Hirdetés
Hirdetés

Bekeményített az EU - tovább bővült a szankciós lista

2018. április 19., 17:41

Újabb észak-koreai személyek kerültek feketelistára, mivel segédkeztek a rakétaprogramban.

Újabb észak-koreai  személyek ellen rendelt el szankciókat az Európai Unió, a vád szerint az érintettek olyan megtévesztő pénzügyi műveletek kivitelezésében vettek részt, amelyek hozzájárulhattak a tömegpusztító fegyverek és ballisztikus rakéták fejlesztését célzó programokhoz. Az uniós tagországokat tömörítő tanács arról számolt be, hogy további négy magánszemély került fel az EU szankciós listájára, amely így már 139 természetes és 84 jogi személy nevét tartalmazza.

A büntetőintézkedések keretében zárolták az érintettek vagyonát az EU-ban, a természetes személyek ellen pedig beutazási korlátozást is elrendeltek. Az Európai Unió 2006 végén rendelt el szankciókat a kelet-ázsiai ország ellen, amelyek a különböző tömegpusztító fegyverek és ballisztikus rakéták fejlesztését célzó programokat hivatottak akadályozni.

Hirdetés

Legutóbb januárban adtunk hírt hasonló korlátozásokról, akkor az EU tizenhat természetes és egy jogi személyt, a phenjani védelmi minisztérium írta fel az EU szankciós listájára. Részletek >>>

Nem akárkit fogadott titokban Kim Dzsongun

Azt követően, hogy váratlanul Pekingbe utazott és a kínai elnökkel találkozott az észak-koreai vezető, majd külügyminiszterét Moszkvába küldte, most újabb döbbenetes diplomáciai lépést tett: nála járt a CIA főnöke, egyben leendő amerikai külügyminiszter. Nincs mese: legyen egy ország bármilyen kicsi, vezetőjét a világ utálhatja: ha atomhatalommá válik, komolyan veszik. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?