<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Argentína
Szubjektív Egy ország, ahol egekben az infláció, mégis mindenki ünnepel
Wéber Balázs | 2023. január 24. 19:14
Argentínában egyik válság követi a másikat, az infláció tavaly 94,8 százalékra ugrott. A közös dél-amerikai valutáig pedig még hosszú az út. A foci-vb győzelem eufóriája és a helyi mentalitás ugyanakkor sok mindenre gyógyír lehet. Nagyító alatt Dél-Amerika talán legellentmondásosabb országa.
Szubjektív Argentin fallosz és fekete franciák: miért szerethető a francia válogatott?
Wéber Balázs | 2022. december 20. 19:14
A tehetséges, de suttyó argentin csapat vb-t nyert, de Messiből soha nem lesz Maradona. A rasszisták örvendeznek a franciák vereségén, pedig az identitás nem bőrszíntől függ. Aki Franciaországban nőtt fel és énekli a francia himnuszt, az francia. Nagyító alatt a foci-vb és a nemzeti identitás.
Részvény / Deviza / Áru Megint olcsóbb lett az euró, visszahívások a Teslánál
Eidenpenz József | 2022. november 25. 12:38
A BUX felülteljesítő, az OTP és a Richter húzza. A forint is újra erősödik, a 410-es szint vonzza az árfolyamot. A Tesla több tízezer járművet hív vissza Kínában. Az amerikai befektetők ünnepeltek, a fekete péntekre készülnek, közben Európa nehezen találja az irányt.
Makro / Külgazdaság Pisztolyt rántottak a volt argentin elnökre
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 2. 07:55
Egy szimpátiatüntetésen történt az incidens.
Makro / Külgazdaság Kína ezért támogatja az óriási ország felvételét a BRICS-be
Káncz Csaba | 2022. augusztus 9. 15:55
Kína számára a BRICS bővítésének célja, hogy enyhítse az amerikai nyomást, miközben akadályozza India mély beágyazódását az amerikai táborba. Argentína számára a BRICS-csatlakozás azonban nem lesz zökkenőmentes folyamat most, amikor gazdasága mélyponton van. Káncz Csaba jegyzete.
Szubjektív Az ország, ahol elfogy a benzin útközben, de ez senkit sem izgat
Wéber Balázs | 2022. július 2. 05:48
A percekből órák lettek, és mi csak üldögéltünk békésen egy autóút szélén a nagy, kék argentin ég alatt, 12 ezer kilométerre Magyarországtól. Világjáró néven új rovatot indított lapunk, amelyben elmeséljük, mit láttunk mi a nagyvilágban. Ezúttal Argentínából és Uruguayból jelentkezünk.
Részvény / Deviza / Áru A rezsicsökkentés viszi csődbe az egyik országot, tűzszünetben reménykednek a tőzsdék
Eidenpenz József | 2022. március 29. 12:07
A tőzsdék reménykednek az orosz-ukrán tárgyalások sikerében, szépen mennek fel az európai indexek, köztük a BUX is. A forint a kezdeti gyengülés után szintén megerősödött. Az olaj mozgása mérsékelt. Az egyik országnak már elviselhetetlen terheket jelent a lakossági rezsiszámla csökkentése.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi mélyponton az EU autópiaca, bitcoinnal védekeznek a szuperinfláció ellen
Eidenpenz József | 2022. március 17. 12:25
A tegnapi Fed-rali után az európai részvénypiac elszomorodott, a BUX azonban a pozitív oldalon áll. Az euró járt 370 alatt is, majd kissé korrigált. A statisztika történetében nem volt ilyen rossz február az európai autópiacon. Az argentinok már bitcoinba menekülnek.
Makro / Külgazdaság Kína sikeresen kiterjesztette befolyását világ 8. legnagyobb országára
Privátbankár.hu | 2022. február 6. 14:06
A 45 millió lakosú Argentína bekapcsolódna az  "Egy övezet, egy út" elnevezésű kínai programba.
Makro / Külgazdaság Jó hírek jöttek a Szputnyikról a világ másik végéről
Wéber Balázs | 2021. április 19. 11:19
Ez a leghatékonyabb oltóanyag Argentínában az eddigi tapasztalatok szerint. Már az első oltás után is csaknem minden beoltott szervezetében találtak ellenanyagot.      
Részvény / Deviza / Áru A Fed-re várnak, és büntetik a német autórészvényeket
Eidenpenz József | 2020. június 9. 19:13
Elromlott mára a hangulat a tőzsdéken, az európai indexek jelentős mínuszban vannak, az amerikai társaik valamivel kevésbé esnek. A BUX-ra nem lehet panasz, az európai átlagnál kevésbé süllyedt. A forint valamelyest gyengült, egy egységgel drágult az euró. A piacok a Fed kétnapos ülésének holnapi végét várják. Megoszlanak a vélemények, hogy jó vagy rossz hatással lesz majd a tőzsdékre, amit ott bejelentenek.
Makro / Külgazdaság Elismerte választási vereségét az argentin elnök, baloldali vezetés jön az országban
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 08:59
Mauricio Macri távozik hivatalából, utódja Alberto Fernández lesz.
Állampapír / Kötvény Matuzsálemkötvények: nem kéne Magyarországnak is kibocsátania ilyesmit?
Eidenpenz József | 2019. szeptember 18. 15:45
Egyesek nevettek, mások szörnyülködtek rajta két évvel ezelőtt, amikor Ausztria és Argentína száz éves lejáratú államkötvényeket bocsátott ki. A vészmadarak nagy veszteségektől óvták a vásárlókat. Azóta viszont 70-100 százalékkal felment az osztrák kötvények ára, és felére esett a másiké. Kinek van még ilyenje? Nálunk miért nincs?
Részvény / Deviza / Áru Heti befektetési menü: új kereskedelmi háborús pótvámok, Brexit-saga, olasz kormányalakítás
Csabai Károly | 2019. szeptember 2. 10:40
A naptári ősz beköszöntével az lehet érdekes, hogyan hathatnak a vasárnaptól érvényes új pótvámok az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelemre. De a Brexittel kapcsolatban is tisztulhat a ma még meglehetősen kusza kép. A szigetországiaknál az olaszok annyival már előrébb tartanak, hogy a héten megalakulhat az új kormányuk, más kérdés, hogy arra csak később derülhet fény, milyen intézkedések várhatók tőle.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz a forinttal?
Csabai Károly | 2019. augusztus 29. 11:30
Kétségtelenül ez a nap kérdése. Legalábbis minket, magyarokat az izgat a leginkább, hogy az euróval szembeni 330,8-as történelmi mélypontjához érkezett hazai fizetőeszköz gyengülhet-e tovább, s ha igen, mennyire. Kis hazánkon kívül azonban továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háború és a Brexit a slágertéma.
Makro / Külgazdaság Lemondott az összeomlott ország gazdasági minisztere
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 18. 17:26
Lemondott Nicolas Dujovne argentín gazdasági miniszter, miután gyenge gazdaságú országának tőzsdéje és vautája összeomlott azt követően, hogy az előválasztásokon vesztett a jelenlegi elnök.
Részvény / Deviza / Áru Tovább mélyül az argentin válság, 2020-ban jön az újabb államcsőd?
Csabai Károly | 2019. augusztus 15. 18:15
Legalábbis elemzők már több mint 50 százalékos esélyt adnak annak, hogy az 1998-2002 között súlyos krízisen átesett dél-amerikai ország jövőre ismételni fog. Finoman szólva kétségesnek tartják ugyanis, sikerül-e a megroggyant költségvetési helyzetben lévő Buenos Airesnek előteremtenie az adósságai 2020. évi finanszírozásához szükséges mintegy 30 milliárd dollárt egy olyan piaci környezetben, amikor az országba vetett piaci bizalom gyakorlatilag elillant.
Részvény / Deviza / Áru Megint padlót fogtak a tőzsdék
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 15. 11:02
Szerdán világszerte pánikszerű eladások jellemezték a piacokat, óriási eséseket láthattunk mind az USA-ban, mind Európában. Csütörtökön van remény némi konszolidációra, de az összkép továbbra is borús.
Részvény / Deviza / Áru Most aztán sírhat Argentína
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 12. 18:01
Egykor a világ egyik leggazdagabb országának számított Argentína, amely azonban évtizedek óta egyik gazdasági válságból a másikba fordul. A regnáló elnök, Mauricio Macri hiába próbált reformokat bevezetni, és konszolidálni a gazdaságot, a választók úgy tűnik a megszorítások miatt súlyosan megbüntetik.
Makro / Külgazdaság A nap képe: így tündököl a spanyol királyné és argentin first lady
Privátbankár.hu | 2019. március 27. 16:15
Az argentínai Córdobában ma nyitották meg a Spanyol Nyelv Nemzetközi Kongresszusát, amelyen a spanyol királyi pár is részt vesz.
Makro / Külgazdaság Tűzszünet az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban
Privátbankár.hu | 2018. december 2. 11:20
Donald Trump nem emeli 10-ről 25 százalékra a kínai árukra kivetett vámot 90 napig, bízva benne hogy azalatt megegyezik a két nagyhatalom.
Makro / Külgazdaság Óriási tüntetések várták a világ vezetőit
Privátbankár.hu | 2018. december 1. 12:20
Hatalmas tüntetések zajlanak a hétvégén Buenos Airesben.
Makro / Külgazdaság Akkora pénzt önt egy országra az IMF, amekkorát még soha senkire
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 27. 13:47
Még soha senkinek nem adott akkora hitelt az IMF, mint amivel most Argentína gazdaságát próbálják megmenteni.
Makro / Külgazdaság Rejtélyes robbanás: megint keresik az eltűnt tengeralattjárót
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 9. 12:00
A San Juan 2017 novemberében tűnt el, most egy amerikai vállalat speciális hajóval próbálja megtalálni.
Részvény / Deviza / Áru A Coca Cola forrón szereti, megmentik az argentinokat?
Eidenpenz József | 2018. augusztus 31. 19:18
Megnyugodtak délután kissé a feltörekvő piacok, miután az IMF segítőkésznek mutatkozott az argentinok felé. A forint sem gyengült tovább, és a BUX stagnálása egész jó eredmény az európai részvénypiacok eséséhez képest.
Makro / Külgazdaság Még egy krízis – biztos, hogy nincs itt semmi magyar látnivaló?
Eidenpenz József | 2018. augusztus 31. 15:28
Mi az argentin válság oka, mitől ijedtek meg annyira a külföldi befektetők, hogy egy nap alatt mintegy húsz százalékát vesztette el értékének az ország pénze? Miben hasonlít egymáshoz a török és az argentin helyzet? Melyik lehet a következő dominó? Mennyire lehet mélyre csúszni? Nekünk sem mindegy.
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb a baj: leadták a vészjelzést, az IMF-től kérnek pénzt
Gáspár András | 2018. augusztus 30. 08:01
Argentínát ugyanolyan problémák sújtják, mint Törökországot, de megpróbálják teljesen máshogy kezelni a válságot - hiába azonban a tankönyvi válasz a problémákra, egyelőre semmi sem működik, az ország az IMF-től most kéri a későbbre ígért 50 milliárd dollárt, hogy elkerülje az államcsődöt. A lakosság 2001-ben már átélt ilyet, most mindenki attól fél, hogy megint lakatot tesznek a bankszámlákra.
Makro / Külgazdaság A biztos összeomlás receptje: melyik ország zuhan a mélybe legközelebb?
Gáspár András | 2018. augusztus 14. 09:14
Miután a török gazdaság összeomlott és a líra szabadesésbe kezdett, a befektetők a feltörekvő piacokról is szedni kezdték a sátorfájukat - nem mindenkit büntetnek azonban egyformán. Ahol ugyanazokat a bajokat látják, mint a törököknél, ott azonnal rátenyereltek az eladás gombra - melyik lehet a következő dominó a sorban?
Agrár Te mit szólnál ahhoz, ha közel 30 évig nem ehetnél ilyet?
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 08:05
Örülhetnek az argentinok.
Részvény / Deviza / Áru Ilyet se láttunk még: te vennél 100 éves kötvényt?
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 09:08
Világviszonylatban is ritkaságszámba menő kötvényt bocsátott ki Argentína.
Makro / Külgazdaság Ez az elnök valamit nagyon jól csinál
Privátbankár.hu | 2017. március 23. 15:50
Argentína nagyon gyorsan vált a befektetők egyik kedvencévé.
Makro / Külgazdaság Tragédia készül Dél-Amerikában
Privátbankár.hu | 2016. június 1. 19:01
Dél-Amerika forrong, ami az egész világra kihatással van. Mindeközben Brazília olimpiára készül, Venezuelában pedig lassan élelem sincs. Fontos lenne, hogy Magyarország is tanuljon abból ami ott történik, mégis a vesztünkbe rohanunk. Külpolitikai szakértőnk, Káncz Csaba beszélt a dél-amerikai események hátteréről és a hazai tanulságokról.
Makro / Külgazdaság Rossz előjel: Magyarország majdnem annyira korrupt, mint Görögország
Privátbankár.hu | 2015. június 19. 14:10
A sok száraz makroadat nem minden, vannak olyan tényezők, amelyek nem mérhetők pontosan, mint a korrupció, mégis tönkre mehet bele egy ország. „Görögország problémája nem az adósság, hanem saját maga” – írja az Aegon Alapkezelő blogja. Mi viszont lefelé csúszunk és vészesen közeledünk hozzájuk.
Makro / Külgazdaság Nekik nagyon jól jöhet az olajár esése
Privátbankár.hu | 2014. december 30. 14:32
Az olajárak csökkenése jövőre 16 százalékkal 5,6 milliárd dollárra csökkenti Argentína energia-külkereskedelmi deficitjét, jelentősen javítva ezáltal az ország fizetési mérlegét.
Pénzügyi szektor Van úgy, hogy a bank is segít az adócsalásban - komoly vádak
Privátbankár.hu | 2014. november 29. 10:08
A héten Argentínában is adócsalás segítségével vádolták meg a nagy-britanniai HSBC nagybank egyes leánybankjait. Ezelőtt Belgiumban és Franciaországban fogalmaztak meg hasonló vádakat.
Állampapír / Kötvény Mi is sírni fogunk Argentína miatt? – kiskapun keresztül törlesztené kötvényeit
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 22. 19:33
Egy New Yorki bíró törvénytelennek minősítette Argentínának azt a tervét, hogy az USA helyett otthon fizetné ki kötvényeseit. Ezzel meg lehetne kerülni a bírói ítéleteket, de kettészakadhat az államkötvény-piac. Annak pedig Európáig, sőt Magyarországig érő hatásai is lehetnek.
Makro / Külgazdaság Újabb saller: a Fitchnél is becsődölt Argentína
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 1. 07:48
A Standard & Poor's után a Fitch Ratings is a részleges államcsődöt jelző korlátozott szuverén nem törlesztői szintre rontotta az ország államadós-kötelezettségeinek osztályzatát.
Állampapír / Kötvény Ismét csődbe ment az unortodoxia egyik fellegvára
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 06:35
A határidő lejártáig nem vezettek eredményre az argentin gazdasági miniszter és az amerikai kötvénybefektetők tárgyalásai New Yorkban egy több száz millió dolláros kamattörlesztésről, így Dél-Amerika harmadik legnagyobb gazdasága 13 év után ismét technikai csőddel néz szembe.
Makro / Külgazdaság Bajban az argentinok - na nem a futball teljesítményükkel van gond
Privátbankár.hu | 2014. július 2. 07:39
Negatív kihatású felülvizsgálat alá vette Argentína már most is mélyen spekulatív államadós-besorolásait a Standard & Poor's.
Makro / Külgazdaság Unortodox világ: miért jut eszébe bárkinek is Argentínáról Magyarország?
Eidenpenz József | 2014. február 4. 06:05
Megint az újságok címlapjára került az egyre rosszabb helyzetben levő Argentína, amely alig több mint tíz éve ment utoljára csődbe. Tudta, mennyi közös vonás van az argentin és a hazai unortodoxiában? Legalább tíz.
Befektetés CNBC: az argentin peso sorsára juthat a forint?
Privátbankár.hu | 2014. január 31. 11:30
Már az amerikai hírportál is a forint gyengülésével foglalkozik, nem érti, hogy a jegybank miért nincs megijedve, szociális és gazdasági válság jöhet.
Részvény / Deviza / Áru Enyhül a pánik - Nyugat-Európa megúszhatja
Privátbankár.hu | 2014. január 31. 08:34
Elemzők szerint egyes nyitásra lehet számítani pénteken a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken.
Makro / Külgazdaság Három európai ország is a tíz legrizikósabb adósa között
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 13:59
Magyarország tavaly került ki az "élmezőnyből", most is megvizsgálták az ország helyzetét.
Vásárló Lesújtó vélemény a magyar egészségügyről, még Argentínában is jobb?
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 17:13
A magyarok szerint alapvetően romlott az egészségügyi ellátás. A szakorvosokra sokkal többen panaszkodtak, mint korábban. Van azonban, ahol javulást láttak az emberek.
KKV Kivonul egy cég Magyarországról, 370-en kerülnek utcára
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 16:29
Megszünteti a gyártást a TP Vision Székesfehérváron. A cég Lengyelországba helyezi át televízió-gyártását. A Fejér megyei városban csak egy áruelosztó központ marad.
Pénzügyi szektor Argentína pénzmosással vádolja az HSBC-t
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 06:35
A pénzmosás és az adóelkerülés segítésével vádolta meg a HSBC brit bankot az argentin kormány.
Makro / Külgazdaság Dagong hitelminősítő: a nagyok adóssága veszélyezteti a kicsiket
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 11:05
Az eladósodott fejlett országok, látszólagos fizetőképességük fenntartása mellett mindinkább monetáris politikájuktól fognak függeni, a Dagong Global előrejelzése szerint. A "hitelháború" fokozódik, ami aláássa a nemzetközi gazdasági növekedést.
Vásárló Púder és unortodoxia: befagyasztják az élelmiszerárakat Argentinában
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 08:13
Argentína két hónapra befagyasztja az élelmiszerárakat, hogy megakadályozza a vágtató infláció kialakulását - jelentették be hétfőn hivatalosan Buenos Airesben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG