Hirdetés
Hirdetés

Miért tették? Megszólalt az ibizai videó készítője

2019. május 25., 17:20

Ügyvédje útján magyarázta meg a Szabadságpárt vezérét leleplező ibizai videó egyik készítője, hogy mi motiválta tettüket.

Forrás: Spiegel
Részlet a videóból Forrás: Spiegel/Youtube

„Egy olyan projektről volt szó, amelyet civiltársadalmi okok motiváltak”, és amely során a készítők „tényfeltáró-újságírói utat" jártak be, idézte a Der Standard című osztrák napilap Richard Soyert, Ramin M. bécsi ügyvéd jogi képviselőjét.

Mint mondta, védence kizárólag „demokráciapolitikai és jogi megfontolásokból” cselekedett. Szerinte a tényfeltáró újságírásban megengedhető titkos felvételek készítése, amennyiben azzal visszásságokra derítenek fényt.

Hirdetés

Belebukott a kormánykoalíció

A Spiegel és a Süddeutsche Zeitung egy héttel ezelőtt hozott nyilvánosságra egy 2017-ben Ibizán, titokban készült videót. A felvételen az Osztrák Szabadságpárt két akkori magasrangú politikusa, Heinz-Christian Strache pártelnök (későbbi osztrák alkancellár) és Johann Gudenus  arról beszélget egy orosz milliárdos állítólagos unokahúgával (aki valójában beépített ember volt), hogyan lehetne kétes eredetű pénzből megtámogatni a párt választási kampányát állami megbízásokért cserébe.

Osztrák sajtóhírek szerint a politikusokat két kétes hírű bécsi férfi, Ramin M. és társa, Julian H. magánnyomozó csalta lépre. A botrány kirobbanása után Strache és Gudenus is lemondott minden tisztségéről, az osztrák kormánykoalíció pedig felbomlott.

Háttéranyagunk a témában: Prostik, drogok, hatalmi játszmák: újabb részletek az ibizai videóról.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Még a fél évet sem élte meg Moldova első reform-párti kormánya. A szálakat Igor Dodon elnök mozgatja, akinek volt pártját havi 1 millió dollárral támogatja titokban a Kreml. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?