1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A DBH Investment eddig 1,3 milliárd forintot fektetett be gyógyszertechnológiai, felhő szolgáltatásokat nyújtó, orvosi és ipari automatizálási eszközöket gyártó cégekbe
A Jeremie alapok tagjaként a DBH Investment eddig 1,3 milliárd forintot fektetett be gyógyszertechnológiai, felhő szolgáltatásokat nyújtó, orvosi eszköz és ipari automatizálási eszközöket gyártó cégekbe.

A 15 éve Rotterdamban alakult DBH Group egyrészt fizikai infrastruktúrát (szolgáltatott irodák és szolgáltatott ipari létesítmények), valamint az erre épülő üzleti szolgáltatásokat (pénzügy, üzleti adminisztráció és projektmenedzsment területeken), harmadrészt pedig kockázati tőkét biztosít a hazai és nemzetközi kis- és középvállalkozásoknak.

A DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a DBH cégcsoport részeként alapult 2008 szeptemberében. Az alapkezelő 5 milliárd forintos jegyzett tőkével létrehozott kockázati tőkealapja elsősorban start-up és innovatív kkv-k növekedési pályára állításhoz biztosít finanszírozást. 2010-ben a DBH 855 millió forintot helyezett ki 3 technológia-intenzív kis – és középvállalkozásba., 2011-ben  további 410 milliót

„A DBH Investment létrehozásának célja, hogy a DBH Group kis- és középvállalati ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásait kockázati tőke biztosításával is bővítse. A jellemzően innovatív, magas hozzáadott értékű, technológia-intenzív iparágakban keresünk befektetésre alkalmas kis- és középvállalkozásokat. Jelenleg 4-5 projekten is dolgozunk, ebből kettő nagy valószínűséggel még az idén megvalósul. 2011-ben közel 900 millió forint kihelyezésével számolunk, az év végére ennek megfelelően 2 milliárd forint fölé nőhet a befektetéseink összege” - mondta a Privátbankárnak dr. Erdei Sándor DBH Investment Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A DBH által 340 millió forinttal megtámogatott NANOFORM Magyarország Kft. a NanGenex Zrt. spin-off vállalata. Mindkét cég a már több mint 25 éve sikeresen működő és a magyar biotechnológiai iparág egyik meghatározó cégcsoportjának, a Comminex csoportnak a tagja, amelynek 1985-ben indult első gyógyszerkutatási szoftvereket fejlesztő társasága, a CompuDrug. Ebből alakult a kilencvenes évek elején a ComGenex Zrt., amelynek a gyógyszerkutatást támogató technológiáját a világ vezető gyógyszergyárai alkalmazták kutatásaik gyorsítására. Ezt a céget 2006-ban a tulajdonosok értékesítették az amerikai tőzsdén jegyzett Albany Molecular Research részére, amely Közép- Európa legnagyobb biotech akvizíciója volt. A ComGenex Zrt 2002-ben alapított spin-off cége a ThalesNano Zrt., mára a világ vezető cége az átfolyásos kémiai reaktorok területén, és technológiáját 29 országban értékesíti. A cég technológiáját a világ 20 legnagyobb gyógyszergyára és vezető vegyipari cégei alkalmazzák. A NanGenex Zrt-t 2006-ban hozták létre, a ThalesNano spin-off vállalkozásaként abból a célból, hogy a ThalesNano technológiáját a nanotechnológiai alkalmazásokra tovább fejlesszék.

