Hirdetés
Hirdetés

Tűzszünet az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban

2018. december 02., 11:20

Donald Trump nem emeli 10-ről 25 százalékra a kínai árukra kivetett vámot 90 napig, bízva benne hogy azalatt megegyezik a két nagyhatalom.

Az amerikai és a kínai elnök Argentínában, a G20 csúcson tárgyaltak. Az átmeneti megegyezés úgy szól, hogy Amerika a jelenleg 10 százalékos vámot, melyet korábban 200 milliárd dollár értékű kínai importra vetett ki, nem emeli meg január 1-én, Kína pedig jelezte szándékát, hogy jelentős mennyiségű mezőgazdasági terméket, energiát, ipari és egyéb termékeket fog vásárolni az Egyesült Államoktól, hogy csökkenjen a két ország közötti kereskedelmi egyensúlytalanság.

A Fehér Ház szerint abban is megegyeztek, hogy rögtön tárgyalásokat kezdenek az eddig Kína által erőltetett technológia átadásokról, a szellemi tulajdon védelméről, a nem vámjellegű akadályokról és több más vitás kérdésről. Mindezt 90 napon belül megpróbálják lezárni és egyezségre jutni, ha ez nem sikerül, életbe lép a 25 százalékos vám a kínai termékekre.

Hirdetés

A megegyezést mindkét oldalról udvarias megjegyzések követték, kérdés, hogy ez a vihar előtti csendet jelzi, vagy valóban komoly megegyezési szándék van mindkét oldalról, komoly kompromisszumkészséggel. Trump számára a két év múlva esedékes elnökválasztás szempontjából sokkal előnyösebb lenne egy megegyezés, mint egy elhúzódó kereskedelmi háború, amely a kínai importtermékek meredek áremelkedését okozná, jócskán megemelve az amerikai fogyasztói árszínvonalat.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Erre nem lehetünk büszkék: a magyarok a legelhízottabb nemzet Európában

Erre nem lehetünk büszkék: a magyarok a legelhízottabb nemzet Európában

Május 18-a az Európai Elhízás Napja. Az elhízás népbetegség, sőt nem túlzás azt állítani, hogy már-már világméretű járvány. Sajnos hazánk Európa legelhízottabb nemzete az OECD adatai alapján, így nem csak a megelőzés, hanem a kezelés is kiemelt fontossággal bír. Az egyéni egészségügyi kockázatokon túl az elhízás következtében kialakuló betegségek mintegy 207 milliárd forintos többletterhet rónak az államkasszára.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?