Hirdetés
Hirdetés

Nő a feszültség: letartóztatták a Kína ellenes tüntetéssorozat szervezőit

2019. augusztus 30., 11:55
Cimkék
tüntetés
, Kína
, Hongkong

Mozgalmas 24 órán van túl Hongkong.

A hónapok óta tartó tüntetéssorozat újabb állomáshoz érkezett azzal, hogy az ellenzéki tüntetők több prominens figuráját is őrizetbe vette a rendőrség – írja a CNN.

Először Rick Hui demokráciapárti, erősen kormánykritikus politikust tartóztatták le, ellene a hivatalos vád a „rendőrségi munka akadályozása”. Ezt három, a tüntetéssorozatban kulcsszerepet játszó aktivista őrizetbe vétele követte: Joshua Wong, Agnes Chow és Andy Chan ellen a vád „tüntetéshez köthető szabálysértések”. Ezek közül a legsúlyosabb vád Wong és Chow ellen van érvényben, őket azzal vádolják, hogy „törvényellenes gyülekezéseket” szerveztek, és ez akár öt év börtönnel is sújtható.

Hirdetés

Azóta egyébként Wong-ot és Chow-ot szabadlábra helyezték óvadék ellenében, ám a harmaidk aktivista és a politikus továbbra is előzetes letartóztatásban maradt.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Bár a régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő időszakban - derül ki a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amely szerint a közép- és kelet-európai térségben – ezen belül Magyarországon – tavaly a vállalatok körében csökkent a fizetésképtelenség aránya.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?