<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Hongkong
Részvény / Deviza / Áru A világ legnagyobb tőzsdei bevezetését tervezi Jack Ma másik cége, íme a részletek
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 19:38
Az Ant Group ezzel minden idők legnagyobb értékű tőzsdei bevezetésére készül, amellyel a Saudi Aramco eddigi rekordját is felülmúlná.
Makro / Külgazdaság Kína csattanós válasza az amerikai fenyegetésre
Káncz Csaba | 2020. október 15. 18:29
Az eszkalálódó amerikai-kínai szembenállás és a globális gazdasági leállás árnyékában a kínai elnök nagyívű beszédet tartott Sencsenben. Peking a kettős-körforgású gazdaságra átállás szükségességét hangsúlyozza, amelyet egyrészről a belső fogyasztás, másrészről a külföldi technológia és az FDI hajtana. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az új hidegháború: balkanizálódó globális pénzügyi rendszer
Káncz Csaba | 2020. szeptember 25. 15:49
Míg a múltban a pénzügyi intézmények csupán közvetett elszenvedői voltak a szankcióknak, napjainkban maguk az intézmények is célkeresztbe kerültek. Az HSBC és WeChat számára most kezd el derengeni, hogy a globális kereskedelmet alátámasztó kritikus pénzügyi infrastruktúra már nem tekinthető politikailag semleges területnek. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Így leckéztet Trump: megvonta Hongkong különleges státusát
MTI | 2020. július 15. 08:12
Hogy - szavaival élve - felelősségre vonja Kínát az egykori brit gyarmat elleni agresszív tevékenysége miatt.
Makro / Külgazdaság A világ legnagyobb biznisze – Londontól Tokióig azonnal lecsaptak a kiváló hongkongi szakemberekre
Káncz Csaba | 2020. július 2. 11:30
Az USA, az Egyesült Királyság, Japán és Tajvan azonnal lecsapott a jól képzett, gazdag hongkongiakra. Japán egyenesen globális pénzügyi központtá szeretné magát fejleszteni a Hongkongból menekülő cégekkel és szakemberekkel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megszavazták a sokat kritizált kínai törvényt
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 30. 07:03
Megszavazta a Hongkongra vonatkozó, széles körű bírálatokat kiváltó nemzetbiztonsági törvényt a kínai Országos Népi Gyűlés állandó bizottsága kedden, a jogszabály várhatóan július 1-jén lép hatályba.
Makro / Külgazdaság Már Hongkongban is van halálos áldozata a koronavírusnak
Privátbankár.hu | 2020. február 4. 07:52
A járvány gúcpontjában, a közép-kínai Hupej tartományban 64 ember halt meg a betegségben hétfőn. Németországban újabb fertőzöttet találtak.
Makro / Külgazdaság Egészségügyi vészhelyzetet hirdettek ki Hongkongban
Privátbankár.hu | 2020. január 25. 17:31
Egészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki Hongkonban szombaton Carrie Lam, a különleges közigazgatású kínai terület kormányzója a koronavírus terjedése miatt. Ez egyebek között azt jelenti, hogy korlátozzák a terület fizikai kapcsolatát az anyaországgal, ahol már 41-en vesztették életüket a koronavírus okozta tüdőgyulladásban, és csaknem 1300-an megfertőződtek.
Makro / Külgazdaság Tüntetés, Molotov-koktél, leváltás – forrnak az indulatok Hongkongban
Privátbankár.hu | 2020. január 5. 12:10
Hongkong határánál a kínai kereskedők ellen tüntettek. Eközben leváltották a kínai kormányzat képviseletét betöltő hivatal vezetőjét.
Makro / Külgazdaság Teperő Trump, uniós húsos fazék, búcsúzó britek – brutál év lesz 2020
Wéber Balázs | 2020. január 3. 06:10
Az idén kiderül majd, Donald Trump marad-e az Egyesült Államok elnöke, mire mennyi fog jutni az EU-ban 2021 és 2027 között, és növeli-e befolyását Kína a távol-keleti térségben. Az már szinte biztos, hogy a britek egy hónapon belül tényleg távoznak az Európai Unióból – az uniós közösség története során most először nem gyarapodni, hanem fogyatkozni fog. Összeszedtük, mire érdemes figyelni a külpolitikában 2020-ban.
Makro / Külgazdaság Tüntetéssel ünnepelték az újévet Hongkongban
Privátbankár.hu | 2020. január 1. 13:03
Nem csitulnak a kedélyek Hongkongban, az újévet is politikai demonstrációval ünnepelték a demokrácia mellett elkötelezett városlakók.
