Heinz-Christian Strache
Makro / Külgazdaság Egy éve belebukott az Ibiza-botrányba, most újra pártvezér lett Heinz-Christian Strache
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 20:51
A volt osztrák alkancellár átvette új mozgalmának irányítását, amely még a nevét is felvette.
Makro / Külgazdaság Prostik és gengszterek – egyszerre bukott a Fidesz és a Szabadságpárt
Wéber Balázs | 2019. október 17. 06:10
Strache pártjának és a magyar kormánypártnak is megvolt a maga Ibiza botránya, és mindegyik komoly pofont kapott a választóktól. A Szabadságpárt valószínűleg ellenzékbe szorul, Sebastian Kurz viszont továbbra is kormányzó szövetségese lehet Orbán Viktornak, mondta a Privátbankár.hu-nak Alexander Dworzak. A Wiener Zeitung szerkesztője szerint ezzel ugyanakkor nem fog dicsekedni a régi-új kancellár.
Makro / Külgazdaság Befejezi politikai karrierjét Heinz-Christian Strache
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 11:55
A videobotrányba belebukott volt osztrák alkancellár a bejelentésekor azt mondta: egyebek mellett a családja védelme érdekében nem vállal többé politikai hivatalt.
Makro / Külgazdaság Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár
Wéber Balázs | 2019. június 17. 13:30
Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.
Makro / Külgazdaság Ibiza-gate: eddig három gyanúsított van, már a németek is nyomoznak
Wéber Balázs | 2019. június 5. 13:07
Az osztrák mellett már a német hatóságok is vizsgálódnak az osztrák kormány bukásához vezető ibizai videó ügyében. A felvétel elkészítésével három konkrét személyt gyanúsítanak, de több ismeretlen gyanúsított is van. Ugyanakkor nem csak a videó keletkezésével, hanem annak tartalmával kapcsolatban is nyomozás indul.
Makro / Külgazdaság Orbán már nem fog az FPÖ-vel fotózkodni – az ibizai kémsztori magyar szála
Wéber Balázs | 2019. május 30. 06:00
Orbán Viktor és Heinz-Christian Strache, az ibizai botrányba belebukott FPÖ-vezér hasonlít egymásra, de van köztük egy nagy különbség: a magyar kormányfő meg tudta valósítani a terveit - mondta Alexander Dworzak a Privátbankár.hu-nak. A Wiener Zeitung külpolitikai szerkesztője szerint a magyar miniszterelnök mostanában nem fog mutatkozni szabadságpárti vezetőkkel. Végeredményben mégis az ő táborukba kerülhet majd, ha a Fideszt kizárják a Néppártból.
Makro / Külgazdaság Miért tették? Megszólalt az ibizai videó készítője
Privátbankár.hu | 2019. május 25. 17:20
Ügyvédje útján magyarázta meg a Szabadságpárt vezérét leleplező ibizai videó egyik készítője, hogy mi motiválta tettüket.
Makro / Külgazdaság Őrült hét: egy merész titkosszolgálati akciót és egy megbukó miniszterelnököt is láttunk
Izsó Márton | 2019. május 24. 20:10
Nem akármilyen hét a mostani, elég csak arra gondolni, hogy vasárnap voksolni várják a magyarokat is, míg Ausztriában az elmúlt évek egyik legkomolyabb politikai botránya robbant ki alig pár nappal az EP-választások előtt, bedöntve ezzel a kormánykoalíciót is. A Huawei-felhasználók aggódhatnak a telefonjaik miatt, míg az Egyesült Királyságban buzgón keresik Theresa May utódját. Ez a Privátbankár.hu heti összefoglaló videója.
Makro / Külgazdaság Prostik, drogok, hatalmi játszmák: újabb részletek az ibizai videóról
Wéber Balázs | 2019. május 24. 06:10
Pénz, hatalom, korrupció, alkohol, drogok, prostituáltak: bárhonnan is közelítünk hozzá, az ibizai sztori messziről bűzlik. Heinz-Christian Strache FPÖ-vezért és bizalmasát két rossz hírű osztrák férfi csalta lépre, feltehetően megbízásból. Strache ugyanakkor saját sírját ásta meg azzal, hogy elképesztően naiv volt, és nyíltan beszélt zűrös terveiről. Eközben Orbán Viktort emlegette példaként.
Makro / Külgazdaság Ibiza-gate: meglepő szál bukkant fel az év kémsztorijában
Wéber Balázs | 2019. május 22. 13:13
Egy bécsi ügyvéd közvetítésével csalhatták lépre ismeretlenek Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár bizalmasát, Johann Gudenust. Az ügyvéd ajánlotta be nála azt a titokzatos nőt, aki egy orosz milliárdos unokahúgának adta ki magát. Gudenus többször is találkozott vele az ibizai megbeszélés előtt, de nem fogott gyanút. A megbízó kiléte továbbra sem ismert.
