3p
Újabb probléma adódott az új CAF villamosokkal, feltételezhetően a párás idő kezdte a burkolatot.

Egyre rosszabb állapotban vannak a BKV által megvásárolt új CAF villamosok, a budapesti klíma ugyanis kikezdi az egy-két éves spanyol villamosokat. A tömegközlekedési társaság elmondta: a hibajelenséget ismerik, a CAF villamosok ablakai és ajtajai fölött, a burkoló lemezeinek szélein korróziós elváltozások jelentek meg – írja az Index az Omnibusz blogra hivatkozva.

A BKV azonnal jelentette a hibát - a járművek tulajdonosán (BKK) keresztül - a CAF, a járművek gyártója felé. A járművek karbantartásáért is felelős cég tudomásul vette a hibabejelentést és jelezték: vizsgálják a jelenség okait és a probléma garanciális felszámolásán dolgoznak.

Túlóra és emberhiány: mennyit fognak keresni a BKV-nál? További részletek >>>

Az első budapesti CAF-villamos 2015 februárjában készült el Zaragozában, és még abban az évben szeptemberben forgalomba is állt. A BKV-val kötött szerződés 35 darab rövidebb (34 méteres), és 12 darab hosszabb (56 méteres) villamos szállításáról szólt Az első 56 méter hosszú villamos 2016 tavaszán állt forgalomba az 1-es vonalon. A rövidebb CAF-ok a 3-as és a budai fonódó vonalain járnak.

A négy évszak a legnagyobb ellenség

Nem ez az első felmerülő probléma az új villamosokkal: 2017 februárban ki kellett állnia a forgalomból a budai fonódó (és azóta az 1-es villamos) vonalán közlekedő új CAF-villamosoknak, mert az ónos eső miatt a visszapillantó tükröket helyettesítő kamerák burkolata egyszerűen bejegesedett. A jeges védőüvegen keresztül a kamerák jóformán semmit se láttak, emiatt pedig a villamosvezető sem tudta a monitorokon figyelni a le- és felszálló utasokat.

Bár a kamerákat védő üveget fűtőszállal látták el, ez kevés volt az ónos eső leolvasztására. A gyártó szerint a problémákat a berendezések eltömítése, valamint elektronikai hibák okozták, amelyek miatt a járművek páramentesítő berendezése nem tudta megfelelően ellátni a feladatát. A hiba kijavítása legalább nem jelentett többletköltséget a BKK Zrt.-nek, mint a villamosok megrendelőjének és a BKV Zrt-nek, mint üzemeltetőnek, a hibaelhárításról ugyanis a CAF gondoskodott.

Banális hiba: nem férnek be a villamosok az új kocsiszínbe

Tervezési hibák miatt nem férnek be a villamosok az új budafoki kocsiszínbe. A közlekedési vállalathoz közel álló források szerint a remíznél van egy rossz helyen lévő oszlop, emiatt az egyik, a Forgalmi utcával párhuzamos, rövid vágányra nem lehet bemenni. Az oszlopot hamarosan áthelyezik, az esettel kapcsolatban a kivitelezőhöz fordulnak. További részletek >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Bécs? Budapest? Vagy Bukarest? Érdekes rangsor készült
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 11:12
A világ nagyvárosai éles versenyt vívnak azért, hogy magukhoz vonzzák a kezdő vállalkozásokat, amelyek nagyra nőve országaik gazdaságának jelentős szereplői és nem mellesleg adóalanyai lehetnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG