Hongkong
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, forint? Nem érdemes tiltani a kriptókat 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 8. 12:36
Az euró ismét stabilan 390 alatt tartózkodik, a hogyan tovább azonban kérdéses, nagy erősödést nem várnak a devizánktól. A részvények is esnek, az OTP-vel az élen. A kriptopénzek puszta betiltása nem küszöböli ki a kockázatokat, mondja két neves nemzetközi szervezet. Egy tőzsdét elmosott az eső.
Makro / Külgazdaság Légijáratok százait törölték Kínában 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 1. 18:16
Légijáratok százait törölték, illetve üzleteket és iskolákat zártak be pénteken a kínai Kuangtung tartományban, valamint a különleges közigazgatási státuszú Hongkong és Makaó területén a közelgő Saola tájfun miatt.
Makro / Külgazdaság Huszonhat éve lett Hongkong újra Kína része 
Privátbankár.hu | 2023. július 1. 16:52
A város vezetője az ellenállástól óvta honfitársait.
Részvény / Deviza / Áru Tarol a Tesla, de miért száguldott az OTP? 
Eidenpenz József | 2023. június 9. 12:29
Az európai tőzsdék kissé lefelé csorognak, amire van is némi okuk. A BUX stagnál, ahogy az OTP is, amelynek tegnapi száguldása kétféleképpen is magyarázható. A General Motors is rácsatlakozik a Tesla-hálózatra, tovább zuhan a török líra, Hong Kongnak nagy tervei vannak a kriptovalutákkal.
Makro / Külgazdaság Peking győzött Hongkongban, a demokrácia még várat magára 
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 17:36
Az egyre nehezebb körülmények és az ellehetetlenítő politikai légkör miatt önmaga feloszlatásáról döntött szombaton a hongkongi demokráciapárti Polgári Párt - közölte a tömörülés egyik alapítótagja szombaton újságírókkal.
Részvény / Deviza / Áru Miért esik a magyar eszközök ára? Pesszimisták a befektetési bankok 
Eidenpenz József | 2023. február 21. 12:19
Rossz a hangulat a tőzsdéken, ami alól a BUX sem tudja kivonni magát. A forint is gyengül, pedig a nyersanyagárak a mi javunkra változtak, és a dollár is viszonylag csendes. Fontos adatok jönnek a héten, nagyon pesszimisták az amerikai befektetési bankok, jövő kedden jelent a Richter.
Makro / Külgazdaság Hong Kongban a 3-17 éveseket is nemsokára oltják 
Kormos Olga | 2021. november 20. 13:40
Hongkong jóváhagyta a kínai Sinovac Biotech Covid-19 vakcináját, és elkezdi oltani a 3-17 éves gyerekeket. 
Részvény / Deviza / Áru A világ legnagyobb tőzsdei bevezetését tervezi Jack Ma másik cége, íme a részletek 
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 19:38
Az Ant Group ezzel minden idők legnagyobb értékű tőzsdei bevezetésére készül, amellyel a Saudi Aramco eddigi rekordját is felülmúlná.
Makro / Külgazdaság Kína csattanós válasza az amerikai fenyegetésre 
Káncz Csaba | 2020. október 15. 18:29
Az eszkalálódó amerikai-kínai szembenállás és a globális gazdasági leállás árnyékában a kínai elnök nagyívű beszédet tartott Sencsenben. Peking a kettős-körforgású gazdaságra átállás szükségességét hangsúlyozza, amelyet egyrészről a belső fogyasztás, másrészről a külföldi technológia és az FDI hajtana. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az új hidegháború: balkanizálódó globális pénzügyi rendszer 
Káncz Csaba | 2020. szeptember 25. 15:49
Míg a múltban a pénzügyi intézmények csupán közvetett elszenvedői voltak a szankcióknak, napjainkban maguk az intézmények is célkeresztbe kerültek. Az HSBC és WeChat számára most kezd el derengeni, hogy a globális kereskedelmet alátámasztó kritikus pénzügyi infrastruktúra már nem tekinthető politikailag semleges területnek. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Így leckéztet Trump: megvonta Hongkong különleges státusát 
MTI | 2020. július 15. 08:12
Hogy - szavaival élve - felelősségre vonja Kínát az egykori brit gyarmat elleni agresszív tevékenysége miatt.
Makro / Külgazdaság Húztak egyet a pórázon Hongkongban – meddig bírják a befektetők? 
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2020. július 3. 06:07
Ismét kezdenek elszabadulni az indulatok Hongkongban, ezúttal az új nemzetbiztonsági törvény miatt. A félelmek szerint ez a városállam eddigi relatív szabadságának végét jelentheti, ami emberi jogi szempontokon túl üzleti szempontból is aggályos lehet. Ugyanakkor Ázsia pénzügyi központjának "lerombolása" senkinek sem áll érdekében – még Kínának sem.
