Hirdetés
Hirdetés

Hárommilliárd eurót oszt ki Brüsszel a menekültekre

2018. március 14., 15:25

Bejelentették a második segélycsomagot Törökország számára.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Európai Unió zászlók előtt a Berlaymont épület (Európai Bizottság), Brüsszel, Belgium.
Európai Unió zászlók előtt a Berlaymont épület (Európai Bizottság), Brüsszel, Belgium.

Az Európai Bizottság közleménye szerint a menekültválság miatt elengedhetetlen, hogy megerősítsék az együttműködést Törökországgal, így hamarosan megkaphatják a második 3 milliárd eurós csomagot. A folyósított pénzt a menekültek ellátására fogják fordítani. Az összeget Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos szerint a korábbi megoldáshoz hasonlóan kell előteremteni, vagyis egymilliárd eurót az EU költségvetéséből különítenének el, kétmilliárdot pedig a tagállamok "dobnának össze".

Az EU és Törökország között még 2016 márciusában jött létre egyezség, ennek keretében az EU eredetileg hárommilliárd eurót ajánlott fel a válság kezelésére, illetve ennek kimerülése esetére újabb hárommilliárdot. A szerződés alapján ezért cserébe Törökország visszafogadja a területéről Görögországba jutó menekülteket, miközben az EU befogad Törökországból ugyanannyi szíriai menedékkérőt, mint amennyi illegálisan átkel a görög-török uniós külső határon. Az egyezmény megkötése után érzékelhetően csökkent az Európába érkező menekültek száma.

Hirdetés

Hátra van még a feketeleves? Egyre többen lesznek a török menekültek

A Törökországban állandósult üldöztetések elől egyre többen menekülnek el és kérnek menedékjogot Európában. A helyzet azonban egy emberi jogi szervezet szerint sokkal rosszabb is lehetne, ha az EU-val nem lenne együttműködési megállapodásuk. Eközben Törökország háborúzik és menekülttáborokat épít a szíreknek. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Donald Tusk leoltotta a brit miniszterelnököt

Donald Tusk leoltotta a brit miniszterelnököt

Theresa May brit miniszterelnök Salzburgban ismét az EU-vezetők elé tárta pár hónapja kidolgozott megállapodási tervét, de arra az Európai Tanács vezetője nemet mondott. Európa nem engedhet elveiből, úgy tűnik, megismétlődik a játék, hogy ki rántja félre a kormányt, mint 2015-ben a görögökkel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?