200 millióval támogatták a Proinvest Hungary Kft-t, ami elsődlegesen fogtechnikai felhasználásra alkalmas cirkon megmunkáló központ fejlesztésére, gyártására és forgalmazására alakult vállalkozás. A cég egy olyan, Zirkon Drive nevű CNC technológiával integrált számítógép vezérlésű fogtechnikai laboroknak szánt gyártóberendezést vezet be a hazai és nemzetközi piacra, amely különleges hatékonysággal és minőségben képes egyedi fogpótlásokat előállítani. Működésének lényege, hogy a betegtől levett mintát egy speciális nagy pontosságú lézerszkenner tapogatja le, amely egy iterációs algoritmus segítségével felépíti a páciens fogainak 3D-s számítógépes modelljét. A virtuális 3D modell CAD rendszerbe kerül, ahol egy szoftver segítségével az eseti tényezőket figyelembe véve, egyénre optimalizálva tervezik meg a fogművet. Ezek után számítógépen nagy pontossággal meghatározzák és kiszámítják a pótlás alakját, szerkezetét, méretét és teherbírását. A létrejött adatokat a rendszer azonnal továbbítja a Zirkon Drive felé, amely rendkívüli gyorsasággal és pontossággal elkészíti a kívánt protézist. Az elkészült termék illeszkedése olyan pontosságú és minőségű, amit hagyományos módszerekkel nehezen, vagy egyáltalán nem lehet előállítani.

Sorozatunk első részében a Primus Capitalt mutattuk be, a cikk részeként bővebb információkat talál a Jeremie alapok létrejöttéről, elveiről és működéséről.
A négy termékcsoportot magában foglaló C-TECH Systems 315 milliót kapott a DBH alapjából. A négy különböző termékcsoportban sztenderd berendezések, valamint egyedi célokra összeállított rendszerek gyártása, értékesítése történik. Ezek a következő márkanevekkel jelennek meg a piacon: C-TECH Welding (hegesztő berendezések, ellenállás és lézerhegesztés), C-TECH Soldering (forrasztó berendezések, indukciós és lézerforrasztás), C-TECH Bonding (ragasztás hővel, ACF ragasztás), C-TECH Assembly (összeállítás, összeszerelés). A piacon található termékek ismerete alapján a C-TECH fejlesztések és termékek versenyelőnyét a modulrendszer alkalmazása, a szoftverek által biztosított többletszolgáltatások, az integrált tervezés, a folyamatirányítási szoftver és a versenyképes piaci ár adják. A cég által tervezett eszközöket nagy számban használják majd a legkülönbözőbb piaci szegmensekben, amelyekből a legjellemzőbbek a következők: autóipar (műszerfalak, navigációs rendszerek, légzsákok, lámpák), multimédia (mobiltelefonok, laptopok, LCD-k), orvosi elektronika (röntgenérzékelők, pacemakerek, hallókészülékek), elektronikai ipar (napelemek, tápegységek, tekercsek, motorok, érzékelők), repülő és hadiipar (elektromos és elektronikai rendszerek).

Már idei, azaz 2011-es befektetés a Central Europe On-Demandnak (CE On-Demand) megítélt  410 millió. A cég biztonságos és megbízható felhő-alapú, kiszervezett üzleti levelezési, kommunikációs és kollaborációs szolgáltatásokat nyújt Közép-Európában. Jelenleg a régió tíz országában vannak ügyfelei és partnerei: Lengyelországban, Magyarországon, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Törökországban és Cipruson. A Microsoft Aranyfokozatú Partnereként, és számos nemzetközi felhő-díj tulajdonosaként a CE On-Demand olyan üzleti IT alkalmazásokat szolgáltat az Interneten keresztül, mint Microsoft Office 2010, Exchange 2010, SharePoint 2010, Office Communications Server 2007 R2, és Dynamics CRM 4.0. Közép Európában az elsők között lett Microsoft Online Services (MOS) Szindikációs Partner, és jogosult a Microsoft legújabb felhő szolgáltatásainak teljes körű értékesítésére a régióban. Portfoliójában egyedülálló automatikus mentési szolgáltatás (Automatic Backup and Recovery) is szerepel, ISO 27001-es Információbiztonsági Tanúsítványa pedig garantálja, hogy az ügyfél-adatok a legszigorúbb európai szabványok által legyenek kezelve.

Sorozatunk következő részében a MORANDO Kockázati Tőkealap-kezelőről és eddigi befektetéseiről olvashatnak.

Privátbankár - Acsai N. Ferenc

Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG