Hirdetés
Hirdetés

Új stratégiát eszelt ki Trump Észak-Korea ellen

2018. február 12., 16:20

Az alelnök szerint az olimpia idején is sürgetik az atomprogrammal kapcsolatos párbeszédet.

Az Egyesült Államok kormánya kész tárgyalóasztalhoz ülni, hogy megbeszéléseket folytasson Észak-Korea nukleáris programjáról, még akkor ha mindeközben nyomást gyakorol Kim Dzsong Un rezsimére – írja a Bloomberg.

Mike Pence alelnök szavai alapján az amerikai kormány új megközelítést alkalmaz a rezsimmel szemben, ettől függetlenül nem enyhítik a nyomást, amíg nem történik valós előrelépés a diktatúra nukleáris erejének megszűntetése felé. A továbbiakban is fent állnak a szankciók, de ha beszélni akarnak, tárgyalhatunk – tette hozzá.

Hirdetés

Megint elővették a rakétákat Észak-Koreában

Óriási felvonulást rendeztek, 70 éves az észak-koreai hadsereg. Tovább >>>

Az amerikai alelnök és Moon Jae-in egyetértett abban, hogy szorgalmazni kell a párbeszédet a phjongcshangi olimpia során, Mike Pence az új stratégiát egyszerre hívja teljes fokú nyomásgyakorlásnak és elköteleződésnek.

Trump kormányzatának eddigi álláspontja szerint addig nem lettek volna hajlandóak tárgyalni, amíg a koreai vezetés atomfegyverek birtokol. Az új megközelítést Mike Pence is támogatta, mivel a Moon szerint  rezsim nem tesz szert gazdasági és diplomáciai előnyökre a tárgyalásokkal, így konkrétabb lépések szükségesek  nukleáris programjuk felszámolása érdekében.

Óriási előrelépés a koreai békéért: nem akármit lépett Kim Dzsong Un

Több mint tíz éve nem volt példa arra, hogy az észak- és a dél-koreai vezetés közös asztal mellé ült volna tárgyalni. Az olimpiai részvétel mellett folyamatos egyeztetések zajlanak a két ország között, most pedig Kim Dzsong Un törte meg a csendet: több mint egy évtized után meghívta magához Dél-Korea miniszterelnökét, Mun Dzseint. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Az amerikai kormány visszavonta Kína felé tett meghívását a világ legnagyobb haditengerészeti gyakorlatára. A döntés azután született, hogy Peking újabb rakétákat telepített a Dél-kínai-tenger partjainál. A két hatalom kapcsolata egyre intenzívebb versenybe vált, Washington szerint a kommunista vezetés titkolózik folyamatos fegyverkezéséről, Peking szerint ez már-már a hidegháborúra emlékeztető gyanakvást bírálja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?