Makro / Külgazdaság A világ legnagyobb biznisze – Londontól Tokióig azonnal lecsaptak a kiváló hongkongi szakemberekre 
Káncz Csaba | 2020. július 2. 11:30
Az USA, az Egyesült Királyság, Japán és Tajvan azonnal lecsapott a jól képzett, gazdag hongkongiakra. Japán egyenesen globális pénzügyi központtá szeretné magát fejleszteni a Hongkongból menekülő cégekkel és szakemberekkel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megszavazták a sokat kritizált kínai törvényt 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 30. 07:03
Megszavazta a Hongkongra vonatkozó, széles körű bírálatokat kiváltó nemzetbiztonsági törvényt a kínai Országos Népi Gyűlés állandó bizottsága kedden, a jogszabály várhatóan július 1-jén lép hatályba.
Részvény / Deviza / Áru Kína berúgta az ajtót – kisbefektetőknek már nem adnak el olajat? 
Eidenpenz József | 2020. május 22. 11:41
Végleg rá akar telepedni Kína Hong Kongra, a tőzsdeindex majdnem hat százalékkal zuhant, Amerika válaszlépésekkel fenyeget. Az európai tőzsdék esése azonban mérsékelt, a BUX is az átlagot hozza, az OTP egy százalék alatti mértékben gyengül. Megint visszapattant 349 forint környékéről az euró. Egyes cégek nem akarnak olajat eladni olyan alapoknak, amelyekbe a kisbefektetők szállnak be. Drága lett bitcoinozni.
Makro / Külgazdaság Már Hongkongban is van halálos áldozata a koronavírusnak 
Privátbankár.hu | 2020. február 4. 07:52
A járvány gúcpontjában, a közép-kínai Hupej tartományban 64 ember halt meg a betegségben hétfőn. Németországban újabb fertőzöttet találtak.
Makro / Külgazdaság Egészségügyi vészhelyzetet hirdettek ki Hongkongban 
Privátbankár.hu | 2020. január 25. 17:31
Egészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki Hongkonban szombaton Carrie Lam, a különleges közigazgatású kínai terület kormányzója a koronavírus terjedése miatt. Ez egyebek között azt jelenti, hogy korlátozzák a terület fizikai kapcsolatát az anyaországgal, ahol már 41-en vesztették életüket a koronavírus okozta tüdőgyulladásban, és csaknem 1300-an megfertőződtek.
Makro / Külgazdaság Tüntetés, Molotov-koktél, leváltás – forrnak az indulatok Hongkongban 
Privátbankár.hu | 2020. január 5. 12:10
Hongkong határánál a kínai kereskedők ellen tüntettek. Eközben leváltották a kínai kormányzat képviseletét betöltő hivatal vezetőjét.
Makro / Külgazdaság Teperő Trump, uniós húsos fazék, búcsúzó britek – brutál év lesz 2020 
Wéber Balázs | 2020. január 3. 06:10
Az idén kiderül majd, Donald Trump marad-e az Egyesült Államok elnöke, mire mennyi fog jutni az EU-ban 2021 és 2027 között, és növeli-e befolyását Kína a távol-keleti térségben. Az már szinte biztos, hogy a britek egy hónapon belül tényleg távoznak az Európai Unióból – az uniós közösség története során most először nem gyarapodni, hanem fogyatkozni fog. Összeszedtük, mire érdemes figyelni a külpolitikában 2020-ban.
Makro / Külgazdaság Tüntetéssel ünnepelték az újévet Hongkongban 
Privátbankár.hu | 2020. január 1. 13:03
Nem csitulnak a kedélyek Hongkongban, az újévet is politikai demonstrációval ünnepelték a demokrácia mellett elkötelezett városlakók.
Makro / Külgazdaság Mézesmadzag és korbács - Peking Hongkongnak is Makaó sorsát szánja 
Privátbankár.hu | 2019. december 20. 06:10
Ma van éppen húsz éve, hogy Makaó, elvesztve gyarmati státusát, visszatért Portugáliától Kínához. Az eseményre szervezett ünnepség keretében iktatják be a különleges jogállású tartomány régi-új kormányzóját. A Peking által szorosan fogott városállam sorsa ugyanakkor előrevetíti, mi is vár Hongkongra, ha nem győzedelmeskednek a demokráciapárti tüntetők.
Makro / Külgazdaság Hongkongi vásárlók pörgetik a londoni ingatlanpiacot 
Privátbankár.hu | 2019. december 7. 09:00
Váratlan helyről kap megmentőt a Brexit miatt egy jó ideje komolyan gyengélkedő londoni ingatlanpiac. A hongkongi befektetők nyújthatnak segédkezet.