Makro / Külgazdaság Ibiza-gate: ezen a banánhéjon csúszott el az osztrák alkancellár
Wéber Balázs | 2019. május 21. 13:10
Heinz-Christian Strache bizalmasa, Johann Gudenus folyékonyan beszél oroszul, kiterjedt oroszországi kapcsolatokkal bír, felesége is figyelmeztette a veszélyre, mégis beleesett az ibizai csapdába. A videó készítői valószínűleg rajta keresztül szervezték le a találkozót az állítólagos orosz oligarcharokonnal. A botrányba nem csak ő és Strache bukott bele, hanem az egész osztrák kormány – és lehet, hogy ez még csak a kezdet.
Makro / Külgazdaság Az év kémsztorija: kik és miért buktatták meg az osztrák kormányt?
Wéber Balázs | 2019. május 20. 14:35
Azt már tudjuk, hogy az osztrák kormány belebukott az osztrák alkancellárról titokban készült ibizai videóba. Az is egyértelmű, hogy profik csalták csapdába Heinz-Christian Strachét, és nyilvánvalóan politikai céllal tették ezt. De kik állhatnak a háttérben, és pontosan mi vezérelhette őket? Számba vettük a legvalószínűbb forgatókönyveket.
Makro / Külgazdaság Súlyos csapás Putyinra – Strache és Orbán a nyugati titkosszolgálatok célkeresztjében
Káncz Csaba | 2019. május 20. 12:15
A sikeres titkosszolgálati akció súlyos csapás Putyin európai terveire és komoly figyelmeztetés a magyar kormánypárt számára. A Fidesz és az FPÖ között páratlanul szoros kapcsolat alakult ki. Mindkét párt vezetői az orosz érdekek mentén avatkoznak bele a feszült balkáni politikai folyamatokba.
Makro / Külgazdaság Akár börtönbe is zárhatják a bukott alkancellárt?
Privátbankár.hu | 2019. május 20. 10:56
Lehetnek büntetőjogi következményei a Strache-ügynek.
Makro / Külgazdaság Megvan, mikor szavaznak az osztrákok a politikai bukás után - az ellenzék Orbánék kapcsolatait vizsgálná
Privátbankár.hu | 2019. május 19. 14:17
Megvan, mikor mehetnek ismételten szavazni az osztrákok: szeptember elején rendezik meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában - derült ki Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóját követően. Mindeközben a Jobbik vizsgálóbizottságot akar.
Karrier Kiderült a korrupció: lemondott az osztrák alkancellár
Privátbankár.hu | 2019. május 18. 17:25
Heinz-Christian Strache bocsánatot kért azoktól, akik csalódtak benne.
Makro / Külgazdaság Küszöbön áll a Fidesz búcsúja a Néppártból
Wéber Balázs | 2019. május 7. 13:00
Vezető német konzervatív politikusok szerint a Fidesz hamarosan ki fog válni az Európai Néppártból. Ezek a vélemények azután erősödtek fel, hogy Orbán Viktor az olasz Liga és az osztrák Szabadságpárt vezérét is fogadta a napokban, és azt mondta, hogy nem támogatja Manfred Webert, a Néppárt csúcsjelöltjét az Európai Bizottság elnöki posztjáért folyó harcban.
Makro / Külgazdaság Ajánlat a szomszédból: új otthont kínálnak Orbán Viktornak
Wéber Balázs | 2018. szeptember 11. 12:45
Meghívta a bevándorlás-ellenes, radikális jobboldali EP-frakcióba Orbán Viktort Heinz-Christian Strache, az osztrák Szabadságpárt vezére. Ennek a csoportnak a tagja a Marine Le Pen vezette francia Nemzeti Gyűlés és az olasz Liga is. Eközben a magyar kormányfőt egyre nagyobb nyomás elé helyezi jelenlegi pártcsaládja, az Európai Néppárt: az osztrák kereszténydemokrata képviselők például megszavazzák majd a magyar kormányt elítélő Sargentini-jelentést. A vitára ma délután kerül sor az EP-ben.
Makro / Külgazdaság Politikai földrengés Ausztriában: nekimennek a magyar munkavállalóknak
Káncz Csaba | 2015. június 11. 08:42
Akárcsak az EU több országában, nyugati szomszédunknál is lefáradt és megrendült a politikai centrum. Ez markánsan fogja befolyásolni Bécs hozzáállását az euróövezet további integrációjához és a Görögország további megsegítéséhez. A keleti tartományokban dolgozó magyar munkavállalók is megérezhetik a változásokat.
hírlevél