlót védi, a boltot szívatja - mire volt jó a webshop-törvény?

Hiába írja elő törvény, nagyon kevesen javítják a felmerülő hibákat, a büntetést azonban nagyon könnyű bezsebelni. További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ - ami utána jött, az sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit és néhány hétköznapi károsultat is, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?