Részvény / Deviza / Áru Hiába ijesztget Trump, a tőzsdék csak egy irányt ismernek 
Privátbankár.hu | 2019. december 4. 11:45
Kedden veszteséggel zártak a mértékadó tőzsdék, de úgy tűnik az ijedtségen gyorsan túltették magukat a piacok, szerdán ugyanis már komolyabb pluszokat láthatunk az európai börzéken. A befektetőket a szolgáltató szektorokról szóló adatok nyugtatták meg.
Részvény / Deviza / Áru Padlón a forint, miközben máshol csak halmozzák a rekordokat 
Király Béla | 2019. november 28. 10:37
Megállíthatatlannak tűnik a tőzsdék emelkedése, szerdán az európai piacok egy részén és a tengerentúlon is tovább emelkedtek az indexek. Természetesen így New Yorkban újabb történelmi rekordokat láthattunk, igaz Donald Trump kicsit beárnyékolta a felhőtlennek tűnő helyzetet. A forint csütörtökön újabb mélypontot ütött.
Makro / Külgazdaság Trump aláírta a hongkongi tüntetőket támogató törvényt, Kína ezt egyből súlyos beavatkozásnak minősítette 
Privátbankár.hu | 2019. november 28. 07:56
A helyzet eszkalálódása várható.
Makro / Külgazdaság Bezuhant Hongkong gazdasága - kétszámjegyű visszaesés a turizmusban és a kiskereskedelemben  
Privátbankár.hu | 2019. november 27. 20:05
Pusztító hatása lehet Hongkong gazdaságára nézve, ha a fél éve folyamatosan tartó nyugtalanság tovább folytatódik. A stratégiai ágazatnak számító turizmus, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó kiskereskedelmi forgalom már most kétszámjegyű visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, míg a városállam exportteljesítménye – az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt is – radikális mértékben csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Izgulhat Trump, nem csak az ablaka szakadt be a Teslának 
Privátbankár.hu | 2019. november 25. 11:20
A befektetői hangulat ismét pozitívvá vált, a befektetők azt követően kezdtek vásárolni, hogy ismét kedvező hírek jelentek meg az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásról, ahogy a hongkongi választások is az optimizmust táplálták.
Makro / Külgazdaság A nap képe: még sosem szavaztak ilyen sokan a tüntetésektől hangos városban 
Privátbankár.hu | 2019. november 24. 16:16
Lezajlottak a hongkongi helyhatósági választások.
Részvény / Deviza / Áru A befektetők is a hongkongi tiltakozókat figyelik 
Privátbankár.hu | 2019. november 21. 11:13
Ismét az óvatosság jellemzi a piacokat, és lefele mentek az irányadó tőzsdeindexek. A befektetők az amerikai-kínai viszony romlása miatt aggódnak. A magyar tőzsde képes volt tegnap az árral szemben úszni, és rekord szinten zárt, a hét elején életjeleket mutató forint viszont ismét lejtőre került.
Makro / Külgazdaság Határozottabb fellépésre sarkallta a hongkongi kormányzót a kínai elnök  
Privátbankár.hu | 2019. november 6. 19:00
Először találkozott Hszi Csin-ping kínai államelnök a hongkongi kormányzóval a júniusban kitört demokráciapárti demonstrációk kitörése óta és arra ösztökélte Carrie Lam-et, hogy tegyen határozott erőfeszítéseket a megmozdulások elfojtására.
Makro / Külgazdaság Hongkong megszenvedte a tüntetéseket, lejtmenetben a gazdasága 
Privátbankár.hu | 2019. október 31. 14:35
Hongkong gazdasága recesszióba süllyedt a harmadik negyedévben, részben a hónapok óta tartó demokráciapárti demonstrációk, részben a kínai-amerikai kereskedelmi háború miatt.
Vállalat Törölte az Apple a rendőrfigyelő alkalmazást 
Privátbankár.hu | 2019. október 10. 10:26
Ennek segítségével tudták követni a hongkongi tüntetők a rendőrök mozgását.
Makro / Külgazdaság A tüntetések korába léptünk – világszerte megmozdul a föld 
Káncz Csaba | 2019. október 10. 08:54
Szociális és ökológiai aggodalmak hajtják az utcára a fiatalokat szerte a világban. Az elitek és a köznép közötti korábbi egyezség (consent of the governed) a gazdasági stabilitás és az életszínvonal fenntartásának ígéretéről gyors ütemben foszlik szét. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Eldurvultak a hongkongi tüntetések – egy tüntetőt meglőttek 
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 14:07
Először fordult elő a negyedik hónapja tartó hongkongi demonstrációk során, hogy éles lőszerrel sebesített meg egy tüntetőt a rohamrendőrség egy tagja.
Makro / Külgazdaság Sötét árnyak az ünnepség fölött – 70 éves a Kínai Népköztársaság 
Káncz Csaba | 2019. szeptember 27. 09:20
Sorra vesszük azokat a kihívásokat, amelyekkel az 1949-ben alapított Kínai Népköztársaságnak napjainkban szembe kell néznie. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Negatív kilátásúra rontotta a Moody's Hongkong adósbesorolását 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 16:30
Az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Hongkong hosszútávú adósbesorolásának a kilátását a Moody's.
Makro / Külgazdaság A nap képe: amikor végleg elszabadultak az indulatok 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 15. 15:35
Kísérteties képsorok érkeztek a hongkongi tüntetésekről - ezek közül válogattunk.
Makro / Külgazdaság Kínai propaganda Hongkongban – régi szólamok, új technológia 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 9. 20:20
Intenzív propagandaháborút folytat a népi Kína a hongkongi elégedetlenkedőkkel szemben. Az ötvenes években már jól kitalált pártzsargon is új erőre kapott az új média eszközeinek felhasználásával, így ma jóval szélesebb körben terjednek az így generált és közreadott tartalmak, mint amikor még csak a hagyományos csatornák álltak rendelkezésre.
Makro / Külgazdaság A Fitch rontott Hongkong adósi besorolásán 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 6. 08:02
Egy fokozattal rontotta Hongkong adósi besorolását a Fitch Ratings pénteken, ami azonban még így is a felső kategóriájú osztályzatban maradt.
Részvény / Deviza / Áru A nap befektetési sztorija: fuccs a hongkongi kiadatási törvénytervezetnek 
Csabai Károly | 2019. szeptember 4. 18:20
Ami reggel még csak valószínűség volt, az délutánra bizonyosság lett: a hongkongi kormányzó visszavonta a kiadatási törvény módosításának tervezetét, amelynek benyújtása hónapokon át tartó tüntetéssorozatot indított el. Az ország tőzsdéje már a tényt megelőzően is jelentős, 4 százalékos pluszban zárt, ami aztán az általános részvénypiaci hangulatot is felderítette, az európai és az amerikai börzeindexek is erősödtek.
Makro / Külgazdaság Itt a vége? Visszavonhatják a tüntetéseket kirobbantó hongkongi törvénytervezetet 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 4. 10:22
Több lokális médium egybehangzó értesülése szerint a kormányzó ma bejelenti a tervezet visszavonását.
Makro / Külgazdaság Kína gyakran a cégvezetésen keresztül tartja rövid pórázon a hongkongi demonstrálókat 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 2. 20:09
A Kína által igazgatott városállamot mély politikai válságba taszító politikai nyugtalanság hirtelen felszínre hozta az alkalmazottak és a cégvezetők közötti lappangó feszültségeket, az eddig is meglévő ellentéteket. Kérdés, hogyan viselkedjenek ilyen esetekben a cégvezetők.
Makro / Külgazdaság Hongkongi nyugtalanság - megélénkülhet a délkelet-ázsiai ingatlanpiac 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 31. 08:09
Alaposan megbolydulhat a délkelet-ázsiai országok ingatlanpiaca azt követően, hogy a hongkongi nyugtalanság következtében egyre többen kívánnak a kínai fennhatóság alatt élő városállamból máshová költözni. Egy malajziai letelepedési program már profitált is az eseményekből.
Makro / Külgazdaság Nő a feszültség: letartóztatták a Kína ellenes tüntetéssorozat szervezőit 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 30. 11:55
Mozgalmas 24 órán van túl Hongkong.
Makro / Külgazdaság Tovább szikrázik a feszültség Hongkongban - bevetették a könnygázt 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 24. 19:58
Könnygázzal oszlatta szét a hongkongi rendőrség a kormányellenes tüntetőket, akik egy rendőrőrs közelében emeltek barikádot szombaton, gyújtópalackokkal és kövekkel dobálták a rendőröket.
Makro / Külgazdaság Kína bedarálja Hongkongot – kész a mesterterv 
Káncz Csaba | 2019. augusztus 23. 09:20
A kínai Államtanács vasárnapi intézkedései szerint a Hongkonggal határos Sencsen városa lesz a dél-kínai térség új üzleti központja. A Hongkong elleni átkaroló hadművelet már 2011-ben megfogalmazódott Pekingben, amikor tervek születtek arról, hogy Kanton tartomány 9 városából létrehozzák 42 millió lakossal a világ legnagyobb városát. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kanada nem hátrál meg Kína előtt 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 22. 08:18
Kanada nem kívánja elmélyíteni a Kínával kiéleződött kereskedelmi és diplomáciai ellentéteket, de nem is fog meghátrálni.
Makro / Külgazdaság Az Alibaba elhalasztja Hongkongba tervezett részvénykibocsátását 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 21. 12:48
Kína legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, az Alibaba csoport elhalasztja Hongkongba tervezett részvénykibocsátását a politikai feszültség növekedése miatt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG