Hirdetés
Hirdetés

Hárommilliárd eurót oszt ki Brüsszel a menekültekre

2018. március 14., 15:25

Bejelentették a második segélycsomagot Törökország számára.

Európai Unió zászlók előtt a Berlaymont épület (Európai Bizottság), Brüsszel, Belgium.
Európai Unió zászlók előtt a Berlaymont épület (Európai Bizottság), Brüsszel, Belgium.

Az Európai Bizottság közleménye szerint a menekültválság miatt elengedhetetlen, hogy megerősítsék az együttműködést Törökországgal, így hamarosan megkaphatják a második 3 milliárd eurós csomagot. A folyósított pénzt a menekültek ellátására fogják fordítani. Az összeget Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos szerint a korábbi megoldáshoz hasonlóan kell előteremteni, vagyis egymilliárd eurót az EU költségvetéséből különítenének el, kétmilliárdot pedig a tagállamok "dobnának össze".

Az EU és Törökország között még 2016 márciusában jött létre egyezség, ennek keretében az EU eredetileg hárommilliárd eurót ajánlott fel a válság kezelésére, illetve ennek kimerülése esetére újabb hárommilliárdot. A szerződés alapján ezért cserébe Törökország visszafogadja a területéről Görögországba jutó menekülteket, miközben az EU befogad Törökországból ugyanannyi szíriai menedékkérőt, mint amennyi illegálisan átkel a görög-török uniós külső határon. Az egyezmény megkötése után érzékelhetően csökkent az Európába érkező menekültek száma.

Hirdetés

Hátra van még a feketeleves? Egyre többen lesznek a török menekültek

A Törökországban állandósult üldöztetések elől egyre többen menekülnek el és kérnek menedékjogot Európában. A helyzet azonban egy emberi jogi szervezet szerint sokkal rosszabb is lehetne, ha az EU-val nem lenne együttműködési megállapodásuk. Eközben Törökország háborúzik és menekülttáborokat épít a szíreknek. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz

Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz

Az idei nyár egyelőre szeszélyes arcát mutatja, mégis ezekben a hetekben, hónapokban pörög leginkább a nyaralóvásárlás. A Balaton mellett kedvelt célterület a Velencei-tó környéke, amely elsősorban Budapesthez való közelségének köszönhető, így akár lakhatási szándékkal is megfontolandó lehetőség az ingatlanvásárlás.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?