1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Már tudjuk, milyen médiakampányt rendelt meg a kormány rendkívüli sürgősséggel. "Nem engedünk az IMF-nek!", "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét" - áll többek között azokban a hirdetésekben, amelyeket több országos napilapban jelentetett meg a magyar kormány. Felkészítik a magyar lakosságot a megállapodásra.

A "Kormány információ" felcímet viselő egészoldalas hirdetésekben rövid mondatokban jelenik meg a magyar álláspont az IMF-tárgyalásokról.

A Napi Gazdaságban és a Magyar Nemzetben a "mit várunk az IMF-től?" kérdésre az a válasz: tiszteletet, bizalmat! A Népszavában, a Népszabadságban és a Metropolban az ingatlanadó elutasítását fejezi ki a hirdetés egy "NEM" felirattal.

A Magyar Hírlapban és a Blikkben ugyanezen a módon a családi támogatások csökkentésének elutasítása jelenik meg.

Ezt kérje az újságosnál, Irina!
Fotó: Göröntsér Vera, szoborlap.hu

200 milliós kampány a "valós tényekről"

Október 4-én közölte a kormány: "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampány megindítása vált szükségessé". A rendkívüli sürgősség miatt "rendes" közbeszerzésre nem is jutott idő.

A kormányzati portálon ma nyilvánosságra hozták a vállalkozási szerződést, ami alapján a hirdetések megjelentek. Eszerint mintegy bruttó kétszázmillió forint a keretösszege a médiakampánynak, amelyet a Miniszterelnökség rendelt meg az I.M.G. Inter Media Group Kft.-től annak érdekében, hogy bemutassa a társadalom széles körének az IMF-EU-megállapodás állását és a tárgyalás sarkalatos pontjainak részleteit.

A szerződés melléklete háttérinformációként felidézi, hogy tavaly novemberben az állam tárgyalásokat kezdett az IMF-el egy 12-15 milliárd eurós hitelkeret-szerződésről; az érdemi tárgyalások 2012 nyarán kezdődtek el, azok lezárását követően pedig az IMF-EU-tárgyalódelegáció levélben elküldte a magyar kormánynak a megállapodás feltételeit, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz szeptember 5-ei, sárvári frakcióülésén nyilvánosságra hozott. Hozzátették: a kormány szeptember közepén elküldte válaszlevelét, amelynek teljes tartalmát "tárgyalási pozícióinak védelme érdekében" nem hozta nyilvánosságra, de a vállalásokról és az elutasított elvárásokról tájékoztatást adott.

"Az IMF-EU elvárásait megfogalmazó levél nyilvánosságra kerülése óta a kormányt folyamatos támadások érik, és nagy számban jelentek meg hamis információkat tartalmazó sajtóhírek. A Magyar Kormány kötelessége a lakosság széles körű tájékoztatása az IMF-EU tárgyalásokról és a valós tényekről" - áll a szerződés mellékletében.

A dokumentum egyebek között arra is kitér, olyan kifejezések használatára kell törekedni, amelyekkel az emberek könnyen tudnak azonosulni.

Mi ellen tiltakozunk?

A kormány annak ellenére hangoztatja folyamatosan, mire nem hajlandó az IMF-hitelért cserébe, hogy a szervezet magyarországi képviselője már egyértelműen közölte: nem kér a kormány által jelenleg is tervezettnél több fiskális kiigazítást, nincs több megszorítás a javaslatok között. Mivel sem a washingtoniak, sem Irina Ivascsenkóék valószínűleg nem a Blikk fellapozásával kezdik a napot, az üzenet nyilván a hazai választópolgároknak szól.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Olcsóbban jönnek az élelmiszerek
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 08:51
A magyar ipar termelői árai lejjebb mentek éves szinten. Az élelmiszereknél majdnem 7 százalékos a csökkenés. 
Makro / Külgazdaság Csalóka számok a turizmusban: csak a tavalyi padlónál jobb a helyzet
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 08:41
A vendégéjszakák száma 25, a vendégeké 30 százalékkal nőtt 2023 márciusához képest.
Makro / Külgazdaság Kulcsjátékos fogta vissza Magyarországot
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 08:30
Bár bővült a magyar gazdaság, az ipar teljesítménye rosszul alakult. 
Makro / Külgazdaság Hoppá! Hirtelen olcsóbb lett az üzemanyag a Mol-kutakon
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 07:49
Jelentősen csökkentette az árakat a Mol a saját töltőállomásain. 
Makro / Külgazdaság Végre elképzelhető lehet a tűzszünet, az oroszok készülnek az ünnepségre, Ukrajnának több pénzre lehet szüksége
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 07:25
Moszkva egyik kerületében ingatlanfejlesztést terveznek mit sem törődve azzal, hogy korábbi nukleáris kutatóintézetek radioaktív hulladékát szállító vezetékek fölött húznák fel az épületeket.
Makro / Külgazdaság Tizenkilencre húz lapot Orbán Viktor júliusban, ebből botrány lehet az Európai Parlamentben - ezt is elárulta Ujhelyi István
Litván Dániel | 2024. április 30. 05:39
Vírusként kezelik a magyar miniszterelnököt uniós körökben, Orbán Viktor pedig 19-re próbál meg lapot húzni. Erről is beszélgettünk Ujhelyi Istvánnal, aki tíz év után hagyja ott az Európai Parlamentet, de nem csalódott, hanem várja, mi sül ki a Magyar Péter által begyújtott tűzből.
Makro / Külgazdaság Megmenekül a román Malév
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 15:42
Az Európai Bizottság 95,3 millió eurós állami támogatást hagyott jóvá a román állami légitársaság számára - közölte hétfőn egy Facebook-bejegyzésben Sorin Grindeanu közlekedésügyi miniszter.
Makro / Külgazdaság Már nem romlott tovább az euró Németországban
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 15:31
A márciusival megegyező volt az áprilisi éves infláció Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn ismertetett előzetes adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Ukrán-arab kereskedelmi megállapodás született
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 15:16
Ukrajna és az Egyesült Arab Emírségek a hétfőn kiadott közös közlemény szerint befejezte a piacra jutást kölcsönösen megkönnyítő kétoldalú kereskedelmi megállapodás aláírását előkészítő tárgyalásokat.
Makro / Külgazdaság Kevés a villanyautóknak szóló töltőpont az EU-ban
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 14:01
Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG