Hirdetés
Hirdetés

Lemondta budapesti útját az Orbánt bíráló államminiszter

Wéber Balázs, 2018. december 03., 14:35

Michael Roth, aki rossz néven vette Gruevszki befogadását, a magyar kormánnyal is tárgyalt volna a héten, de mégsem jön.

German Minister of State for European Affairs Michael Roth (L) and French Minister for European Affairs Nathalie Loiseau (R) at the European Union general affairs council in Brussels, Belgium, 12 November 2018. EPA/OLIVIER HOSLET
Michael Roth. EPA/OLIVIER HOSLET

Lemondta magyarországi látogatását Michael Roth, erősítette meg diplomáciai forrásunk a Népszava értesülését. A  német Európa-ügyi államminiszter a kedden kezdődő Német-Magyar Fórumon vett volna részt – a hivatalos programban szerepel is a neve –, valamint találkozni kívánt a magyar kormány képviselőivel.

Furcsa lemondások

Hirdetés

A szociáldemokrata politikus távolmaradását betegséggel indokolta. A Népszava szerint ezt megelőzően magyar részről egy miniszter és egy államtitkár is visszamondta a részvételt a fórumon egy  olyan „nagyszabású Fidesz-rendezvényre” hivatkozva, amiről senki sem tud semmit. A lemondásokat a német fél állítólag nagyon rossz néven vette.

Mint arról beszámoltunk, az államminiszter korábban több alkalommal élesen bírálta az Orbán-kormányt – legutóbb például azért, mert befogadta a hazájában korrupció miatt jogerősen elítélt volt macedón miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit. „Magyarország megnyitja határait a menekültek előtt. Csodálatos...” – írta ironikus hangnemben a Twitteren, amikor Gruevszki bejelentette, hogy menedékkérelmet nyújtott be hazánkban.

Magyarország nehéz partner

Egy 2017-es Facebook-bejegyzésben, miután Budapesten tárgyalt a kormány, az ellenzék és a civil szervezetek képviselőivel, nehéz partnernek nevezte Magyarországot. Megemlítette, hogy a menekültpolitika, a tudomány szabadsága, a civil szervezetek, a média és a jogállamiság kérdését is máshogy látják. Ugyanakkor szerinte éppen ezért fontos, hogy beszéljenek egymással.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Akkor is túlórázunk, ha belehalunk? A rabszolgatörvény súlyos mellékhatásai

Akkor is túlórázunk, ha belehalunk? A rabszolgatörvény súlyos mellékhatásai

Aki túl sokat dolgozik, annak több baja lesz az egészségével - ez az alapvetés közismert, a frissen elfogadott túlmunka-szabályozás és a hazai egészségügyi helyzet alapján azonban érdemes felidézni a munkaórák száma és a halálozási okok közötti, tudományosan igazolt összefüggéseket.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?