Hirdetés
Hirdetés

Összeakaszkodott Trump és Erdogan – röpködnek a szankciók

2017. október 09., 11:04

Felfüggesztették a vízumkérelmet mindkét irányba, senki se léphet a másik országába.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Erdogan török elnök
Erdogan török elnök

A Reuters cikke szerint nemzetbiztonsági ügyekre hivatkozva felfüggesztették a vízumkiadást Törökországban és az Egyesült Államokban, így a két ország állampolgárai nem léphetnek be a másik ország területére. Mindez arra volt válaszlépés, hogy Törökországban elfogtak egy, az amerikai konzulátuson dolgozó embert, azzal a váddal, hogy ő is részese volt a Fethulah Gülenhez köthető puccskísérletnek.

A szankciót Törökország léptette életbe elsőként, azzal a felütéssel, hogy így kívánják megvédeni magukat az esetleges támadásoktól. Azok, akik nem bevándorlási vízumot kérnek (tehát csak tanulás vagy munka miatt mennének Törökországba), azok nem léphetnek az ország területére. Ezt másolta most le az Egyesült Államok is, gyakorlatilag csak az országnevet cserélték ki a dokumentumban. Erdogan korábbi akciói más országoknál is kiverték a biztosítékot, ezekről itt írtunk korábban a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Itt élnek és ilyenek a legboldogabb magyarok

Itt élnek és ilyenek a legboldogabb magyarok

Világszerte ma, március 20-án ünneplik a boldogság napját. Ebből az apropóból újra elkészült Magyarország boldogságtérképe. Mi kell a boldogsághoz a magyarok szerint? Kik mondják magukat boldogabbnak, a nők vagy a férfiak? Mely megyeszékhelyen élnek a legboldogabb és legkevésbé boldog emberek? Mi a helyzet a budapestiekkel?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?