Makro / Külgazdaság Mézesmadzag és korbács - Peking Hongkongnak is Makaó sorsát szánja
Privátbankár.hu | 2019. december 20. 06:10
Ma van éppen húsz éve, hogy Makaó, elvesztve gyarmati státusát, visszatért Portugáliától Kínához. Az eseményre szervezett ünnepség keretében iktatják be a különleges jogállású tartomány régi-új kormányzóját. A Peking által szorosan fogott városállam sorsa ugyanakkor előrevetíti, mi is vár Hongkongra, ha nem győzedelmeskednek a demokráciapárti tüntetők.
Makro / Külgazdaság Hongkongi vásárlók pörgetik a londoni ingatlanpiacot
Privátbankár.hu | 2019. december 7. 09:00
Váratlan helyről kap megmentőt a Brexit miatt egy jó ideje komolyan gyengélkedő londoni ingatlanpiac. A hongkongi befektetők nyújthatnak segédkezet.
Részvény / Deviza / Áru Hiába ijesztget Trump, a tőzsdék csak egy irányt ismernek
Privátbankár.hu | 2019. december 4. 11:45
Kedden veszteséggel zártak a mértékadó tőzsdék, de úgy tűnik az ijedtségen gyorsan túltették magukat a piacok, szerdán ugyanis már komolyabb pluszokat láthatunk az európai börzéken. A befektetőket a szolgáltató szektorokról szóló adatok nyugtatták meg.
Részvény / Deviza / Áru Padlón a forint, miközben máshol csak halmozzák a rekordokat
Király Béla | 2019. november 28. 10:37
Megállíthatatlannak tűnik a tőzsdék emelkedése, szerdán az európai piacok egy részén és a tengerentúlon is tovább emelkedtek az indexek. Természetesen így New Yorkban újabb történelmi rekordokat láthattunk, igaz Donald Trump kicsit beárnyékolta a felhőtlennek tűnő helyzetet. A forint csütörtökön újabb mélypontot ütött.
Makro / Külgazdaság Trump aláírta a hongkongi tüntetőket támogató törvényt, Kína ezt egyből súlyos beavatkozásnak minősítette
Privátbankár.hu | 2019. november 28. 07:56
A helyzet eszkalálódása várható.
Makro / Külgazdaság Bezuhant Hongkong gazdasága - kétszámjegyű visszaesés a turizmusban és a kiskereskedelemben
Privátbankár.hu | 2019. november 27. 20:05
Pusztító hatása lehet Hongkong gazdaságára nézve, ha a fél éve folyamatosan tartó nyugtalanság tovább folytatódik. A stratégiai ágazatnak számító turizmus, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó kiskereskedelmi forgalom már most kétszámjegyű visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, míg a városállam exportteljesítménye – az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt is – radikális mértékben csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Izgulhat Trump, nem csak az ablaka szakadt be a Teslának
Privátbankár.hu | 2019. november 25. 11:20
A befektetői hangulat ismét pozitívvá vált, a befektetők azt követően kezdtek vásárolni, hogy ismét kedvező hírek jelentek meg az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásról, ahogy a hongkongi választások is az optimizmust táplálták.
Makro / Külgazdaság A nap képe: még sosem szavaztak ilyen sokan a tüntetésektől hangos városban
Privátbankár.hu | 2019. november 24. 16:16
Lezajlottak a hongkongi helyhatósági választások.
Részvény / Deviza / Áru A befektetők is a hongkongi tiltakozókat figyelik
Privátbankár.hu | 2019. november 21. 11:13
Ismét az óvatosság jellemzi a piacokat, és lefele mentek az irányadó tőzsdeindexek. A befektetők az amerikai-kínai viszony romlása miatt aggódnak. A magyar tőzsde képes volt tegnap az árral szemben úszni, és rekord szinten zárt, a hét elején életjeleket mutató forint viszont ismét lejtőre került.
Makro / Külgazdaság Határozottabb fellépésre sarkallta a hongkongi kormányzót a kínai elnök
Privátbankár.hu | 2019. november 6. 19:00
Először találkozott Hszi Csin-ping kínai államelnök a hongkongi kormányzóval a júniusban kitört demokráciapárti demonstrációk kitörése óta és arra ösztökélte Carrie Lam-et, hogy tegyen határozott erőfeszítéseket a megmozdulások elfojtására.
Makro / Külgazdaság Hongkong megszenvedte a tüntetéseket, lejtmenetben a gazdasága
Privátbankár.hu | 2019. október 31. 14:35
Hongkong gazdasága recesszióba süllyedt a harmadik negyedévben, részben a hónapok óta tartó demokráciapárti demonstrációk, részben a kínai-amerikai kereskedelmi háború miatt.
Vállalat Törölte az Apple a rendőrfigyelő alkalmazást
Privátbankár.hu | 2019. október 10. 10:26
Ennek segítségével tudták követni a hongkongi tüntetők a rendőrök mozgását.
Makro / Külgazdaság A tüntetések korába léptünk – világszerte megmozdul a föld
Káncz Csaba | 2019. október 10. 08:54
Szociális és ökológiai aggodalmak hajtják az utcára a fiatalokat szerte a világban. Az elitek és a köznép közötti korábbi egyezség (consent of the governed) a gazdasági stabilitás és az életszínvonal fenntartásának ígéretéről gyors ütemben foszlik szét. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Eldurvultak a hongkongi tüntetések – egy tüntetőt meglőttek
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 14:07
Először fordult elő a negyedik hónapja tartó hongkongi demonstrációk során, hogy éles lőszerrel sebesített meg egy tüntetőt a rohamrendőrség egy tagja.
Makro / Külgazdaság Sötét árnyak az ünnepség fölött – 70 éves a Kínai Népköztársaság
Káncz Csaba | 2019. szeptember 27. 09:20
Sorra vesszük azokat a kihívásokat, amelyekkel az 1949-ben alapított Kínai Népköztársaságnak napjainkban szembe kell néznie. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: amikor végleg elszabadultak az indulatok
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 15. 15:35
Kísérteties képsorok érkeztek a hongkongi tüntetésekről - ezek közül válogattunk.
Makro / Külgazdaság Kínai propaganda Hongkongban – régi szólamok, új technológia
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 9. 20:20
Intenzív propagandaháborút folytat a népi Kína a hongkongi elégedetlenkedőkkel szemben. Az ötvenes években már jól kitalált pártzsargon is új erőre kapott az új média eszközeinek felhasználásával, így ma jóval szélesebb körben terjednek az így generált és közreadott tartalmak, mint amikor még csak a hagyományos csatornák álltak rendelkezésre.
Makro / Külgazdaság A Fitch rontott Hongkong adósi besorolásán
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 6. 08:02
Egy fokozattal rontotta Hongkong adósi besorolását a Fitch Ratings pénteken, ami azonban még így is a felső kategóriájú osztályzatban maradt.
Részvény / Deviza / Áru A nap befektetési sztorija: fuccs a hongkongi kiadatási törvénytervezetnek
Csabai Károly | 2019. szeptember 4. 18:20
Ami reggel még csak valószínűség volt, az délutánra bizonyosság lett: a hongkongi kormányzó visszavonta a kiadatási törvény módosításának tervezetét, amelynek benyújtása hónapokon át tartó tüntetéssorozatot indított el. Az ország tőzsdéje már a tényt megelőzően is jelentős, 4 százalékos pluszban zárt, ami aztán az általános részvénypiaci hangulatot is felderítette, az európai és az amerikai börzeindexek is erősödtek.
Makro / Külgazdaság Itt a vége? Visszavonhatják a tüntetéseket kirobbantó hongkongi törvénytervezetet
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 4. 10:22
Több lokális médium egybehangzó értesülése szerint a kormányzó ma bejelenti a tervezet visszavonását.
Makro / Külgazdaság Kína gyakran a cégvezetésen keresztül tartja rövid pórázon a hongkongi demonstrálókat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 2. 20:09
A Kína által igazgatott városállamot mély politikai válságba taszító politikai nyugtalanság hirtelen felszínre hozta az alkalmazottak és a cégvezetők közötti lappangó feszültségeket, az eddig is meglévő ellentéteket. Kérdés, hogyan viselkedjenek ilyen esetekben a cégvezetők.
Makro / Külgazdaság Hongkongi nyugtalanság - megélénkülhet a délkelet-ázsiai ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 31. 08:09
Alaposan megbolydulhat a délkelet-ázsiai országok ingatlanpiaca azt követően, hogy a hongkongi nyugtalanság következtében egyre többen kívánnak a kínai fennhatóság alatt élő városállamból máshová költözni. Egy malajziai letelepedési program már profitált is az eseményekből.
Makro / Külgazdaság Nő a feszültség: letartóztatták a Kína ellenes tüntetéssorozat szervezőit
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 30. 11:55
Mozgalmas 24 órán van túl Hongkong.
Makro / Külgazdaság Tovább szikrázik a feszültség Hongkongban - bevetették a könnygázt
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 24. 19:58
Könnygázzal oszlatta szét a hongkongi rendőrség a kormányellenes tüntetőket, akik egy rendőrőrs közelében emeltek barikádot szombaton, gyújtópalackokkal és kövekkel dobálták a rendőröket.
Makro / Külgazdaság Kína bedarálja Hongkongot – kész a mesterterv
Káncz Csaba | 2019. augusztus 23. 09:20
A kínai Államtanács vasárnapi intézkedései szerint a Hongkonggal határos Sencsen városa lesz a dél-kínai térség új üzleti központja. A Hongkong elleni átkaroló hadművelet már 2011-ben megfogalmazódott Pekingben, amikor tervek születtek arról, hogy Kanton tartomány 9 városából létrehozzák 42 millió lakossal a világ legnagyobb városát. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az Alibaba elhalasztja Hongkongba tervezett részvénykibocsátását
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 21. 12:48
Kína legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, az Alibaba csoport elhalasztja Hongkongba tervezett részvénykibocsátását a politikai feszültség növekedése miatt.
Makro / Külgazdaság Trump bedobta a Hongkong-kártyát a kereskedelmi háborúban
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 15. 08:05
Az amerikai elnök arról twittelt, hogy az USA büntetővámjainak enyhítéséhez Kínának előbb emberségesen kéne bánnia a városállammal. Trump ezen kívül twittben találkozót is javasolt Hszi Csin-pingnek.
Makro / Külgazdaság Átterjedhet Kínára a hongkongi elégedetlenség – a Pentagon kemény lépései
Káncz Csaba | 2019. augusztus 14. 15:13
A kínai kommunista párt mandarinjainak idegessége érthető, hiszen a társadalmi nyugtalanság átterjedhet a határon. Egy katonai beavatkozás esetén új szakasz kezdődne az USA és Kína politikai kapcsolataiban, amely már így is a Hidegháború időszakát idézi. A Pentagon ütemesen helyezgeti a bábukat a geopolitikai sakktáblán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább nőtt a feszültség Hongkongban – nem engedik leszállni a repülőket
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 12. 12:34
A hongkongi nemzetközi repülőtér vezetése helyi idő szerint hétfőn kora délután elrendelte az aznapi járatok törlését.
Makro / Külgazdaság A szakadék szélén: tüntetőktől és a maffia verőembereitől hangosak a hongkongi utcák
Kollár Dóri | 2019. július 26. 06:05
Egyre rémisztőbbé válik a helyzet Hongkongban, ahol immáron hónapok óta szinte folyamatosan tüntetések vannak. Egy erősen megkérdőjelezhető törvényjavaslat, egy botokkal és egyéb fegyverekkel támadó verőember-banda, és több millió tüntető – ezek voltak az elmúlt időszak legjelentősebb eseményei a térségben.
Részvény / Deviza / Áru Az év befektetési sztorija: tőzsdére megy a Budweiser ázsiai leánycége
Csabai Károly | 2019. július 11. 18:04
A Reuters hírügynökség értesülése szerint a sörgyártó Anheuser-Busch InBev vállalatcsoportjába tartozó Budweiser Brewing Company APAC 1,63 milliárd darab részvény értékesítésével legalább 8,3 milliárd dollár bevételhez juthat, márpedig ennél nagyobb nyilvános részvénykibocsátásra (angol elnevezésének rövidítésén: IPO) 2019-ben eddig nem került sor. A részvényekkel július 19-én indulhat meg a kereskedés a hongkongi tőzsdén.
Makro / Külgazdaság Orbán retteghet – befut Budapestre az isztambuli gyors
Káncz Csaba | 2019. június 25. 09:15
Négy hónap múlva Magyarországon is főpolgármester-választásra kerül sor, és a nagyvárosi polgárság éppen úgy mélyütést vihet be a magyar miniszterelnöknek, ahogyan az a példaképével, Erdogannal történt. Az elmúlt napokban Moszkvában és Hongkongban is tömeges mozgalmak kérdőjelezték meg az egyeduralkodó vezető tekintélyét és legitimitását. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kína árnyékában: miért tüntetnek milliók az utcákon?
Izsó Márton Artúr | 2019. június 18. 20:01
A relatív függetlenséget élvező Hongkongban elszabadultak az indulatok, miután egy új törvénytervezetben a kormányzótanács megkönnyítette volna a kiadatást. Mi folyik az utcákon? Mit lépett a kormányzó? Rövid videóban foglaltuk össze a legfontosabb eseményeket.
Pénzügyi szektor Tényleg a kutya se megy többet bankfiókba?
Czímer József | 2018. augusztus 8. 16:48
A virtuális világ a XXI. században már nem virtuális, hanem valóság az élet sok területén. Mi a helyzet vajon a pénzügyi szolgáltatások területén, a bankvilágban? Érdemes ezt a kérdést megvizsgálni több oldalról is!
Részvény / Deviza / Áru Egy igen gazdag nő elbukta vagyona felét
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 13:43
A hölgy történetesen Hongkong leggazdagabb asszonya volt, de fő vagyonelemét, cégét durván leértékelte a tőzsde az idei évben.
Makro / Külgazdaság Keleti nyitás – Varga szerint újabb beruházások jönnek
Privátbankár.hu | 2017. január 16. 09:41
Hongkongba látogatott a nemzetgazdasági miniszter, a cél újabb ázsiai befektetők megnyerése.
Vásárló Te állnál sorba órákig egy üveg Nutelláért?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 24. 11:00
Alig vásárolnak a hongkongiak, az üzletek így kreatívan próbálják megfogni a vevőket. Bejött.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló